Home » , » Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη συμβολαιογράφο Ιωάννα Ζαγκανά

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη συμβολαιογράφο Ιωάννα Ζαγκανά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 | 10:27 μ.μ.

Πηγή: Indymedia

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

Όλο και περισσότερο, ο δημόσιος λόγος περιστρέφεται γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών, ηλεκτρονικών ή μη. Είτε αναφερόμαστε στον πρώτερο αγώνα, τα ειρηνοδικεία, είτε τώρα με τη νέα τους μορφή και τις δράσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς. Φυσικά, για εμάς σημασία έχει η κατάσχεση της Α' κατοικίας, πράγμα που είναι γεγονός, όσο και αν το κράτος και οι λοιποι κατασχέτες επιχειρούν να μας πείσουν ότι κατάσχονται μόνο βίλλες και σκάφη.

Στις Η.Π.Α. και τη δυτική Ευρώπη τα ιδιόκτητα σπίτια είναι ελάχιστα και ανήκουν κυρίως στους πλούσιους ή σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που είναι και οι βασικοί υπεύθυνοι για την εκτόξευση των τιμών των ενοικίων. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, υπάρχει μεγάλο μέρος των “από τα κάτω” που έχει ακόμα δικό του σπίτι. Βέβαια, σήμερα το κυνήγι της κατοικίας δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η διαφορετική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα θέλουν να αλλάξει και θα “πρέπει” να περάσει από πάνω μας. Η αρπαγή της Α' κατοικίας αποτελεί μέρος της λεηλασίας που βιώνουμε και ένα ακόμα μέσο πειθάρχησης. Καθώς η εργασία μας -εάν έχουμε- θα είναι συνυφασμένη με το σπίτι που μένουμε, και αν χαθεί, προσωρινά ή μακροχρόνια, αυτόματα θα βρεθούμε και χωρίς σπίτι. Η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων θα έχει και αυτό τον μοχλό πίεσης και επιβολής, ώστε να λέμε “ναι” χωρίς πολλά-πολλά.

Ο χειρισμός ενός τέτοιου κρίσιμου ζητήματος από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το κράτος έχει συνέχεια. Το ίδιο συνέβη και με την κυριακάτικη αργία, που από τις 2 εργάσιμες Κυριακές τον χρόνο, περάσαμε στις 8, έχοντας φτάσει πια στις 32 Κυριακές τον χρόνο με ανοιχτά καταστήματα, χώρια από τις τουριστικές ζώνες. Η ίδια συνταγή ακολουθείται και τώρα. Στα ΜΜΕ αναφέρουν συνεχώς ότι πλειστηριάζονται μόνο βίλλες, σκάφη, κτλ., “ξεχνώντας” εντέχνως να αναφέρουν τις κατασχέσεις των Α' κατοικιών. Πέραν αυτού όμως, τέτοιου είδους μέτρα πάντα έρχονται να μείνουν για τους από κάτω. Με όχημα την προπαγάνδα και τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και ανακριβειών προσπαθούν να νομιμοποιήσουν κοινωνικά τις κατασχέσεις, και να συκοφαντήσουν αυτούς που εναντιώνονται.

Για εμάς το ζήτημα δεν είναι η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Θεωρούμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ανάγκη της στέγασής μας. Σε αυτή τη συγκυρία είναι αναγκαίο να αντεπιτεθούμε με όλους τους τρόπους σε κράτος και αφεντικά. Από το να μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς ή μη, μέχρι να καταλαμβάνουμε όσο περισσότερα άδεια σπίτια για τις ανάγκες μας.

Με το μπλοκάρισμα τέτοιων μέτρων που έρχονται για να μείνουν, αλλά και με τις καταλήψεις σπιτιών και χώρων σε όλες τις γειτονιές, και τη δικτύωση αυτών με βάση την αλληλεγγύη, θα μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας ενάντια σε κράτος, τράπεζες και αφεντικά.

Εχθές, Πέμπτη 2 Νοέμβρη, επιτεθήκαμε στο γραφείο της συμβολαιογράφου Ιωάννας Ζαγκανά, στον πρώτο όροφο στην οδό Μπόταση 12 στα Εξάρχεια, η οποία έχει διεκπεραιώσει πλειστηριασμούς και θα συμμετέχει στην ηλεκτρονική εφαρμογή τους. Η κ. Ζαγκανά, αντιλαμβανόμενη τον αντικοινωνικό της ρόλο, και φοβισμένη από τις επιθέσεις που έχουν προηγηθεί σε συμβολαιογράφους, δεν μας άνοιξε όταν χτυπήσαμε, με αποτέλεσμα να σπάσουμε την πόρτα του γραφείου της, να εισβάλουμε και να το καταστρέψουμε. Όσο και να οχυρώσουν τα γραφεία τους, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη δίκαιη κοινωνική οργή.

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ Ή ΜΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αναρχικές/Αναρχικοί
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

3 Νοεμβρίου 2017 στις 10:48 μ.μ.

Βούτυρο στο ψωμί της Αστικής τάξης ωστε να συνεχίσει την εκμετάλευση της Εργατικής τάξης και του λαού. Αυτές οι Ενέργειες δεν ωφελούν σε καμμία περίπτωση τον λαό. Αντίθετα σταματάνε πλειστηριασμοί για χρέη σε Απλήρωτους Εργάτες και Ασφαλιστικά ταμεία. Το ΠΑΜΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μέσα σε όλες τις δράσεις καθημερινά έχει και αυτό το ζήτημα. Ενίσχυση λοιπόν της Λαικής Συμμαχίας σε κάθε Γειτονια σε κάθε χώρο δουλειάς που όσο θα δυναμώνει θα δυσκολεύει την Αστική Τάξη να περνάει τα μέτρα και τεικό στόχο θα έχει την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτός ο Αγώνας τους πονάει. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

3 Νοεμβρίου 2017 στις 11:48 μ.μ.

1) Οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας γίνονται. Οι φτωχοί δεν μπορούν να πληρώσουν και μοιραία θα χάσουν τα σπίτια τους.
2) Οι κόρακες θα συσσωρεύσουν τον πλούτο των άλλων. Άρα οι πλειστηριασμοί οδηγούν σε ακόμα χειρότερο καπιταλισμό.
3) Οι Αγωνιστές που διαμαρτύρονται - και κάνουν πολύ καλά - αντιστέκονται στο να περιέλθει η περιουσία των εργαζόμενων στα χέρια λίγων. Οι συκοφαντίες δεν περνούν στον κόσμο που επικροτεί κάθε μορφή Αντίστασης.
4) Όσοι θέλουν πλειστηριασμούς να μας πουν τι θα γίνει με τους χιλιάδες αστέγους. Τι προτείνουν. Περιμένουμε ν’ ακούσουμε άμεσες, λογικές προτάσεις όχι γκρίνια. Οφείλουμε να πούμε μπράβο σε όσους σταματούν το αίσχος και την αδικία συμμετέχοντας ή κάνοντας το δικό μας αγώνα στην ίδια κατεύθυνση.
5) Βλάπτονται φτωχοί συνάνθρωποι μας που τους πετάνε στο δρόμο. Οποιαδήποτε λοιπόν δικαιολογία για να προχωρήσει η λεηλασία υπηρετεί μονάχα τους κόρακες καπιταλιστές. mitsos175.

4 Νοεμβρίου 2017 στις 12:45 π.μ.

Παναγιώτη Τζαμαρία αρχίζω να σε συμπαθώ, είσαι πάντοτε εκτός θέματος. Τρέφεις επίσης αυταπάτες ότι επειδή ανήκεις στο "Κ"ΚΕ είσαι και κομμουνιστής τρομάρα σου. Όσο περισσότερο γράφεις, τόσο διασύρεις το κόμμα που προσπαθείς να υποστηρίξεις. Σε κάθε άρθρο πετάς τη κοτσάνα σου και μετά αισθάνεσαι υπερήφανος κιόλας. Συνέχισε ακάθεκτος, ποιος ξέρει, ίσως με λίγη ακόμα προσπάθεια να γίνεις ο νέος Μαίλης...

4 Νοεμβρίου 2017 στις 2:16 π.μ.

Αρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τόσο το καλύτερο για εσας. Μονο που δυστυχώς για σας δεν είναι έτσι. Και μια και είσαι η Πυξίδα μας συνέχισε να Σκούζεις. Καλά πάμε.

4 Νοεμβρίου 2017 στις 2:22 π.μ.

Δεν είναι καθόλου συκοφαντία οτι απλήρωτοι εργαζόμενοι και Ασφαλιστικά ταμεία δεν πληρώνονται επειδή σταματάνε οι πλειστηριασμοί.

4 Νοεμβρίου 2017 στις 2:45 μ.μ.

χωρις πατρίδα

υποκλίνομαι στην κουμουνηστοσινη σου η" οτι εισαι,, μονο που ο Τζαμαριας ,ασχετα με το κατα ποσο συμφωνεί κανεις με τον τρόπο γραφής του,κανει κατι που εσυ δεν το κανεις..Δηλώνει την πολιτικη του ταυτοτητα και μαλιστα επώνυμα,, εκφράζοντας τον εαυτό του.
Εσυ ποιος εισαι και γιατι να ειναι αληθή αυτα που λες ,επειδή εισαι ομορφοπαιδο...Δεν νομιζω...
Εισαι ενα σαχλαμάρας που νομίζει οτι κατέβηκε απο τον γραμμο,,σαν τον "ανένταχτο" ΓΓ που ειναι με την ""ταξικη παλη" αλλα ανένταχτος,,δηλαδη τιποτα σύμφωνα με τον Μ/Λ..
Χορτάσαμε απο ακαδημαϊκούς επαναστάτες...που κανουν λαικ στους ρουβικωνες και στέλνουν στην δευτέρα παρουσία τον σοσιαλισμό..

4 Νοεμβρίου 2017 στις 10:47 μ.μ.

2.45 Σύντροφε δεν ξέρω την ηλικία σου. Εγω προσωπικά που έχω ζήσει τα καταστροφικά γεγονότα του 89 91 την συνδυασμένη επίθεση στο ΚΚΕ απο δεξιό και Τροτσκιστικό οπορτουνισμό ειλικρινά σου λεω δεν μου βγαίνει καλύτερος τρόπος. Την χειρότερη ώρα εδω και διεθνώς που οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι δημιούργησαν συμπεριφέρθηκαν σαν οι χειρότεροι προδότες. Και δεν ξεχνάω τίποτα απο τότε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger