Home » , » «Εγώ είμαι ο Κούλης ο αρχηγός»!

«Εγώ είμαι ο Κούλης ο αρχηγός»!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 | 4:33 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Αφήνει γεια στην όμορφη καρέκλα του σπιτιού του,
βγαίνει, πααίνει παγανιά, για να μαζέψει ψήφους.
Βρίσκει λαμόγια που έκλεβαν, βρίσκει και τους χαχόλους.
«Καλημερίζω γίδια μου» - «Καλώς τον Κούλη που ’ρθε».

Εγώ είμαι ο Κούλης της ΝΔ, τσέλιγκας ξακουσμένος,
τι’ χω τα χίλια πρόβατα, τα τρεις χιλιάδες γίδια.
Φόρος θα φάει τα πρόβατα και Τράπεζα τα γίδια
να μείνει κι η τσέπη αδειανή.

Τι τα ρωτάς τα πρόβατα, τι τα ρωτάς γίδια;
Αφού στο τέλος και αυτά γεύμα θα καταλήξουν.
Το ένα βρίζει τους Άνεργους, το άλλο το Δημόσιο,
κι απ’ τη σωρό των καναλιών, το φασισμό ξεπλένουν.

Θα κόψει απ’ όλους το μισθό, θα φάει κι απ’ τις συντάξεις
κι οι δρόμοι θα γεμίσουνε απ’ τους απολυμένους.
«Εγώ είμαι ο Κούλης ο αρχηγός»!

Εντάξει, παραδέχομαι πως ο γαλάζιος τσοπάνης δεν έχει τρεις χιλιάδες γίδια, έχει κάτι παραπάνω. Δεν φτάνουν όμως να θρονιαστεί στην καρέκλα της εξουσίας ώστε ν’ αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι εις βάρος μας. Σύμφωνα με τη ΝΔ 17.844 απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του Κυριάκου. «Ο γραμματέας προγράμματος, Γιώργος Στεργίου που παρουσίασε τα αποτελέσματα εξήγησε ότι δεν συνιστά δημοσκόπηση γι' αυτό και απάντησαν σε ποσοστά, 77% άνδρες και 23% γυναίκες».
Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα Κούλη μου. Στις τελευταίες εκλογές είπες πως στη ψήφισαν, 334.752, έτσι για να υπάρχει μια σύγκριση. Χειρότερα κι από το ΠΑΣΟΚ τα πας.

Τι ρώτησε; Καταρχήν ξέρουμε όλοι πως γίνονται οι ερωτήσεις στο Μητσοτάκη: Ο Κούλης δίνει «σκονάκι» την ερώτηση κι ο παπαγάλος απλά διαβάζει το ραβασάκι. Κάπως έτσι έγινε και αυτό το χάπενινγκ. Ο Κούλης είπε «θέλω αυτό» και το κόμμα της ΝΔ προσφέρθηκε να βρει κάποιους να κάνουν το «μπούγιο». Ότι και καλά δεν τα θέλει μόνο αυτός, οι τοκογλύφοι και τα πλούσια αφεντικά του, τα θέλει κι ο κόσμος. Τα τραβάει ο οργανισμός μας…

Τι θέλει όμως ο Μητσοτάκης; - «Φάπες» είναι η συνηθέστερη απάντηση! Μάλλον τι δεν θέλει, έπρεπε να ρωτήσω.

1) «Αναγνωρίζουν (οι νεοδημοκράτες) το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Άρα δεν θέλει δάση, θάλασσες, νησιά κοκ, αφού θα πωληθούν ή θα χαριστούν στους «επενδυτές», δηλαδή τους πλιατσικολόγους του φυσικού μας πλούτου.

2) «Αναδεικνύουν την ανάγκη ενός φιλικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις χωρίς όμως εκπτώσεις στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας». Άρα δεν θέλει εργαζόμενους, θέλει σκλάβους. Όπως και δεν θέλει να πληρώνουν οι πλούσιοι, μόνο οι φτωχοί. Το «χωρίς όμως εκπτώσεις» το είπαν, γιατί ακόμα και αυτοί κατάλαβαν, ότι θα τους κράξουνε.

3) «Αντιλαμβάνονται ότι δεν αρκεί η επιδοματική πολιτική προκειμένου οι άνεργοι να βρουν ξανά δουλειά». Άρα θα κόψει τα επιδόματα των φτωχών, ακόμα και τα ψίχουλα που παίρνουν. Βεβαίως η πολιτική της ΝΔ, που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολιτική ανεργίας.

4) «Θεωρούν ως τη βασικότερη απειλή για τις θέσεις εργασίας την υψηλή φορολογία». Και τον ΕΝΦΙΑ που γέννησε η ΝΔ; Ή μήπως αυτό είναι «αξιοποίηση» όπως λέει ο Άδωνης;. Όπως είπαμε, δόγμα της ΝΔ είναι «τα λεφτά στα λεφτά κι οι φόροι στους υπόλοιπους».

5) «Θέλουν να καθορίζουν οι ίδιοι τους όρους της εργασίας τους». Αχ μπράβο, αυτό θέλουν και τ' αφεντικά. Ένας εργαζόμενος με το boss απέναντι. Ένας εξαθλιωμένος, λαβωμένος, μόνος του απέναντι στον καρχαρία. «Δίκαια» πράματα. Άρα όχι συνδικαλισμός, εργασιακά δικαιώματα, αγώνες κοκ. Χούντα δηλαδή. Τι άλλο να πω; Μόνο πως ο Πάγκαλος ψηφίζει ΝΔ. Συμπλήρωσε κι αυτός το ερωτηματολόγιο;

Τώρα ξέρουμε επίσημα τι άλλο θέλουν οι τοκογλύφοι. Ό κόσμος πάλι έχει άλλη γνώμη. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger