Home » , » Χάσαμε άλλο ένα "άριστο" - Ο Π. Μαντούβαλος μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για κακούργημα στερείται και την δικηγορική του ιδιότητα

Χάσαμε άλλο ένα "άριστο" - Ο Π. Μαντούβαλος μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για κακούργημα στερείται και την δικηγορική του ιδιότητα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 | 6:11 μ.μ.

Να υποθέσουμε ότι οι κατηγορούμενοι για συνδρομή στην δολοφονία του Ζακ, μπάτσοι, θα μπορέσουν να αναπληρώσουν την απουσία του συνηγόρου τους Πέτρου Μαντούβαλου.

Εσείς θα αντέξετε να στερηθείτε από την τηλεόραση του Αλαφούζου -και όχι μόνο- την παρουσία του αξιόλογου νεοδημοκράτη πολιτικό και έγκριτου νομικού να σας αναλύει τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας μας;

Γράφουμε τα παραπάνω με αφορμή την ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά και στην οποία αναγράφεται ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος μετά από την αμετάκλητη καταδίκη του για κακούργημα, "έχει αποβάλλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική του ιδιότητα", και μάλιστα υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση ότι αν εμφανίζεται ως δικηγόρος διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος. 

Κρίμα. Χάσαμε άλλον ένα "άριστο". (Εξυπακούεται ότι όποιες επιδιώξεις είχε για πολιτική καριέρα ματαιώνονται).

Ολόκληρη η επιστολή του ΔΣΠ:

«Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος, μέλος μέχρι πρότινος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έχει αποβάλλει οριστικά και διά βίου τη δικηγορική του ιδιότητα, κατόπιν εκδόσεως σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης, μετά από αμετάκλητη ποινική κακουργηματική καταδίκη, της πράξεως νομίμως δημοσιευμένης στο ΦΕΚ υπ’ αρ. 1256/26-10-2018 (τεύχος Γ’), γεγονός το οποίο ήδη έχει γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Αφορμή για την παρούσα ενημέρωσή σας λαμβάνουμε από πρόσφατες και επανειλημμένες εμφανίσεις του Πέτρου Μαντούβαλου στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, στις οποίες δηλώνεται ή αφήνεται να εννοηθεί ότι εξακολουθεί να είναι δικηγόρος, γεγονός που συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος, κατά το άρθρο 175 παρ. 2 ΠΚ, αδικήματος αυτεπαγγέλτως διωκομένου.

Η καθιέρωση της αντιποίησης του δικηγορικού λειτουργήματος από τον Ποινικό Κώδικα ως αυτοτελές ποινικό αδίκημα έχει προφανή σκοπό την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών από πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα να ασκούν το λειτούργημα αυτό, το οποίο ενέχει δημόσιο χαρακτήρα.

Είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση που το ανωτέρω φαινόμενο συνεχιστεί από την πλευρά του Πέτρου Μαντούβαλου θα υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βλάβη τόσο οι πολίτες που θα αγνοούν τη συγκεκριμένη κατάσταση όσο και τα μέσα που εκπροσωπείτε, τα οποία, εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησής τους περί του θέματος, μπορεί να εμπλακούν σε καταστάσεις που θα τους δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να εξυπηρετείται η ορθή ενημέρωση του πολίτη.

Τέλος θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι η παρούσα επιστολή μας κατατείνει αποκλειστικά σε ενημέρωση και προστασία δική σας, των μελών σας και των πολιτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόθεσή μας η δημοσιοποίησή της, παραμένοντας αυστηρά για εσωτερική σας χρήση.

Πειραιάς, 6-12-2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger