Home » , » Το μοιραίο λάθος των Τσαβιστών ήταν που θεώρησαν, ότι μπορεί να υπάρξει ανθρώπινος καπιταλισμός (Με αφορμή της εκλογές στην Βενεζουέλα)

Το μοιραίο λάθος των Τσαβιστών ήταν που θεώρησαν, ότι μπορεί να υπάρξει ανθρώπινος καπιταλισμός (Με αφορμή της εκλογές στην Βενεζουέλα)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 | 4:48 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η Βενεζουέλα δεν τήρησε τα διεθνή πρότυπα εκλογών είπαν οι ΗΠΑ. Και οι υποτελείς Ευρωπαίοι έσπευσαν αμέσως να συμφωνήσουν. Έτσι η χώρα θα δεχτεί την οργή του Αμερικάνου Πρόεδρου που βγήκε αν και πήρε τις λιγότερες ψήφους!
Να είναι αυτό ένα διεθνές πρότυπο; Ασφαλώς! Όπως διεθνές πρότυπο εκλογών είναι οι εκλογές στη Σαουδική Αραβία. Η Σαουδική Αραβία δεν είναι καν δημοκρατία, επομένως δεν κάνει εκλογές. Αυτό δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να αναγνωρίζουν την κυβέρνηση.

Όλως τυχαίως οι Σεΐχηδες έχουν άριστες σχέσεις με το ΝΑΤΟ. Άλλο ένα διεθνές πρότυπο είναι οι δικτατορίες που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ όπως ήταν παλαιότερα οι γελοίοι Συνταγματάρχες στη χώρα μας.
Αυτοί, αν κάνουν εκλογές, θα τις νοθεύσουν περισσότερο κι από μπόμπα που σερβίρουν χωρίς απόδειξη κάποιοι επιχειρηματίες της συμφοράς. Και που το καταλαβαίνεις από το αποτέλεσμα, αφού νομίζεις πως ο εγκέφαλος και το στομάχι σου μπήκαν σε μίξερ.

Διεθνές πρότυπο είναι ασφαλώς και οι νόμοι – νοθεία στις Δυτικές “Δημοκρατίες” όπου μια ισχνή μειοψηφία έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
Μην ξεχάσουμε τις εκλογές παρωδία όπως πχ εκείνες του 1946 στην Ελλάδα όπου σε πληθυσμό 7.232.543 κατοίκων είχαν ψηφίσει μόνο οι 1.121.693. Παρόλα αυτά η αποχή ήταν για τις ΗΠΑ κάπου στο 50%! (εκτός από γεωγραφία προφανώς δεν διδάσκονταν κι αριθμητική) και βέβαια αποδέχτηκαν το αποτέλεσμα.
Εκείνη η αθλιότητα ήταν εκλογές “ελεύθεραι και δίκαιαι, ηρέμως και με τάξιν, δυνάμεναι να παραβληθώσι ως προς την ευπρέπειαν προς τας εν Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμαίναις Πολιτείας”.
Οπότε κατανοούμε όλοι τι σόι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές (δεν) κάνουν.

Ποιο λοιπόν είναι αυτό το διεθνές πρότυπο; Αφού δεν είναι ούτε η συμμετοχή, ούτε ο εκλογικός νόμος, ούτε καν η ίδια η δημοκρατία. Είναι ένα και είναι απλό. Αν το αποτέλεσμα εξυπηρετεί τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών τότε οι εκλογές αυτές είναι μια χαρά.
Οι Ιθαγενείς έχουν δικαίωμα να κάνουν αυτό που θέλουν οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και οι Πολυεθνικές. Αν δεν είναι, τότε πρέπει να αλλάξει. Μαζί και η άτακτη κυβέρνηση που έχει την απαίτηση ανεξαρτησίας.

Όπως γράφαμε η Βόρειος Κορέα δεν κινδυνεύει τόσο με εισβολή, όσο η Βενεζουέλα. Κι αυτό γιατί, ο Κιμ - σύμφωνα με τη CIA “θα πατούσε το κουμπί”.
Η Βόρεια Κορέα με το να αποκτήσει λίγα πυρηνικά απέτρεψε το σίγουρο πόλεμο που ετοίμαζε το ΝΑΤΟ.
Ακόμα, όμως και τώρα οι ΗΠΑ τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης, αφού κάνουν προκλητικές ασκήσεις εισβολής μαζί με τη Νότια Κορέα, αλλά, αν τολμήσουν, σίγουρα θα χάσουν περισσότερα από όσα θα κερδίσουν.

Αντίθετα η Βενεζουέλα αν και ακολουθεί κατευναστική πολιτική, δέχεται ολοένα και μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ ήδη σχεδιάζεται επέμβαση για να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια.
Δεν το κάνουν προς το παρόν, γιατί ο λαός της Βενεζουέλας θα αντισταθεί σθεναρά.
Εν τούτοις ότι και να κάνει η Βενεζουέλα οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να επιβληθούν, καθώς η χώρα δεν έχει καμία στρατιωτική αποτρεπτική ικανότητα.

Το μοιραίο λάθος των Τσαβιστών ήταν που θεώρησαν, ότι μπορεί να υπάρξει ανθρώπινος καπιταλισμός. Κάτι σαν χορτοφάγος καρχαρίας. Δεν προέβησαν λοιπόν στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία πραγματικού σοσιαλισμού, άλλα έκαναν διάφορα “μερεμέτια”, τα οποία, ναι μεν βελτίωσαν τη θέση των φτωχών, άφησαν όμως τις αιτίες της ανισότητας και της φτώχειας ανέπαφες. Ακόμα χειρότερα με την πάροδο του χρόνου οι φασίστες, οι εκμεταλλευτές, γίνονταν ισχυρότεροι, ενώ αρκούσε μια αναποδιά, μια περίοδο ύφεσης ή κρίσης για να επανέλθουν. Και αυτό έγινε.

Ξέρω πως στον εχθρό δεν δίνεις δεύτερη ευκαιρία, αλλά η πολιτική του Μαδούρο έδωσε δυστυχώς και στους προδότες και στους ιμπεριαλιστές πολλές.
Ο κόσμος ακόμα εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της Βενεζουέλας από τα αδίστακτα και διεφθαρμένα τσιράκια των ΗΠΑ.
Δεν θα αντέξει όμως πολύ, γιατί τα μέτρα που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ και οι κλέφτες σύμμαχοι τους θα χτυπήσουν καίρια τις φτωχές τάξεις, ενώ μόνο μια Λαϊκή Δημοκρατία θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

23 Μαΐου 2018 στις 5:45 μ.μ.

Μitsos175@ Πολύ σωστή ή σνάλυση σου γία τήν Βενεζουέλα.Θέση τού ΚΚΕ από τήν εποχή Τσάβες καί ένα από τά σημεία αντιπαράθεσης μέ τούς οπορτουνίστες.Δέν υπάρχει ολίγο από σοσιαλισμό.

23 Μαΐου 2018 στις 6:54 μ.μ.

"Το μοιραίο λάθος των Τσαβιστών ήταν που θεώρησαν, ότι μπορεί να υπάρξει ανθρώπινος καπιταλισμός"

Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ. To ίδιο και το ΑΚΕΛ. Το ίδιο και το "Κ"Κ Συρίας που στηρίζει από "λάθος" έναν φασίστα σφαγέα. Και της Κίνας. Αυταπάτες έχουν τα παιδιά που να το φανταστούν άλλωστε ο Μαδούρο επανάσταση κάνει με την συντριπτική....μειοψηφία του βενεζουελάνικου λαού και είναι γνωστό ότι κάθε κοινωνική επανάσταση που σέβεται τον εαυτό τους στηρίζεται στις...μειοψηφίες.

V For Viva La Revolucion

Ανώνυμος
24 Μαΐου 2018 στις 2:57 μ.μ.

Είναι λίγο άστοχη η σύγκριση των τσαβικών που είναι σε σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό με τα αγγλοφιλο ακελ καθώς και τον αμερικανοκινητο κ γερμανόφιλο συριζα.Η Βενεζουελα εχει προβλήματα .Όμως οι τσαβιστές το παλεύουν κ εχουν μαζι τους ακόμα τον κόσμο.Ο καθενας μπορει να εχει την άποψη του περι καπιταλισμου επαναστασης κλπ μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger