Home » , , » Το "κρυφό" κυβερνητικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Το "κρυφό" κυβερνητικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Από giorgis , Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 | 2:16 π.μ.


Του Γ. Γ.

Το ότι αυτή η άθλια συγκυβέρνηση είναι ανάλγητη, απόλυτα ταξικά προσανατολισμένη και αδίστακτη είναι κάτι το αυταπόδεικτο.
Απ’ ότι μας λέει μάλιστα η ειδησεογραφία δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να δείξει για άλλη μια φορά το ποιο αυταρχικό της πρόσωπο, αρκεί σαν υπηρετικό προσωπικό των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών που είναι, αρκεί να πάρει τα εύσημα από τους «κηδεμόνες» της.

Και αυτό το διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά μαθαίνοντας τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για να δημιουργηθούν στρατιές αστέγων, να οδηγηθούν στην εξαθλίωση χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που έχουν πέσει στα νύχια των τραπεζιτών – τοκογλύφων. 

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εξ αιτίας των λαϊκών αντιδράσεων σοβαρό πρόβλημα να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στους ξένους «εταίρους» της σχετικά με την διενέργεια των πλειστηριασμών.
Γνωρίζει καλά ότι η αθλιότητα στο να μετατρέψει νομοθετικά σε αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα, την εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους δανειολήπτες που βρέθηκαν στο στόχαστρο «αρπακτικών – κορακιών», ελάχιστη αποτελεσματικότητα θα έχει.
Ξέρει επίσης ότι η ξεκάθαρη προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει βάση. Το ότι δηλαδή η μη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, αν ματαιωθεί στην ουσία η ληστεία της λαϊκής περιουσία, θα αναγκάσει το κράτος να ανακεφαλαιώσει για άλλη μια φορά τις ελληνικές τράπεζες με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που η κυβέρνηση θέλει να το αποφύγει με κάθε τρόπο.

Αν και «οι πλειστηριασμοί αποφέρουν σημαντικά έσοδα στους συμβολαιογράφους», όπως δηλώνει συνδικαλιστής του κλάδου τους, όσοι/ες απ’ αυτούς συνεργήσουν σ’ αυτό το κοινωνικό έγκλημα έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να συναντήσουν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις γι’ αυτούς.
Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του «Αλφα» ο συμβολαιογράφος Νίκος Παπαθέος για όσους δεν αντιλαμβάνονται το «λειτούργημα» που επιτελούν «εκτελώντας αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομα τους ελληνικού λαού», όπως είπε και που οι ίδιοι «είμαστε υποχρεωμένοι να συνδράμουμε για να εκτελεστούν αυτές οι αποφάσεις». 

Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι «απροσάρμοστοι», που δεν αντιλαμβάνονται το θεάρεστο έργο αυτόν των συμβολαιογράφων με αποτέλεσμα οι ίδιοι «να νιώθουν απροστάτευτοι» και να «κινδυνεύει η ζωή τους», σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που δεν έχουν αποφασίσει αν θα συμμετάσχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 29 Νοέμβρη.

Ανεξάρτητα πάντως από την απόφαση που θα πάρουν οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, στην γενική τους συνέλευση στις 20 Νοέμβρη, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Γιατί δεν είναι μόνο τι θα αποφασίσουν, αλλά και τι ενδεχομένως προκύψει αν κάποιοι απ’ αυτούς γίνουν έμμισθα τσιράκια «κορακιών» που θα υφαρπάξουν την λαϊκή περιουσία.
Όλα αυτά τα λαμβάνει υπ’ όψιν της η κυβέρνηση γι’ αυτό έχει στο συρτάρι της ένα κρυφό σχέδιο.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών έχουν εξετάσει σε βάθος το σύστημα πλειστηριασμών που έχει γίνει σε Πορτογαλία και Ισπανία.
Εκεί οι πλειστηριασμοί διενεργούνται από δικαστικούς –δημοσίους υπαλλήλους, χωρίς δηλαδή την συμμετοχή συμβολαιογράφων όπως συμβαίνει στην χώρα μας.
Το σχέδιο αυτό μας λέει ότι  οι δημόσιοι υπάλληλοι με πτυχίο Νομικής –κυρίως των υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης- «θα  διενεργούν πλειστηριασμούς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τις αντιδράσεις  από κοινωνικές ομάδες».

Προφανώς όλα αυτά είναι «ασκήσεις επί χάρτου» της κυβέρνησης. Ή όπως λέει μια λαϊκή παροιμία «άλλα μελετούν τα βόδια και άλλα σχεδιάζει ο ζευγάς». Και ο λαϊκός παράγοντας δεν θα αφήσει να «οργωθεί» η ελληνική κοινωνία με ένα τέτοιων διαστάσεων κοινωνικό έγκλημα με εκτελεστή την «αριστερή» κυβέρνηση.. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger