Home » , » 24ωρη άδεια από τις φυλακές στον Δ. Κουφοντίνα;

24ωρη άδεια από τις φυλακές στον Δ. Κουφοντίνα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 | 10:05 μ.μ.

Η αίτηση αδείας απορρίπτεται επειδή «δεν εκδήλωσα μεταστροφή και μεταμέλεια, ούτε αποκήρυξα τη δράση μου» και επειδή πιστεύω ότι η επανάσταση την οποία οραματίζομαι δεν μπορεί να γίνει ειρηνικά αλλά απαιτείται η άσκηση αντιβίας…

Το ζήτημα αφορά ολόκληρη την αγωνιζόμενη κοινωνία, γιατί δεν πρόκειται μόνο για μια επίθεση απέναντι σε ένα δικαίωμα-κατάκτηση. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας αποτελεί επίθεση στον πυρήνα της συλλογικής μνήμης και της αγωνιστικής παράδοσης, που ξεπερνά συγκεκριμένες επιλογές και αποσκοπεί στην αντιστροφή των λαϊκών αξιών...

Οσο με αφορά, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι η μόνη δήλωση που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας, ότι είμαι από εκείνους που δεν εξαργυρώνουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Κι ότι θα συνεχίσω και αυτόν τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος, γιατί εμείς την επαναστατική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν τη βάζουμε στο ζύγι.

Δημήτρης Κουφοντίνας


Εφτά χρόνια τώρα ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούται άδεια από τις φυλακές και καταπατώντας και τους δικούς τους νόμους του την στερούν γιατί, λένε, δεν κάνει δήλωση αποκήρυξης των ιδεών του και γιατί στη φυλακή «συγχρωτίζεται» με άλλους πολιτικούς κρατούμενους!

 Αν ισχύει το δημοσίευμα που υπογράφει σήμερα η Ιωάννα Μάνδρου στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής» από αύριο το πρωί ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πάρει 24ωρη άδεια από τις φυλακές.

Το λακωνικό δημοσίευμα αναφέρει:

Διήμερη άδεια έχει ζητήσει να λάβει από τις φυλακές ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπου εκτίει ποινή, καθώς είναι καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηγετικό στέλεχος της 17Ν, που βρίσκεται στη φυλακή από τότε που συνελήφθησαν τα μέλη της οργάνωσης, ζήτησε διήμερη άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής και το αίτημα του τέθηκε προς εξέταση από τους αρμοδίους (συμβούλιο) στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα του έγινε δεκτό και ο Δημήτρης Κουφοντίνας αύριο το πρωί αναμένεται, εκτός απροόπτου, να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα της φυλακής


Εδωσε "γραμμή" ο "Τσεκουράτος" και ακολούθησε ο Κούλης


Και η "πληρωμένη" απάντηση στους παραπάνω από τον γιο του Δημήτρη:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger