Home » , » Εργοδοτική ασυδοσία που οδηγεί στον τραμπουκισμό

Εργοδοτική ασυδοσία που οδηγεί στον τραμπουκισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 | 3:37 μ.μ.

Οχι ότι μάθαμε κάτι καινούργιο απ' τις δηλώσεις που έκανε στον ρ/σ realfm το μέλος του Συνδικάτου επισιτισμού- τουρισμού Βασίλης Κεφαλάς, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τον εργοδότη του διανομέας στη Θεσσαλονίκη.

Οι καταγγελίες για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι ντελιβεράδες είναι αλλεπάλληλες, ενώ συγκλονιστικές είναι και οι καταγγελίες που έχουν κάνει για την τραμπουκική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν από ορισμένους εργοδότες τους. Και όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα δεν μπαίνουν μόνο σε απειλές.
Πριν κάποιο καιρό τραμπούκος εργοδότης απείλησε ντεριβερά ότι θα τον "Θάψει και θα τον "πιστολιάσει".

Τώρα στην Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτης πιτσαρίας γρονθοκόπησε με σιδερογροθιά ντελιβερά, που δούλευε στην επιχείρησή του και ο οποίος δεν μπόρεσε να πάει στην δουλειά του -στην οποία σημειωτέον δούλευε ανασφάλιστος- γιατί είχε αρρωστήσει.

Οπως τόνισε στην ραδιοφωνική του παρέμβαση ο συνδικαλιστής που αναφέραμε «Έχουμε δεκάδες εργατικά ατυχήματα τα οποία πλέον τα ονομάζουμε δολοφονίες, μέσα σε ένα χρόνο έχουμε χάσει 10 συναδέλφους» ενώ συμπλήρωσε ότι «η συλλογική σύμβαση του κλάδου που αφορά και τους διανομείς είναι στον αέρα. Οι εργοδότες δεν ασφαλίζουν, δεν πληρώνουν υπερωρίες, είναι δικό μας το κόστος για τον εξοπλισμό, με συνέπεια τα 3 ευρώ του ωρομισθίου να γίνονται 2.5 ευρώ. Το υπουργείο εργασίας μας έχει υποσχεθεί ότι θα εκδώσει μία εγκύκλιο για ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής και ακόμα την περιμένουμε».

Στο παρακάτω ηχητικό εκτός των άλλων ακούμε να μας περιγράφει αναλυτικά και το επεισόδιο με τον τραμπούκο εργοδότη που τραυμάτισε σοβαρά συνάδελφό του.

Ακούστε το ηχητικό:
  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Δεκεμβρίου 2018 στις 3:55 μ.μ.

Στον εργοδοτικο τραμπουκισμο και τη βια οι εργατες απντανε με πολλαπλη βια
Καποιοι οπως δημοσιευται σημερα απο αγανακτση απαντωντας στην τραμπουκικη συμπεριφορα του κτηνους εργοδοτη της Θεσσαλονικης κατα τη διαρκεια της νυκτας εκαναν ζημιες
στο καταστημα του τραμπουκου Ηταν αναμενομενο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger