Home » , » Πρωτοφανής μεθόδευση για να ξανακόψουν τις άδειες από τον Δ. Κουφοντίνα!

Πρωτοφανής μεθόδευση για να ξανακόψουν τις άδειες από τον Δ. Κουφοντίνα!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 | 8:44 μ.μ.

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ" 

Kλήση να καταθέσουν ανωμοτί ενώπιον της εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Βικτωρίας Μαρσιώνη, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για υπόθεση που δεν αναφέρεται στην κλήση (αναφέρεται μόνο ένας φάκελος δικογραφίας), έλαβαν την Τρίτη 26 Ιούνη ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς. Οι καταθέσεις θα ληφθούν από την εισαγγελέα, που θα μεταβεί γι’ αυτό το λόγο τον Κορυδαλλό, την Πέμπτη 5 Ιούλη.

Το γεγονός ότι οι δύο πολιτικοί κρατούμενοι καλούνται να καταθέσουν χωρίς όρκο, δείχνει ότι αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι, γεγονός που με τη σειρά του προδικάζει ότι σκοπός είναι να καταστούν κατηγορούμενοι.

Πρόκειται για μια νέα μεθόδευση προκειμένου να αφαιρεθεί το δικαίωμα άδειας στον Δ. Κουφοντίνα (ενδεχομένως και στον Κ. Γουρνά). Θέλουν να τον καταστήσουν υπόδικο για κακούργημα, ώστε μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση να μην έχει το δικαίωμα να πάρει άδεια! Η μεθόδευση φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ τη διεκπεραίωση έχει αναλάβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η ίδια που έχει αναλάβει, με… εργολαβική συνέπεια την υπόθεση της εξαίρεσης του Δ. Κουφοντίνα από το αναφαίρετο δικαίωμά του σε τακτική άδεια, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά των δύο εισαγγελέων που ενέκριναν τη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Δ. Σαββαΐδη και του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά Α. Σπηλιώτη (αναλυτικά γι’ αυτό το πρωτοφανές γεγονός δείτε εδώ).

Ο Δ. Κουφοντίνας πήρε τελικά και τρίτη άδεια, με τη σύμφωνη γνώμη τρίτου στη σειρά εισαγγελέα, αφού χρειάστηκε να προχωρήσει σε μια επίπονη και εξαιρετικά φθοροποιό για την υγεία του απεργία πείνας δεκαέξι ημερών. Δε γνωρίζουμε αν η Ξ. Δημητρίου άσκησε πειθαρχική δίωξη και κατά του τρίτου εισαγγελέα (εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Ι. Χατζόγλου), ξέρουμε όμως πως έβαλε μπροστά μια ακόμα άτιμη μεθόδευση, που θυμίζει μεθοδεύσεις χούντας.

Παραθέτουμε τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει το ρεπορτάζ.

Αμέσως μόλις ο Δ. Κουφοντίνας υπέβαλε την αίτηση για την Τρίτη άδεια (τον περασμένο Μάρτη), η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε με έγγραφό της από το Συμβούλιο Φυλακής να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του, για οργάνωση εξέγερσης στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχουν περισσότερα από ένα έγγραφα, με τα οποία η Ξ. Δημητρίου ασκεί πίεση στο Συμβούλιο Φυλακής για «πειθαρχικό» σε βάρος του Δ. Κουφοντίνα. Αν καταλογιζόταν πειθαρχικό παράπτωμα, ο Κουφοντίνας θα έχανε το δικαίωμα στην άδεια.

Το υποτιθέμενο πειθαρχικό παράπτωμα αφορούσε την ολιγόωρη εξέγερση που έγινε στον Κορυδαλλό στις 24 Φλεβάρη του 2018, όταν τα ΕΚΑΜ εισέβαλαν χαράματα στο κελί του πολιτικού κρατούμενου Ντίνου Γιαγτζόγλου, που βρισκόταν σε απεργία πείνας, τον ξυλοκόπησαν και τον μετήγαγαν με τη βία στη Λάρισα, χωρίς να του επιτρέψουν ούτε τα πράγματά του να πάρει. Οι κρατούμενοι ξεσηκώθηκαν (αρχικά οι πτέρυγες Α και Δ και στη συνέχεια και οι Β, Γ και Ε), έσπασαν τις πόρτες, πήραν τα κλειδιά και απομάκρυναν τουςφύλακες, απαιτώντας να πάει στη φυλακή εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης και να ανακληθεί άμεσα η μεταγωγήτου Κ. Γιατζόγλου. Μετά από λίγο μετέβη στον Κορυδαλλό ο γενικός διευθυντής Συντονισμού Σωφρονιστικών Καταστημάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Δουλάμης και αφού δέχτηκε τον προκαταρκτικό όρο των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά, διαπραγματεύθηκε μαζί τους (πάντα σε επαφήμετους πολιτικούς προϊσταμένους του) και ανέλαβε προφορική δέσμευση για επαναμεταγωγή του απεργού πείνας Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό.Ετσι, μετά από πέντεώρες, η κινητοποίηση των κρατούμενων ανεστάλη και η φυλακή γύρισε στην «κανονικότητα».

Οι κρατούμενοι στα υπόγεια της έκτης πτέρυγας του Κορυδαλλού (βρίσκεται κάτω από τις γυναικείες φυλακές) δεν είχαν και δεν μπορούσαν να έχουν συμμετοχή στην κινητοποίηση, γιατί είναι απομονωμένοι από την υπόλοιπη φυλακή. Εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση, μετά από την κινητοποίηση των κρατούμενων στο κυρίως κτίριο της φυλακής:

«Ως μια πρώτη αντίδραση στην πρωτοφανή απαγωγή του συγκρατούμενου και απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζόγλου από τα ΕΚΑΜ, σήμερα το πρωί, κρατάμετο προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες. Συμπαραστεκόμαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμόςτου υπουργείου Δικαιοσύνηςδε θα περάσει!

Κώστας Γουρνάς
Δημήτρης Κουφοντίνας
Γιώργος Πετρακάκος
Γιώργος Πολύδωρος».

Γι’ αυτή την ανακοίνωση, η Ξ. Δημητρίου ζήτησε να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά του Δ. Κουφοντίνα, ως… υποκινητή και… οργανωτή της κινητοποίησης! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Συμβούλιο Φυλακής απάντησε –εύλογα- στην εισαγγελέα του Α.Π. ότι δεν υπάρχει πειθαρχικό παράπτωμα στην έκδοση αυτής της ανακοίνωσης. Ο Δ. Κουφοντίνας πήρε την Τρίτη άδεια και η Ξ. Δημητρίου επανέρχεται ξεπερνώντας κάθε όριο. Παρήγγειλε τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για τη διάπραξη αδικημάτων! Διάπραξη αδικημάτων με μια ανακοίνωση καθαρά πολιτικού χαρακτήρα!

Αυτό ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Εγείρει νομικά και πολιτικά ζητήματα.

Ξεκινώντας από τα πολιτικά, θα σημειώσουμε πως για εμάς δεν υπάρχει εισαγγελία του Α.Π., αλλά υπάρχει υπουργείο Δικαιοσύνης και κυβέρνηση. Αυτοί είναι οι ιθύνοντες νόες. Η εισαγγελέας του Α.Π. είναι μόνο ο εκτελεστικός βραχίονας. Ο ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτησε σ’ αυτή τη θέση, ενώ είναι γνωστές οι στενές οικογενειακές της σχέσεις με τον Τζανακόπουλο. Πέραν αυτού, υπάρχει πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία ελέγχει τα πάντα και είναι υπεύθυνη για την τήρηση της νομιμότητας.

Ο νομικός κόσμος θα το «καταπιεί» και αυτό; Θα συνεχίσει να σιωπά μπροστά σε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, που σκοπό έχουν να στερήσουν από έναν (πολιτικό) κρατούμενο την κανονική άδεια που δικαιούται; Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι νοσηροί εγκέφαλοι της κρατικής καταστολής; Για οχτώ χρόνια στερούσαν από τον Δ. Κουφοντίνα την άδεια που δικαιούνταν, ζητώντας του να κάνει δήλωση μετάνοιας (πράγμα που δεν προβλέπεται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα). Οταν, επιτέλους, πήρε άδεια δυο φορές, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη κατά εισαγγελέων, για να τους οδηγήσει στην αυτοεξαίρεση και να μην υπάρχει Συμβούλιο Φυλακής να εξετάσει το αίτημα του Κουφοντίνα. Οταν πήρε και την Τρίτη άδεια, μεθοδεύεται άσκηση ποινικής δίωξης, για μια υπόθεση που το Συμβούλιο Φυλακής έκρινε ότι δε συνιστά ούτε πειθαρχικό παράπτωμα! Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger