Home » , , » Εισβολή των ΜΑΤ σε Βίλα Ζωγράφου και Δρακοπούλειο: «Mηδενική ανοχή» ενάντια στην «ανομία» δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Εισβολή των ΜΑΤ σε Βίλα Ζωγράφου και Δρακοπούλειο: «Mηδενική ανοχή» ενάντια στην «ανομία» δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 | 4:52 μ.μ.

Χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις πρακτικές τους, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε εντολή σε αστυνομικές δυνάμεις για την εκκένωση δυο καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/3/2017, όπως αρμόζει σε τέτοια αίσχη, τα ΜΑΤ μπήκαν στο κατειλημμένο από το 2011 κτίριο της Βίλας Ζωγράφου, που βρίσκεται στο κτήμα Ζωγράφου και προσήγαγαν 7 άτομα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Το ίδιο έγινε και στο κτίριο του Δρακοπούλειου αιμοδοτικού κέντρου (Αλκιβιάδου 9) που βρισκόταν κατειλημμένο από το Φλεβάρη και στο οποίο στεγάζονταν περίπου 130 μετανάστες και πρόσφυγες. Οι 127 πρόσφυγες από τη Συρία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Σε ένα ρεσιτάλ κοροϊδίας και κυνισμού, ο αναπληρωτής υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Νίκος Τόσκας δήλωσε ότι και οι δύο επιχειρήσεις είναι «απολύτως δικαιολογημένες»,θέλοντας σίγουρα να ξεπεράσει τον προηγούμενο συνάδελφό του Νίκο Δένδια στην καταστολή και την καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται νέο μνημόνιο-εξπρές και η απειλή του πολέμου εξαπλώνεται στην περιοχή, ο Αλέξης Τσίπρας και η σημερινή κυβέρνηση δείχνουν ποιες είναι οι προτεραιότητές τους και μάλιστα με ενέργειες που παλιότερα θα κατήγγειλαν σα να μην υπάρχει αύριο! Η εκκένωση καταλήψεων και οι προσαγωγές αγωνιστών το μόνο που σκοπεύουν είναι να δείξουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους θα περάσει και η «τάξη θα πρυτανεύσει πάση θυσία» προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη «ανάπτυξή» τους.

Ας σταματήσουν πλέον το θέατρο ότι δήθεν νοιάζονται για την «αξιοποίηση» των χώρων! Οι προθέσεις τους δεν κρύβονται και ο στόχος είναι ένας: να βγάλουν από τη μέση όποιον αντιδρά και αντιστέκεται στη συνέχιση των πιο βάρβαρων πολιτικών, στην καταστολή των δικαιωμάτων και την καταστροφή της ζωής μας σ’όλα τα επίπεδα.

Ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες γίνεται όλο και σημαντικότερος:

-Άμεση αποχώρηση της αστυνομίας από την περιοχή και απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

-Καμία σκέψη για εκκένωση άλλων καταλήψεων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων. Κάτω τα χέρια σας απ’ τους αγωνιστές!

- Δε δεχόμαστε οι πρόσφυγες να είναι μπαλάκι στα χέρια κυβέρνησης-αστυνομίας-ΜΚΟ. Είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ελευθερίες, δικαίωμα στο άσυλο, όχι απελάσεις, εγκλεισμός και γκετοποίησή τους!


Σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης της ζωής και των δικαιώματών μας θα μας βρίσκετε απέναντι!

Όλοι στη συγκέντρωση και πορεία σήμερα Δευτέρα 13/3, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου!

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger