Home » , » Η γενοκτονία είναι γνώρισμα του φασισμού

Η γενοκτονία είναι γνώρισμα του φασισμού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 | 10:56 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

 «Με το όνομα Αστυάναξ αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία ο γιος του Έκτορα και της Ανδρομάχης. Οι γονείς του τον είχαν ονομάσει Σκαμάνδριο, όμως ο λαός προς τιμή του ήρωα πατέρα του, που σκοτώθηκε με τόση αυτοθυσία για τους Τρώες, τον ονόμασε Αστυάνακτα (= Βασιλεύς πόλης).
Η μοίρα όμως για τον μικρό βασιλόπαιδα κατά τις επικρατέστερες παραδόσεις υπήρξε τραγική. Φονεύθηκε ριπτόμενος από τα τείχη της Τροίας όταν καταλήφθηκε από τους Αχαιούς ή από τον Οδυσσέα, ή από τον Μενέλαο, ή από τον Νεοπτόλεμο, τον γιό του Αχιλλέα, εκδικούμενος τον θάνατο του πατέρα του».

Σε όλους τους πολέμους υπάρχουν απώλειες ιδιαίτερα μεταξύ των αμάχων. Στο Β΄ Παγκόσμιο πχ οι νεκροί στρατιώτες ήταν 21 -25,5 εκατομμύρια. Οι απώλειες στον άμαχο πληθυσμό ήταν 48 - 58,5 εκατομμύρια.
Από αυτούς 19-28 εκατομμύρια πέθαναν από πείνα λόγω της λεηλασίας από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής.
Οι Γερμανοί είχαν 1,5 - 3 εκ. νεκρούς αμάχους κυρίως από τους βομβαρδισμούς της RAF και της USAF.
Ο Κόκκινος Στρατός συμπεριφέρθηκε πολύ καλά στους ηττημένους, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ναζί στην ΕΣΣΔ.

Στην Κορέα οι Αμερικάνοι εξόντωσαν συστηματικά τον άμαχο πληθυσμό. Το 12% του πληθυσμού της Βορείου Κορέας κάηκε ή κομματιάστηκε από τις ναπάλμ και τις βόμβες των αεροπλάνων, ενώ η καταστροφή στις υποδομές ήταν χωρίς προηγούμενο. Ο λιμός αποφεύχθηκε μόνο χάρη στην έγκαιρη βοήθεια της ΕΣΣΔ και της Κίνας, αφού οι εγκληματίες Αμερικάνοι κατέστρεψαν 5 φράγματα πλημυρίζοντας έτσι τεράστιες αγροτικές εκτάσεις και πολλές πόλεις.

Στο Βιετνάμ οι ΗΠΑ, αν και δηλητηρίασαν, βασάνισαν, βομβάρδισαν, κατάστρεψαν, πράγμα που κάνουν και σήμερα, κατάλαβαν ότι το ηθικό των αντιπάλων όχι μόνο δεν πέφτει, αλλά και ότι οι Βιετναμέζοι Κομμουνιστές γίνονταν ισχυρότεροι, αφού οι φίλοι και συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν εκδίκηση για τον άδικο χαμό των δικών τους.

Σε κάθε πόλεμο λοιπόν υπάρχουν «Αστυάνακτες». Οι άμαχοι είναι ο εύκολος στόχος. Και απώλειες στους αμάχους προξενούν όλοι, είναι λάθος να πούμε το αντίθετο γιατί η ίδια η πραγματικότητα θα έρθει και θα μας διαψεύσει.

Όμως υπάρχει διαφορά. Οι Ναζί, οι ιμπεριαλιστές, οι συνεργάτες τους, σκοτώνουν επειδή τους αρέσει. Γι αυτό προκαλούν τόσο μεγάλες καταστροφές, γι αυτό υπάρχουν τόσα πολλά θύματα ανάμεσα σε άοπλους. Θέλουν να εξαφανίσουν τον «εχθρό» με κάθε τρόπο. Θεωρούν δε εχθρό όποιον δεν είναι μαζί τους. Η γενοκτονία είναι γνώρισμα του φασισμού. «Οι κατώτεροι οι διαφορετικοί, είτε είναι άλλης εθνικότητας, είτε άλλης θρησκείας, κλπ, πρέπει να εξοντωθούν». Ακόμα και μικρά παιδιά!

Όχι πως δεν υπάρχουν καθάρματα σε όλες τις πλευρές, που θα σκοτώσουν θα πλιατσικολογήσουν ή θα βιάσουν δημιουργώντας αποτροπιασμό και μίσος. Όμως μόνο οι εθνικιστές, ακροδεξιοί επιβάλουν εθνοκαθάρσεις. Μόνο κάποιος που δεν πιστεύει σε Ισότητα αλλά στο Μίσος είναι τόσο κτήνος, που θα διατάξει την εκτέλεση αμάχων.
Κάθε ενέργεια κατά αόπλου και ανυπεράσπιστου ανθρώπου είναι ειδεχθές έγκλημα, το οποίο θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά ο δράστης ή οι δράστες, ειδικά σήμερα που δύσκολα κρύβονται τέτοια «κατορθώματα».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger