Home » , » Ο άδικος θεός.

Ο άδικος θεός.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 | 2:16 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Δεν θα πω πως μερικοί ηλίθιοι μένουν στο Μεσαίωνα, γιατί γνωρίζω καλά πως το κομματόσκυλο, ο φασίστας και ναζιστής, όπως θέλει να τον αποκαλούν, που ακούει στο όνομα Αμβρόσιος Καλαβρύτων, βάζει πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον κάνοντας σπέκουλα με την τραγωδία των πυρκαγιών.

Με βάζει σε πειρασμό να τον ρωτήσω, αν κι δικός τους δεξιός Καραμανλής, ήταν άθεος κι αμαρτωλός, όταν κάηκαν τόσοι άνθρωποι το 2007. Αν για τις πυρκαγιές τις πλημμύρες κλπ, φταίνε οι αμαρτίες των ηγετών, τότε ας τιμωρήσουμε όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες. Γιατί κι αυτοί συγκυβερνάν, ή μήπως ξέχασε με ποιους κάνουν μπίζνες οι παπάδες;

Εξάλλου είναι από τους λίγους παπάδες, που είναι ανόητος. Στην ουσία στηρίζει τον Τσίπρα. Είναι τόσο σιχαμένος κι αντιπαθής, που αυτόματα κάνει συμπαθή τον πρωθυπουργό, όπως έκανε ο Άνθιμος το Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές. Ιδιαίτερα, όταν αμολά μια κοτσάνα σαν αυτή.
Δεν είναι καλός ο Τσίπρας όχι γιατί εφαρμόζει Μνημόνια, επειδή πληρώνει τοκογλύφους αντί να παίρνει μέτρα για τα δάση, αλλά γιατί πχ “συζεί αστεφάνωτος”!!!
Τι να πεις μετά από τέτοιο βιασμό της λογικής;
Δεν θα απευθυνθώ όμως καν σε αυτό το γελοίο σκοταδιστή. 

Θα ρωτήσω κατευθείαν τον Αρχιεπίσκοπο: Υιοθετεί σήμερα η 'Εκκλησιά τέτοιες απόψεις; Αν ναι, πείτε το εσείς. Αν όχι, οφείλετε να πάρετε θέση. Να βάλετε στη θέση του τον αιρετικό.
Παλαιότερα ξέρω ότι τέτοια λέγονταν. Παλιότερα βέβαια πιστεύατε, πως η Γη είναι ακίνητη. Τώρα όμως τι λέτε;

Κοιτάξτε στα μάτια τον κόσμο και πείτε τους πως ο Θεός είναι άδικος.
Γιατί μόνο ένας εντελώς άδικος θα σκότωνε αθώα παιδιά για αμαρτίες άλλων! 
Ένας σκληρός κι άδικος θεός δεν θα άκουγε τις κραυγές πόνου κι αγωνίας των εγκλωβισμένων, δεν θα απαντούσε στις προσευχές τους, γιατί τάχα “δεν του αρέσει ο Πρωθυπουργός της χώρας”!!!
Ε, τέτοιος “Θεός” είναι κομπλεξικός! 
Εμπρός, σας προκαλώ, να το πείτε!

Ως Άθεος, θέλω να το ακούσω. Η αθεΐα μου είναι και το μόνο κοινό που έχω με τον Αμβρόσιο. Ούτε αυτός πιστεύει, είμαι σίγουρος. Ούτε άθεος όμως δεν θα έλεγε κάτι τέτοιο, μια τόσο μεγάλη συκοφαντία και ύβρη στα Θεία. Γιατί μόνο, αν πιστεύεις στο Σατανά, μπορείς να ξεστομίσεις κάτι σαν αυτό. Ή αν το κομματικό πάθος έχει τυφλώσει εντελώς το νου.

Σας καλώ λοιπόν να πάρετε θέση. Να δούμε σε τι πιστεύετε εσείς. Αυτοί που κάηκαν (υποθέτω) ήταν χριστιανοί οι περισσότεροι. Εγώ το λέω και καυχιέμαι: Είμαι άθεος, απορρίπτω θεούς, ιδιαίτερα όσους μισούν.
Εσείς όμως οι παπάδες, τι είστε; Πιστοί, κομματόσκυλα ή υποκριτές; 
Αν είστε πιστοί, θα πρέπει να βάλετε στη θέση του τον Αμβρόσιο. Αν είστε υποκριτές δεν θα πείτε τίποτα. Κι αν βέβαια έχετε τα ίδια μυαλά, θα τον δικαιολογήσετε. 

Νομίζετε πως εμείς οι άθεοι, κάνουμε ζημιά στη θρησκεία. Σας πληροφορώ, πως κανείς άθεος δεν μ' έπεισε να σταματήσω να πιστεύω. Το έκανα αφού είδα εσάς, τους δήθεν “πιστούς”. Άκουσα τις απόψεις σας και κυρίως είδα τα έργα σας. Γεμάτοι υποκρισία και δόλο. Οι πιο διεφθαρμένοι από όλους!

Πονάω πραγματικά για τους συνανθρώπους, που κάηκαν. Δεν με νοιάζει τι πίστευαν, τι ψήφιζαν, τι ομάδα ήταν. Όλα αυτά είναι τόσο μικρά...
Ξέρω ότι οι φυσικές καταστροφές δεν έχουν μεταφυσικές αιτίες. Ειδικά τέτοιου είδους πυρκαγιές οφείλονται συνήθως σε συμφέροντα. Δεν νομίζω, πως ωφελούν οι προσευχές, ιδιαίτερα, αν οι “εκπρόσωποι του θεού” είναι τέτοιοι. Αγώνας για δίκαιη κοινωνία μας χρειάζεται. Να μη βλέπουμε το Περιβάλλον ως εχθρό, να υπάρχει σεβασμός...

Όσο για το Θεό δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, πρώτα τους αρχιερείς θα έκαιγε, εδώ και πολύ καιρό. .
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger