Home » , , » Ενα τραγούδι για τις Σκουριές. - Μιλώντας για τα αργυρώνητα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια της Eldorado

Ενα τραγούδι για τις Σκουριές. - Μιλώντας για τα αργυρώνητα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια της Eldorado

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 | 9:34 μ.μ.

Καθόλου περίεργο δεν μας φάνηκε το γεγονός ότι σε όλα τα σημερινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων δέσποσε το θέμα της Eldorado Gold με τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ να έχουν μεταβληθεί σε δελτία τύπου της καναδικής εταιρείας.
Τέτοια «φιλεργατικά» δελτία ειδήσεων δεν νομίζουμε ότι έχουν ξαναϋπάρξει. Ξεχείλιζε ο «πόνος» τους για εργαζόμενους που θα χάσουν την δουλειά τους, λίγο ακόμα και θα έβαζαν τα κλάματα οι εκφωνητές των συγκεκριμένων ρεπορτάζ για τον «κίνδυνο να ερημώσει αυτός ο τόπος».

Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας και το γράψουμε ξεκάθαρα: Η αίσθησή μας είναι ότι οι περισσότερες αν όχι όλες οι σχετικές τηλεοπτικές αναφορές ήταν υπαγορευμένες και πληρωμένες από την εργοδοσία της Eldorado. 
Εχουν τόση σχέση με την αντικειμενικότητα όση το τετρασέλιδο φυλλάδιο που συνόδευε έκδοση του «Βήματος» στο παρελθόν..Αυτό είχε τίτλο: «Μεταλλευτικά Νέα - Έκτακτη Έκδοση, Μάρτιος 2013» και σαν εκδότη και διευθυντής σύνταξης παρουσιαζόταν ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργαντζής.

Τουλάχιστον τότε ήταν ολοφάνερα προπαγανδιστικό το τετρασέλιδο  «εφημεριδάκι» που υπήρχε σαν ένθετο στο τότε έντυπο του ΔΟΛ. Σήμερα τα παπαγαλάκια της Eldorado κάνουν την προσπάθεια να εμφανιστούν σαν «λειτουργοί της ενημέρωσης» που τάχα ενδιαφέρονται για κάποιες εκατοντάδες  ανέργους που πιθανόν να προκύψουν.
Είναι η οι ίδιοι που χρόνια προπαγανδίζουν τον «μονόδρομο» της ταξικής μνημονική λιτότητας, που έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία, είναι οι ίδιοι που αποτέλεσαν την επικοινωνιακή δύναμη κρούσης για την εφαρμογή μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων, δημιουργώντας παράλληλα ατελείωτες στρατιές ανέργων

Στο παρακάτω βιντεάκι που φτιάξαμε –και "ντύσαμε" με τις κατάλληλες εικόνες- ακούμε την Ρούλα Μανισάνου, σε ένα τραγούδι που σύνθεσε ο Θανάσης Ζλατάνος, σε στίχους Κώστα Υψηλάντη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:14 μ.μ.

ακούστε - δείτε κι αυτό:

https://www.youtube.com/watch?v=xnBmr8bKhz4

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger