Home » , , » ΕΕ και ευρώ πάση θυσία: Η δολοφονία ενός λαού!

ΕΕ και ευρώ πάση θυσία: Η δολοφονία ενός λαού!

Από askordoulakos , Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 | 11:30 μ.μ.

 Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρ πια· έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις, τότε κυρίως πρόσεξε σα βγεις στον δρόμον έξω, εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία, αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο κανένας Aρτεμίδωρος, που φέρνει γράμμα, και λέγει βιαστικά «Διάβασε αμέσως τούτα, είναι μεγάλα πράγματα που σ’ ενδιαφέρουν», μη λείψεις να σταθείς· μη λείψεις ν’ αναβάλεις κάθε ομιλίαν ή δουλειά· μη λείψεις τους διαφόρους που χαιρετούν και προσκυνούν να τους παραμερίσεις (τους βλέπεις πιο αργά)· ας περιμένει ακόμη κ’ η Σύγκλητος αυτή, κ’ ευθύς να τα γνωρίσεις τα σοβαρά γραφόμενα του Aρτεμιδώρου»

Κωνσταντίνος Καβάφης: «Μάρτιαι Ειδοί»
__________________________________

Aπό τη μια, τα δωσιλογικά καθάρματα, λαφυραγωγοί του κουφαριού της Ελλάδας, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι τόσο άχρηστοι, που…φορούν δυο αριστερά παπούτσια.
Από την άλλη, η κατοχή της χώρας, από τη μαύρη διεθνή των τοκογλύφων, που αφαιμάσσει  οικονομικά (κι όχι μόνο) τη χώρα και την εκποιεί κομμάτι-κομμάτι, με την αγαστή συνεργασία των δωσιλόγων. .

Οι αλάστορες του πολιτικού συστήματος, με μόνη ικανότητά τους, τη λυσσώδη προσπάθεια για τη διατήρηση και τη νομή της-ελέω Γερμανίας και ΗΠΑ- μνημονιακής εξουσίας, ώστε να «πουλάνε μούρη» και να «θρέφουν κώλο», αυξάνοντας την προσωπική τους περιουσία κι ευημερία.

Σ’ αυτούς οφείλεται η παντελής έλλειψη συντονισμού και διαθέσιμων δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και την απανθράκωση δεκάδων συνανθρώπων μας, κάθε ηλικίας, που κυριολεκτικά αφέθηκαν στην τύχη τους, όπως στην τύχη τους αφέθηκαν ολόκληρες περιοχές της Αττικής. Αν δε συνέδραμε η τύχη και το φιλότιμο, όσων επιχειρούσαν (συμπεριλαμβανομένων και των ηρωικών εθελοντών), τα θύματα θα είχαν ξεπεράσει τα 500!

Σ’ αυτούς οφείλεται η ασυδοσία των εγχώριων νταβατζήδων-εργολάβων, που εισπράττουν τα φουσκωμένα διόδια, χωρίς να τηρούν την υποχρέωσή τους, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να κατασκευάζεται με προδιαγραφές, που θα τον κάνουν να λειτουργεί ως φυσικό εμπόδιο στην εξάπλωση πυρκαγιών.
Γι αυτό οι φλόγες πέρασαν αυτοκινητόδρομο μήκους 60 μέτρων!

Την ώρα, που  δεκάδες αθώοι πολίτες πέθαιναν, μαζί με τα παιδιά και τους γονείς τους, γιατί δεν βρέθηκε κανένας να τους προειδοποιήσει και να τους συντονίσει, ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός της χώρας και το σκυλολόι του, έντρομοι και παντελώς ανίκανοι, προσπαθούσαν να γλυτώσουν το τομάρι τους από την οργή της κοινωνίας, επιδίδονταν σε ένα γελοίο επικοινωνιακό σκετς, επιπέδου αμερικανικής προπαγάνδας της δεκαετίας του ’30.

Ουδείς από αυτά τα κτήνη, ένοιωσε την ανάγκη να παραιτηθεί! Πάνω απ’όλα το μηνιαίο μπαξίσι του υπουργικού και βουλευτικού μισθού!  Πάνω απ’ όλα η πέτσα τους! Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος, άλλωστε, από τέτοιου είδους τύπους, εν ώρα κρίσης;

Οι τοκογλύφοι-κατακτητές της χώρας, που (μέσω των δωσιλόγων) επέβαλαν-μεταξύ άλλων-  ακραίες περικοπές στα κονδύλια για πολιτική προστασία και πυροπροστασία και την συντήρηση των δασικών εκτάσεων.

Αποδεκατισμένες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, αποδεκατισμένη Πυροσβεστική, χωρίς  διαθέσιμα μέσα, τα οποία πολλές φορές συντηρούνται από τα ιδιωτικό βαλάντιο των ίδιων των πυροσβεστών.

Πτητικά μέσα πυρόσβεσης έχουν από παλιά αποδειχθεί ανεπαρκή και πετούν χάρη στον ηρωισμό των πιλότων. Σήμερα πολλά απ’ αυτά είναι καθηλωμένα λόγω έλλειψης κονδυλίων για συντήρηση και αγορά ανταλλακτικών.
Κι όλα αυτά, προκειμένου να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας.

Πέρυσι στην Πορτογαλία κάηκαν πάνω από 60 άνθρωποι από ανάλογες πυρκαγιές  και η κυβέρνηση της χώρας ομολόγησε ότι η τραγωδία οφειλόταν κυρίως στις δραστικές περικοπές που κλήθηκε να κάνει η Πορτογαλία λόγω μνημονίου!.

Και δεν τελειώσαμε εδώ, δυστυχώς.

Εκτός από   τα κυκλώματα κερδοσκοπίας real estate και τις ιδιωτικές εταιρείες πυρόσβεσης, αναμένονται και οι πλημμύρες του φθινοπώρου, οι οποίες θα δώσουν τη χαριστική βολή στις πληγείσες περιοχές.

Κι όσο βαθαίνει η κατοχή της χώρας, τόσο θα αυξάνονται φαινόμενα, σαν αυτά της Μάνδρας και σαν αυτά των τελευταίων ημερών στη Ραφήνα, στα Χανιά και την Κινέττα.

80 και πλέον νεκροί στο βωμό του περιορισμένου δημοσιονομικού ελλείμματος και των τσιπραίικων πλεονασμάτων, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στον…παράδεισο της ευρωζώνης

ΕΕ και ευρώ πάση θυσία λοιπόν!

Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger