Home » , , » Τα αποφάγια των πλουσίων αρπακτικών - Μ. Μπογιόπουλος: Μοιράζουν μέρος του πλεονάσματος της κλεψιάς (Ηχητικό)

Τα αποφάγια των πλουσίων αρπακτικών - Μ. Μπογιόπουλος: Μοιράζουν μέρος του πλεονάσματος της κλεψιάς (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 | 5:43 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Γιούπι! Θα πάρουμε φράγκα! Να πάρω να νοικιάσω φορτηγό να τα μεταφέρει Αλέξη, ή μήπως φτάνει ένα τσουβάλι; Όταν ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι λέει ο λαός και για να το λέει κάτι ξέρει. Ειδικά όταν έχουν φάει τα κεράσια και μας δίνουν τα… κουκούτσια.

Όσοι λένε πως αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα, πολύ σωστά τα λένε. Γιατί πήραν από τις τσέπες των εργαζόμενων κοντά 6 δις (5,8) τον τελευταίο χρόνο, ενώ δίνουν πίσω το ένα (1,4).
Τ’ άλλα 4,4 δις μπορούν να μας πουν που πήγαν; Στους τοκογλύφους και τους συνεργάτες τους, που πλουτίζουν από την κρίση. Όπως είπε και ο Γερούν: Τράπεζες γερά, πάρτε τους τα βρακιά. Και τα σπίτια άμα λάχει…

Τραγική κι η ΝΔ που δεν θέλει ούτε καν να δοθούν αυτά τα ψίχουλα, αλλά να πάνε υπέρ off shore και λοιπών εταιριών, η οποία φαίνεται πάλι πιο τσιγκούνα κι από τους ξένους τοκογλύφους, στηρίζοντας έτσι το ΣΥΡΙΖΑ!
Εγώ απεναντίας θέλω να δοθούν όλα όσα μας βούτηξαν όλα αυτά τα χρόνια και το κυριότερο να σταματήσει η κλεψιά. Γιατί τι να το κάνεις όταν σου πήραν πέντε, σου δίνουν πίσω το ένα, ενώ αύριο θα σου πάρουν δέκα;

Φυσικά θα έπαιρνα πίσω τα κλεμμένα που δίνουν, αλλά απαιτώ και τα υπόλοιπα. «Πολλά ζητάς» θα μου πείτε. Ζητάω αυτά, που πραγματικά δικαιούμαστε κι όχι τ’ αποφάγια των πλουσίων αρπακτικών. Βέβαια για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται κάνα δυο «μικρές» αλλαγές, μια Επανάσταση και μια Λαϊκή Δημοκρατία, που από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει, είναι να κόψει τα χέρια στα πλούσια λαμόγια, στερώντας τους τη δυνατότητα να μας εκμεταλλεύονται και να μας κοροϊδεύουν από πάνω.

Αλλά τώρα θα πούμε γιατί δίνει ο Τσίπρας και δεν έδινε τόσα ο Αντώνης, αφού έκαναν την ίδια ακριβώς «κομπίνα».
Γιατί έτσι λέγεται αυτή η πολιτική. Πρώτα απ’ όλα είχε δώσει κι Αντώνης κάτι λιγότερο από ψίχουλα, ένα πεντακοσάρικο όλο κι όλο εφάπαξ. Αφού είχε μαδήσει βεβαίως τους πάντες έδωσε σ’ ελάχιστους ούτε καν αντίδωρο.
Είχε πει να κάνει και δωρεάν ιντερνέτ - θυμάστε που γελάγαμε - εν πάση περιπτώσει είχε αρχίσει το Sucks story. “Success story” λέγεται; OK αυτό.
Ο Τσίπρας, που κάνει αντιγραφή τα όσα κάνει ο Σαμαράς (και φυσικά τα λάθη του προσθέτοντας κι άλλα) δημιουργεί το δικό του φανταστικό κόσμο. Μπορούμε άνετα κι εμείς, ότι λέγαμε τότε για τη ΝΔ, να τα πούμε τώρα για το ΣΥΡΙΖΑ.

Μια παρατήρηση και στις δυο περιπτώσεις. Οι τοκογλύφοι λένε σήμερα πως δεν έχουν αντίρρηση να δοθεί το συσσίτιο για να μην ψοφήσουν οι σκλάβοι.
Γιατί; Όλα αυτά τα χρόνια το ΑΕΠ μειώθηκε στο μισό από όσο ήταν πριν την κρίση.
354,5 δις $ το 2008, 194,5 δις $ σήμερα. Βοήθεια μας.
Το χρέος μεγάλωσε, η ανεργία έσπασε ρεκόρ, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόφτηκαν, τα επιδόματα αφανίστηκαν, δικαιώματα καταστάληκαν, κάνανε ένα τρομερό πλιάτσικο με τους πολιτικούς να ξεπουλάνε τα πάντα. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί κανίβαλοι…

Μετά από τόσα χρόνια ο κόσμος έχει φυσικά αγανακτήσει. Πρέπει λοιπόν να δείξουν κάποια πρόοδο, ώστε να αποτρέψουν τον ξεσηκωμό. Αυτό είναι το μυστικό. Μας δίνουν κάτι ελάχιστο, για να μην τους στείλουμε στο διάολο. Να πουν «να τώρα όπου να ναι βγαίνουμε από το Μνημόνιο». Γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς. Όλη η ΕΕ περνάει μια υπαρξιακή κρίση. Οι λαοί που υποφέρουν περισσότερο είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν άλλες πολιτικές.
Φυσικά αυτό δεν το θέλουν οι δυνάστες. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έχει πετάξει τη μάσκα, άρα δεν μπορεί πια να ελέγξει την κατάσταση. Νομίζει πως ωφελείται, που μας ρίχνει ένα κομμάτι ψωμί και γι' αυτό ανησυχούν κι οι σαδιστές δήμιοι της ΝΔ. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όμως όσο και η ΝΔ είναι δεσμοφύλακες μας. Αυτό δεν το ξεχνάμε, ούτε όταν τρώμε το ξεροκόμματο στο κελί της ευρωπαϊκής φυλακής...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger