Home » , » Μαθήματα ταξικού συνδικαλισμού από τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ (Βίντεο)

Μαθήματα ταξικού συνδικαλισμού από τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ (Βίντεο)

Από giorgis , Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 | 3:03 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Μαθήματα ταξικού συνδικαλισμού μας έδωσαν για μια ακόμα φορά σήμερα οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ. Αφού ακόμα μια φορά έπεσε στο κενό απόπειρα πλειστηριασμού  των οικοπέδων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου (μια δικαστική εξέλιξη που έγινε δεκτή με το σύνθημα «Μπάτσοι, δικαστές, ακούστε το καλά, η ΒΙΟΜΕ θα μείνει, σε χέρια εργατικά» από τους συγκεντρωμένους εργάτες και αλληλέγγυους στα δικαστήρια) , οι δηλώσεις του Μάκη Αναγνώστου, μας γέμισαν αισιοδοξία.
Σε μια εποχή που το εργατικό κίνημα είναι «στα κάτω του», οι ταξικές απόψεις και συμπεριφορές είναι μια ευχάριστη νότα στον καταθλιπτικό χαβά που ακούμε από την αντιδραστική ορχήστρα με μαέστρο την κυβέρνηση.

Στο παρακάτω βίντεο, λοιπόν –το οποίο απαλλοτριώσαμε από την παρουσία του Χρήστου Αβραμίδη στο f/b- αφού ακούμε τον εργάτη της ΒΙΟΜΕ να καλεί σε νέα συγκέντρωση για την επόμενη Πέμπτη ώστε να ματαιωθεί άλλη μια απόπειρα πλειστηριασμού, ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα στις αυριανές κινητοποιήσεις για τα παιδιά που συλληφθήκανε την περασμένη Κυριακή στην πορείας διαμαρτυρία που έγινε για τον εμπρησμό από φασιστοειδή του κτηρίου που στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia.
Η ταξική μας αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί και  προς τους πρώην εργαζόμενους στον Φούρνο του Λάμπρου που διώκονται επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, έχοντας απέναντι τους μια κυβέρνηση που προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες, συμπληρώνει ο  Μ. Αναγνώστου.

Εδώ να συμπληρώσουμε ότι η  Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί σε ανοιχτή συνέλευση αγώνα για την υπεράσπιση της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, 19:00, στο χώρο της ΒΙΟΜΕ στην Αθήνα  (Ψαρών 33, Περιστέρι, σταθμός μετρό Αγιος Αντώνιος)».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger