Home » , , » Επικίνδυνες ασφαλίτικες μεθοδεύσεις με την συνεργασία των ΜΜΕ - Με αφορμή την τελευταία παρέμβαση του "Ρουβίκωνα"

Επικίνδυνες ασφαλίτικες μεθοδεύσεις με την συνεργασία των ΜΜΕ - Με αφορμή την τελευταία παρέμβαση του "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 | 8:02 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Εδώ αναρωτιέσαι: Τι είναι ποιο επικίνδυνο; Ο τρόπος που κυριαρχεί η παραπληροφόρηση ή το πώς καταπατάτε κάθε στοιχειώδεις κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα;

Και για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι. Χτες υπήρξε μια παρέμβαση μελών του "Ρουβίκωνα" στην πρεσβεία της Αργεντινής.
Αρχικά η σχετική είδηση που δέσποσε σε όλα τα ΜΜΕ ήταν ότι έγιναν εννιά προσαγωγές μελών της αναρχικής ομάδας που συμμετείχαν στην δράση αυτή και στην συνέχεια τα ίδια αυτά τα ΜΜΕ μας ενημέρωσαν ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και συνελήφθησαν δυο απ' τους προσαχθέντες.

Ψέμα 1ο: Κανένας από όσους είχαν προσαχθεί δεν ήταν μέλος του "Ρουβίκωνα". Οι μπάτσοι για να δείξουν "έργο" έκαναν προσαγωγές στο "σωρό".
Και οι εννιά προσαχθέντες αφού αποδείχτηκε ότι δεν είχαν σχέση με την αναρχική ομάδα, και την ακτιβιστική δράση της, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ψέμα 2ο: Τα δυο παιδιά που συνελήφθησαν όχι απλώς δεν είχαν καμιά σχέση με την συγκεκριμένη δράση του "Ρ", αλλά δεν βρισκόταν καν στην περιοχή  -στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο κέντρο της Αθήνας- όπου στεγάζεται η πρεσβεία.
Συνελήφθησαν κοντά στον σταθμό Λάρισσας.

Παρατήρηση 1η: Ολα τα ΜΜΕ υιοθέτησαν από την αρχή, την εκδοχή που τους σερβίρισε η ασφάλεια, -μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ- χωρίς να παρουσιάσουν τον παραμικρό ενδοιασμό για την βασιμότητα των ασφαλίτικων ισχυρισμών.

Παρατήρηση 2η: Οι μπάτσοι παρακολουθούσαν μέλος του "Ρ" με το οποίο είχαν ραντεβού οι δυο συλληφθέντες. Οταν συναντήθηκαν προχώρησαν στις συλλήψεις.

Και εδώ δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά. Οχι τόσο γιατί πολίτες παρακολουθούνται από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για το ενδεχόμενο να συμμετέχουν σε κάποια πολιτική ακτιβιστική δράση. Ούτε μας κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο οι μπάτσοι στήνουν δικογραφίες σε άσχετα άτομα, που για τις δικές τους σκοπιμότητες, τους αποδίδουν κατηγορίες. Αυτές είναι ασφαλίτικες πρακτικές που τις συναντάμε συνεχώς. 

Το βασικό είναι ο "συγχρονισμός" όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης να μας παρουσιάζουν σαν πραγματικά γεγονότα όσα διοχετεύουν οι ασφαλίτες. Και αν το κατηγορητήριο που αποδίδεται σήμερα στα μέλη του "Ρ" είναι αστείο, αύριο τα ίδια αυτά ΜΜΕ μπορεί να δημιουργήσουν "κλίμα" για πολύ πιο σοβαρές περιπτώσεις που θα μεθοδεύσουν οι μπάτσοι.

Λεπτομέρεια: Τα δυο μέλη του "Ρ" οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα να απολογηθούν στο κατηγορητήριο που τους αποδίδεται και το οποίο τους χρεώνει  "Διατάραξη φιλικών σχέσεων του ελληνικού κράτους με ξένο κράτος". Κι αυτό την ίδια στιγμή που ο Αργεντινός πρέσβης στην Ελλάδα Juan Jose Arcuri δήλωσε δημόσια ότι "δεν εκδηλώθηκε καμιά πράξη βίας εναντίον της πρεσβείας".
Φυσικά οι κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται και έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για 14/11 ώστε να προσέλθουν και να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν έχει τόσο σημασία η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, όσο οι μεθοδεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί. Και αυτές είναι άκρως επικίνδυνες. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Νοεμβρίου 2018 στις 9:19 π.μ.

μαζί σας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger