Home » , » Αντιδράσεις από μέλη του ΠΑΜΕ, της ΛΑΕ και άλλων συλλογικοτήτων στους σημερινούς προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Αντιδράσεις από μέλη του ΠΑΜΕ, της ΛΑΕ και άλλων συλλογικοτήτων στους σημερινούς προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 | 5:22 μ.μ.

Αν και η κυβέρνηση διέταξε τις δυνάμεις καταστολής να φρουρούν τα 27 συμβολαιογραφεία, που οι ιδιοκτήτες τους συνεργούν στο να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια τραπεζιτών – καπιταλιστών, οι προγραμματισμένοι για σήμερα περίπου 200 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τις τράπεζες, συνάντησαν την δυναμική αντίδραση από μια σειρά συλλογικότητες.

Αναμενόμενη και η κυβερνητική στάση. Αποφασισμένη να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές του ελληνικού κράτους η κυβέρνηση, εξαπέλυσε τις δυνάμεις καταστολής απέναντι σε όσους/σες αντιδρούν στην αντιλαϊκή της πολιτική.
Όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπς στους συγκεντρωμένους έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα.
Οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι  φώναζαν συνθήματα όπως «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών αρπάζετε τα σπίτια των εργατών» και «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στους τραπεζίτες κάνετε τις πλάτες», προσπάθησαν να ματαιώσουν προγραμματισμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.
Επίσης με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατάγγειλε τον κυβερνητικό αυταρχισμό σε βάρος όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra μπλοκ διαδηλωτών της Λαϊκής Ενότητας δέχτηκε βίαιη και απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα (Σταδίου 39), στο οποίο μεταξύ άλλων πραγματοποιούνταν πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 89τ.μ, με τιμή εκκίνησης 85.000 ευρώ για χρέος 182.000 ευρώ.

Παρά την απρόκλητη αστυνομική καταστολή το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών σημείωσε μεγάλη νίκη, γιατί αναστάλθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο στη Σταδίου 39.

Οπως τονίζει ο ίδιος ιστότοπος σήμερα 28/02/2018 ήταν προγραμματισμένοι περισσότεροι από 200 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί,. Από αυτούς δεκάδες αφορούσαν πρώτες κατοικίες ή ακίνητα αξίας κάτω από 300.000 ευρώ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα ψέματα των Τσίπρα – Κοντονή – Τσακαλώτου οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Φεβρουαρίου 2018 στις 5:54 μ.μ.

Η Δράση του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΊΑς είναι καθημερινή σε έλη την χώρα και για το ζήτημα των Πλειστηριασμών. Ενώνουμε τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ να παλέψει για όλα του τα προβλήματα που η ρίζα τους βρίσκεται στον Καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η λύση στην Εργατική Λαική Εξουσία. Καμμία Αναμονή καμμία αυταπάτη για ανθρώπινο καπιταλισμό. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger