Home » , » Αμεση δικαίωση του αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Αμεση δικαίωση του αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 | 9:24 μ.μ.

Επτά χρόνια νομίζαμε ότι ήταν αρκετά για να δούμε να εξαντλείται στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα ολόκληρη η κρατική αυθαιρεσία. Επτά χρόνια εφευρίσκονταν κάθε λογής ευφάνταστο νομικό πρόσχημα και μεθόδευση για να του στερούν το δικαίωμα στην άδεια.
Στην ουσία ζητούσαν από τον Δημήτρη να κάνει δήλωση μετανοίας, να αποκηρύξει το παρελθόν του. Τελικά δεν τους έκανε τη χάρη. Δήλωση δεν έκανε και μετά από επτά χρόνια βρέθηκαν δυο εισαγγελείς με το σθένος να υλοποιήσουν αυτό που ο νόμος επιτάσσει.
Να του δώσουν την άδεια που δικαιούται. Τόσος καιρός φαίνεται ότι χρειαζόταν για να εμφανιστούν δύο κρατικοί λειτουργοί πρόθυμοι να εφαρμόσουν την ισονομία. Το δικαίωμα δηλαδή το οποίο απολαμβάνουν – και δικαίως – όλοι οι κατάδικοι ανεξαρτήτως αδικήματος, να μπορέσει να το απολαύσει κι ένας πολιτικός κρατούμενος σαν το Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τότε ήταν που συνέβη το πρωτοφανές στα δικαστικά και σωφρονιστικά χρονικά. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, γνωστή και μη εξαιρετέα, άσκησε πειθαρχικές διώξεις στους δύο συναδέλφους της επειδή απλώς εφάρμοσαν το νόμο. Μάλιστα, έπαυσε πρόωρα τον δεύτερο εισαγγελέα από τα καθήκοντά του, αφού είχε το θράσος να μη συμμορφωθεί μετά την άσκηση της πρώτης πειθαρχικής δίωξης. Αυτή είναι η τύχη που επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες της Αριστεράς και οι εισαγγελείς τους σε λειτουργούς οι οποίοι εννοούν να σέβονται τα αστικά δικαιώματα, ακόμη κι όταν αφορούν πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος.

Ξέρουμε πως η κυβέρνηση της Αριστεράς θα τρέξει να κρυφτεί πίσω από την Ξένη Δημητρίου και την "ανεξαρτησία" της δικαστικής εξουσίας. Άλλωστε πάντα νόμιζαν πως μπορούν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και όταν τους φτύνουν να κάνουν πως βρέχει. Μπορεί η Ξένη Δημητρίου να ανέλαβε πρόθυμα τη βρώμικη δουλειά, όμως ο Σύριζα πλανάται αν νομίζει ότι μπορεί να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Εμείς δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούριο. Τόσα χρόνια έχουν ειπωθεί τα πάντα. Το θέμα έχει λήξει. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται άδεια και πρέπει η αίτησή του να εισαχθεί και να εγκριθεί άμεσα από το συμβούλιο της φυλακής. Οποιαδήποτε άλλη κωλυσιεργία θέτει σε κίνδυνο την υγεία του και την απόλυτη ευθύνη φέρουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο πρωθυπουργός.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε:

ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ,ΤΕΤΑΡΤΗ 6/6, 18μ.μ.,ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6, 13:00μ.μ., ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger