Home » , » Μεταγραφές της …τρύπιας δεκάρας: Αυτοί που τρυπώνουν εγκαίρως όπου μυριστούν καρέκλα…

Μεταγραφές της …τρύπιας δεκάρας: Αυτοί που τρυπώνουν εγκαίρως όπου μυριστούν καρέκλα…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 | 10:35 μ.μ.

Ο τίτλος της ανάρτησής μας είναι κλεμμένος. Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι προέρχεται από έναν δημοσιογράφο, ο οποίος έχει την φήμη του ακροδεξιού, και είναι προσωπικός φίλος, πρώην αρχηγού της Ν.Δ.
Αναφερόμαστε στον Γ. Χαρβαλιάς, ο οποίος επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, είχε αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του, σε θέματα επικοινωνίας και χάραξης στρατηγικής. 

"Μεταγραφές της …τρύπιας δεκάρας" τιτλοφορούσε κείμενο του, -έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Μ. Ιγνατίου- στο οποίο σχολίαζε περασμένες "μεταγραφές" στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ν.Δ. (Θα παραθέσουμε αποσπάσματα στην συνέχεια).

Το ανακαλέσαμε στην μνήμη μας, με ερέθισμα τουιτάρισμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο διαβάζουμε: "Η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται δυναμικά και σήμερα σηματοδοτείται με τη συμπόρευση του Πέτρου Τατσόπουλου και του Αντώνη Πανούτσου στην παράταξή μας. Τους καλωσορίζω στη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μαζί μπορούμε".

Προφανώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν επικρατεί μπάχαλο στο εσωτερικό της Ν.Δ, όπως ισχυρίζεται ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ε. Αντώναρος, ο οποίος όπως δηλώνει δημιουργεί πολιτικό σχηματισμό με σκοπό να αλιεύσει ψήφους από το ίδιο εκλογικό σώμα στο οποίο στοχεύει η Ν.Δ και αυτή είναι μια επικοινωνιακή κίνηση του Μητσοτάκη για αναστροφή του κλίματος στην Ν.Δ.


Αυτό όμως που ξέρουμε και έχει αποδειχθεί διαχρονικά είναι ότι λέξεις όπως ήθος, αρχές, ηθική, είναι άγνωστες στους πολικάντηδες μας.
Εχουμε διαπιστώσει «μεταγραφές» από κόμμα σε κόμμα όπως ακριβώς γίνετε στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Εκεί μετακινούνται ποδοσφαιριστές, στα κόμματα βουλευτές και πολιτευτές.
Οσο, μάλιστα, θα προχωράμε προς τις βουλευτικές εκλογές και θα αρχίσουν να στελεχώνονται τα ψηφοδέλτια των αστικών κομμάτων και οι "μεταγραφές" των πολιτικάντηδων, είναι δεδομένο ότι θα έρχονται στο προσκήνιο περιπτώσεις που θα μας θυμίζουν... σκηνές από Δελφινάριο.

Και μιας ο λόγος για την Ν.Δ., ας θυμηθούμε τον καυστικό τρόπο με τον οποίο σχολίαζε "μεταγραφές¨της ο δεξιός δημοσιογράφος που αναφέραμε αρχικά:

Μεταγραφές της …τρύπιας δεκάρας: Αυτοί που τρυπώνουν εγκαίρως όπου μυριστούν καρέκλα…

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ


Για τον Κυριάκο δεν αποτελεί έκπληξη. Ετσι αντιλαμβάνεται την έννοια του πολιτικού «ανοίγματος». Είχα προβλέψει άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο την μεταπήδηση της… λυγερόκορμης μανδάμ με τα κόκκινα φορέματα. Τεράστιο «μπαμ» στα μεταγραφικά χρονικά της πολιτικής σκηνής. Ασύλληπτη υπέρβαση, που μας κάνει όλους υπερήφανους, ε;

Είναι φανερό πλέον. Ο αρχηγός δεν μας λυπάται καθόλου. Κι έχει βαλθεί να μας τιμωρήσει. Θέλει να μας διώξει αφού πρώτα μας εξαγριώσει. Κι εμάς κι όλους εσάς, που αυτοπροσδιορίζεστε ως οπαδοί μιας χριστιανοκοινωνικής δεξιάς με ισχυρές πατριωτικές καταβολές.

Εσείς λοιπόν δεν ανήκετε στη σημερινή Νέα Δημοκρατία. Την δική του. Ανήκει η Δημαρίτισσα Κατερίνα Μάρκου, ένα απόλυτο μηδενικό των κοινοβουλευτικών εδράνων που απλά ξέρει πότε να δραπετεύει εγκαίρως.

Ανήκει ο πολυπράγμων Ιάσων Φωτήλας που τρύπωσε στη πολιτική μέσω you tube και όποιος ανακαλύψει την ιδεολογική του ταυτότητα κερδίζει τη…χρυσή μπανάνα.

Ανήκει ο ευλύγιστος  Αμυράς, που τιμήθηκε με την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ως…θεωρητικός της ποδηλασίας, αλλά μετά την…έκανε για το «Ποτάμι» και τώρα που στράγγιξαν τα νερά θέλει να εξασφαλίσει ανέξοδα την επανεκλογή του.

Ανήκει και ο Harry ο Θεοχάρης, το απίθανο αυτό πουλέν του νεοφιλελεύθερου σημιτο-εκσυγχρονισμού που άφησε ιστορία ως εντολοδόχος φοροσυλλέκτης των δανειστών.

Ανήκει επίσης στην ΝΔ του Κυριάκου ο Σκυλακάκης. Ο επαγγελματίας υβριστής του Σαμαρά που επόπτευε τις…ξεχασιάρες ΜΚΟ του υπουργείου εξωτερικών επί Ντόρας.

Ανήκουν και οι ευρωλιγούρηδες καθηγητάδες της Σημιτοαυλής. Ποιός ξέρει; Μπορεί σύντομα να ανήκει και η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Τζήμερος, άντε και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Όταν σιχαίνεσαι αυτό που έχεις παλεύεις να το αλλάξεις. Μόνο που με τις άγαρμπες κινήσεις μπορεί να του μικρύνεις το σχήμα. Να το κοντύνεις σα να μπήκε στο πλύσιμο. Είναι πράγματι καινοτόμος στρατηγική να μετατρέπεις μία, φθαρμένη έστω, παράταξη εξουσίας σε πολύχρωμη διακομματική κουρελού, αλλά το αν έχει λογική θα το δείξει μόνον η εκλογική νεκροψία.

Στο μεταξύ αυτό που μένει στον απλό κόσμο, σε μία εποχή που βλέπει βουλευτές και αλλάζει πεζοδρόμιο, είναι η απεχθής τέχνη της παρασιτικής κοινοβουλευτικής επιβίωσης. Υποπροιόντα του πολιτικού συστήματος παντός καιρού που τρυπώνουν εγκαίρως όπου προβλέπεται καρέκλα. Και συναγωνίζονται σε ματαιοδοξία και πολιτικό αμοραλισμό τις πιο ξιπασμένες καραβάνες της Μεταπολίτευσης.

Το τρομερό της υπόθεσης είναι πώς είναι δυνατό, τέτοιου είδους πρόσωπα με μηδαμινή εκλογική απήχηση και χωρίς σαφές ιδεολογικό στίγμα να θεωρούνται στην εποχή μας… «πολύτιμες μεταγραφές». Σε τι είδους προστιθέμενη αξία προσβλέπουν αυτοί που τους ανοίγουν τη πόρτα;

... Επικίνδυνες γελοιότητες δυστυχώς και ανόητα διακομματικά σούρτα-φέρτα ανακυκλούμενων πολιτικών απορρυπαντικών πολλών χρήσεων. Που εκτός από καγχασμό στο twitter προκαλούν και ναυτία στο εκλογικό κοινό.

Μεταγραφές δηλαδή της τρύπιας δεκάρας που μόνο ανανέωση και φρεσκάδα δεν συμβολίζουν. Πολιτική σηψαιμία προδίδουν, αλλά οι κομματικοί αρχηγοί αδυνατούν να το καταλάβουν. Κούνια που τους κούναγε…

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger