Home » , » "Καίει" τους πρώην ομοϊδεάτες του "προστατευόμενος" μάρτυρας στην δίκη της Χ.Α (Βίντεο)

"Καίει" τους πρώην ομοϊδεάτες του "προστατευόμενος" μάρτυρας στην δίκη της Χ.Α (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 | 8:45 μ.μ.

Καταπέλτης ενάντια στους πρώην ομοϊδεάτες του ήταν ο πρώτος «προστατευόμενος» μάρτυρας που κατέθεσε στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως ακούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε –από το δελτίο ειδήσεων του Σκάι- ήταν κατηγορηματικός στα λεγόμενα του σύμφωνα με τα οποία ο Μιχαλολιάκος ήταν αυτός που καθόριζε και διέταζε όλες τις εγκληματικές ενέργειες των μελών του ναζιστικού μορφώματος. Συγκεκριμένα για τον ρόλο του φυρερίσκου, ο μάρτυρας είπε ότι «οι εντολές για τις επιθέσεις ήταν σε γνώση του, γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση χωρίς εκείνος να το γνωρίζει».

Επίσης, αποκάλυψε ότι πολλοί μέσα στη Χρυσή Αυγή είχαν όπλα, και οπλισμό είχαν και στα γραφεία της Νίκαιας, του Πειραιά και του Περάματος.

«Στις οργανώσεις Νίκαιας, Περάματος και Πειραιά, υπήρχαν μαχαίρια, στυλιάρια και όπλα που ήταν διασκορπισμένα δεξιά και αριστερά. Ο Πατέλης, για παράδειγμα, είχε δύο περίστροφα, το ένα 45άρι», τόνισε χαρακτηριστικά.


Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που έγινε κατά την κατάθεση του και δημοσιεύει το ΑΠΕ:

Πρόεδρος: «Την εκπαίδευση, τη χαρακτηρίζετε σκληρή;».

Μάρτυρας: «Ήταν σκληρή σαν τους κομάντο».

Πρόεδρος: «Είπατε σκληρή και με πολύ πόνο».

Μάρτυρας: «Μας δίνανε και μερικές γερές στον αυχένα για να μαθαίνουμε στον πόνο».

Εισαγγελέας: «Πείτε μας για τα τάγματα εφόδου, τι ήταν και τι έκαναν».

Μάρτυρας: «Τα τάγματα εφόδου ήταν με 20 ή 30 άτομα. Φορούσαν μαύρα παντελόνια και μπλούζα της ΧΑ στη Νίκαια, στον Πειραιά παντελόνι παραλλαγής και μπλούζα της ΧΑ, και είχαμε στυλιάρια μεγάλα που υποτίθεται ότι ήταν σημαίες.

Τα τάγματα τα είχαμε για τους ξένους και για εκείνους που δεν θέλανε τη ΧΑ. Είχαμε επικεφαλής που έδινε το σύνθημα για το «ντού» και το κάναμε».

Καταλήγοντας ο μάρτυρας ανέφερε πώς άρχισε να αποστασιοποιείται από τη στρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής γιατί: «Δεν ήθελα να γίνω δολοφόνος».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger