Home » , , » Μια απορία σε σχέση με την στάση της κυβέρνησης προς τον "άπορο" Θέμο

Μια απορία σε σχέση με την στάση της κυβέρνησης προς τον "άπορο" Θέμο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 | 12:40 π.μ.

Μια χαρά τα λέει η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το κείμενο που δημοσιεύει ο Θέμος Αναστασιάδης στην «Πρώτο Θέμα». "O Θέμος Αναστασιάδης ζήλεψε τη δόξα των χρυσαυγιτών προαναγγέλοντας, με εκφράσεις πεζοδρομίου και ακροδεξιά ρητορική το «πολιτικό τέλος» του Αλέξη Τσίπρα λόγω «Μακεδονικού»", μας γράφει η ιστοσελίδα left και συμπληρώνει:

"Στο εν λόγω άρθρο, που αρχικά είχε τίτλο «Μόνο κέρματα και κρεμάλες για τον προδότη Αλέξη Τσίπρα», ο εκδότης της κίτρινης εφημερίδας, η οποία έχει πολλάκις λειτουργήσει ως «πλυντήριο» των νεοναζί, άφησε κατά μέρους τα προσχήματα και εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον πρωθυπουργό ο οποίος, σύμφωνα με τον Θ. Αναστασιάδη, «θα ‘ναι σε όλη τη ζωή του μόνο για "κέρματα" και "κρεμάλες"» (!) καθώς «η Μακεδονία θα γίνει ο πολιτικός τάφος του»".

Εμείς όμως έχουμε μια απορία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτή που στήριξε τον Θέμο όταν αντιμετώπιζε δικαστικές περιπέτειες; (Με την προσδοκία ότι θα τον έκανε να αλλάξει πολιτική στάση και να κάνει την φυλλάδα του να υποστηρίξει την κυβέρνηση;). 

Και να τι εννοούμε. Οταν βρέθηκε μπροστά στο δικαστήριο ο Θέμος για το αδήλωτο, κατάμαυρο χρήμα που είχε καταθέσει σε δύο δόσεις τον Ιούλιο του 2007 στην ΒΝΒ Baribas, ύψους 5 εκατ. ευρώ,  και κλήθηκε να απολογηθεί γιατί δεν πληρώνει το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί, τότε ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου δέχτηκε τον ισχυρισμό του εκδότη ότι είναι άπορος και αδυνατούσε να το πληρώσει. 

Ε, μην μας πείτε τώρα ότι η στάση που κράτησε στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου ήταν από δικιά του πρωτοβουλία και δεν είχε υπάρξει κυβερνητική εντολή! 

Δηλαδή εμείς θα είμαστε καχύποπτοι όταν ισχυριστούμε ότι υπήρξαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ του εκδότη και της κυβέρνησης, για να κρατήσει στην δίκη που αναφέραμε αυτή την στάση ο εκπρόσωπος του δημοσίου και να "ξελασπώσει" ο Θέμος;

Ας θυμηθούμε το σχετικό ρεπορτάζ που υπέγραφε η Κατερίνα Κατή στην εφημερίδα "Docunento" (Να σημειώσουμε ότι η αντιπαράθεση Βαξεβάνη - Αναστασιάδη κρατάει χρόνια και υπάρχουν αρκετά ανάλογα δημοσιεύματα. Χαρακτηριστικά δείτε εδώ και εδώ):

Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι πάμπτωχος! Δεν κατέχει κανένα ακίνητο και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει μόνον 200 ευρώ. Αυτό υποστήριξε και αυτό δέχθηκε το αρμόδιο δικαστήριο αλλά και το ελληνικό δημόσιο! Ετσι, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το μαύρο χρήμα ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του.

Το θιγόμενο από τη συμπεριφορά Αναστασιάδη άλλωστε ελληνικό δημόσιο, που παρέστη στη δίκη, δεν έφερε καμία αντίρρηση για τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε ο παρουσιαστής και μεγάλο αφεντικό του «Πρώτου Θέματος» προκειμένου να καταδείξει ότι βρίσκεται σε αδυναμία εξόφλησης, ακόμη κι αν το ποσόν καταμεριστεί σε 12 ή και σε 24 δόσεις, καθώς το χρέος του εμφανίζεται να είναι σχεδόν εικοσαπλάσιο από τα ετήσια εισοδήματά του.

«Το δημόσιο δεν αντιλέγει» αναφέρει αρκετές φορές στην επίμαχη απόφασή του το δικαστήριο.

Τώρα που ο Θέμος ξελάσπωσε από την λαμογιά του με την βούλα του δικαστηρίου και της Ελληνικής κυβέρνησης είχε κανένα λόγο να κρατήσει μια πιθανή συμφωνία που είχε κάνει παρασκηνιακά με την κυβέρνηση; 
Αν τυχόν ισχύει η υπόθεση μας -που φυσικά δεν μπορεί να τεκμηριώσουμε, αλλά είναι η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε για την στάση του εκπροσώπου του ελληνικού δημοσίου στην δίκη που αναφέραμε- τότε ένα μόνο μπορούμε να πούμε απευθυνόμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Ας πρόσεχε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger