Home » , » Διώκονται μαθητές γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή»; Δηλαδή αν τραγουδούσαν στην παρέλαση τον ύμνο του ΕΛΑΣ, θα τους βράβευαν;

Διώκονται μαθητές γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή»; Δηλαδή αν τραγουδούσαν στην παρέλαση τον ύμνο του ΕΛΑΣ, θα τους βράβευαν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 | 9:18 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Κάνε εικόνα, καλέ μου αναγνώστη, έναν ή περισσότερους μαθητές – μαθήτριες να τραγουδάνε τα κάλαντα στην παρέλαση. Αν τους αποβάλουν γι αυτό, θα πουν μετά ότι διώκονται για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις; Ιδού η απορία.

«Μακεδονία ξακουστή» τραγούδησαν οι μαθητές και αποβλήθηκαν. Βέβαια έφυγαν κι από το σχηματισμό. Κι έγιναν «ήρωες» χωρίς λόγο, όπως είχαν ηρωοποιήσει τους δυο εντελώς άσχετους καραβανάδες, που χάθηκαν και βρέθηκαν στην Τουρκία.
Δηλαδή όποιος χάνει το δρόμο του, είτε σε δάσος, είτε σε παρέλαση, γίνεται αυτομάτως ήρωας. Νέος ορισμός.

Βέβαια αυτοί που απέβαλλαν τους μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα είναι κι αυτοί πατριώτες. Γιατί εμείς είμαστε κατά των παρελάσεων.
Σπατάλη χρόνου, χρήματος, αλλά το σπουδαιότερο; Επιβάλει την υπακοή. Επομένως δεν τους απέβαλαν για το τραγούδι, αλλά επειδή δεν υπάκουσαν. Ας το σκεφτούν αυτό οι νέοι.

Φυσικά είναι ένα σικέ παιχνίδι. Τραγούδησαν πατριωτικό τραγούδι και δήθεν διώκονται. Αν δηλαδή κάποιοι άλλοι τραγουδούσαν στην παρέλαση τον ύμνο του ΕΛΑΣ, θα τους βράβευαν;
Δεν νομίζω. Δεν χάνουμε πάντως και σπουδαία πράγματα να το δοκιμάσουμε την επόμενη φορά. Το πολύ – πολύ μερικές απουσίες.

Εγώ, ως εκπαιδευτικός, δεν θα τους απέβαλα. Θα τους έκανα λίγη πλάκα όμως. Γιατί κι ο εθνικισμός θέλει τη σάτιρα του. Επίσης θα εξηγούσα στους άσχετους ότι οι κάτοικοι της Βορείου Μακεδονίας στην πλειοψηφία τους (όπως οι Έλληνες) αντιστάθηκαν στους ναζί. Πολεμήσαμε μαζί, τόσο όταν οι ορδές του Χίτλερ επιτέθηκαν στη Γιουγκοσλαβία, όσο και αργότερα στην Αντίσταση.

Θα τους έλεγα πως είναι καλύτερο να κάνουμε φίλους παρά εχθρούς. Πως οι άνθρωποι πρέπει να αγωνίζονται για δικαιώματα, πως είμαστε όλοι ίσοι και μακρινοί συγγενείς, απόγονοι του πρώτου ανθρώπου, που περπάτησε όρθιος πιθανότατα στην Αφρική.

Βεβαίως είναι προκλητικό να καπηλεύονται κάποιοι τους αγώνες άλλων. Αυτοί που πολέμησαν τους Γερμανούς, τους Ιταλούς, τους Βούλγαρους φασίστες στο Β’ Παγκόσμιο και την Κατοχή δεν ήταν οι ακροδεξιοί. Ήταν πολλοί Κομμουνιστές, αν και όχι μόνον αυτοί.
Ενώ οι μαυραγορίτες, οι δοσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των ναζί, οι προδότες, καπηλευτήκαν έπειτα τις θυσίες των αντιπάλων τους και παραχαράσσοντας την Ιστορία μας το έπαιξαν "πατριώτες"!

Ποιοι είναι πατριώτες; Οι φασίστες, που θαυμάζουν το Χίτλερ γιατί κατέστρεψε τον κόσμο; Αυτοί, που οι παππούδες τους έβγαζαν τα χρυσά δόντια από τους πεινασμένους Αθηναίους για να τους δώσουν φέτα μπομπότα;
Τα μούλικα της Γκεστάπο; Ξέρουμε Ιστορία δυστυχώς για κάποιους. Αντιλαμβανόμαστε επίσης που το πάνε ορισμένοι…
Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το όλο θέμα έγινε από τη δεξιά για μικροκομματικές σκοπιμότητες, μην ανησυχούν, είναι κι αυτός μια από τα ίδια με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. «Μάγκας» στους αδύναμους γείτονες, αλλά «κότα» στις μεγάλες δυνάμεις.
Πατριωτισμός όπου τους παίρνει, εκεί που δεν τους παίρνει, υποτέλεια. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger