Home » , , » Ας μην μιλάμε για "δικαίωση" του Τ. Θεοφίλου μετά την σημερινή δικαστική απόφαση

Ας μην μιλάμε για "δικαίωση" του Τ. Θεοφίλου μετά την σημερινή δικαστική απόφαση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 | 10:38 μ.μ.

Στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Το ταξικό μίσος της εξουσιαστικής δικαστικής κλίκας απέναντι στον αναρχοκομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου" κάναμε μια γενικότερη και αναλυτική αναφορά για την περιπέτεια που πέρασε αυτό το θύμα μιας καραμπινάτης αστυνομικοδικαστικής σκευωρίας.

Και μπορεί τελικά ο Τάσος Θεοφίλου να "δικαιώθηκε", -σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ -αλλά αυτό του κόστιζε ένα εφιάλτη που κράτησε για σχεδόν πέντε χρόνια φυλακισμένος, αφού είχε καταδικαστεί για την υπόθεση ληστείας στην Πάρο το 2012.

Αφού στη συνέχεια αθωώθηκε αμετάκλητα από κάθε κατηγορία, ήταν μονόδρομος για το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων να εκδώσει απόφαση για να του καταβάλλει το ελληνικό κράτος αποζημίωση, 36.000 ευρώ, για τους συνολικά 59 μήνες που έμεινε κρατούμενος στη φυλακή.

Ο αναρχοκομμουνιστής Θεοφίλου δεν ήταν το μοναδικό πρόσωπο που οι διωκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και το έστειλαν επί τόσα χρόνια στη φυλακή. Και σίγουρα δε θα είναι το τελευταίο.

Εκτός των άλλων και με την σημερινή δικαστική απόφαση έρχονται στην επιφάνεια κάποια ουσιαστικά ερωτήματα.
Ενα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό μπορεί να "αποζημιώσει" πέντε ολόκληρα χρόνια ζωής; 
Τα ΜΜΕ που κανιβάλισαν,συκοφάντησαν και ήδη είχαν καταδικάσει πριν τους δικαστές τον Θεοφίλου, δεν έχουν ευθύνες; 
"Αντιτρομοκρατικάριοι", εισαγγελείς, ανακριτές και δικαστές που έκαναν αυτό το έγκλημα είναι ανεύθυνοι για όλη αυτή την περιπέτεια που βίωσε ο Θεοφίλου;   

Προφανώς ρητορικά είναι τα ερωτήματά μας. Δεν έχουμε επίσης καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει «κάθαρση» στους βρομερούς διωκτικούς μηχανισμούς, και στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια τους.
Ουσιαστική δικαίωση για τον Θεοφίλου και όσους/ες πέρασαν παρόμοιες καταστάσεις -π.χ Ηριάννα, Περικλής- θα υπάρξει μόνο αν πετύχουμε οι σκευωροί και οι "συμπαραστάτες" τους, σε ανάλογες υποθέσεις, τιμωρηθούν παραδειγματικά. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger