Home » , » Η τιμωρία των εξορκιστών του Δεκέμβρη

Η τιμωρία των εξορκιστών του Δεκέμβρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 | 12:58 π.μ.


Μας λένε λοιπόν ότι ο Δεκέμβρης δεν ήταν εξέγερση.
Αυτό που δε μας λένε είναι πώς είναι οι εξεγέρσεις.
Δε μας λένε δηλαδή, αφού αρέσκονται να ερμηνεύουν τα μεγάλα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα με μηντιακούς όρους, τι ακριβώς πλάνα θα περίμεναν να δουν στους δέκτες τους έτσι και είχαν πληροφορηθεί πως σε κάποιο μέρος του πλανήτη έχει ξεσπάσει εξέγερση; (Η Γαλλία σήμερα τους λέει τίποτα;)

Αφού επίσης είναι τόσο σίγουροι ότι δεν είναι αυτός ο δρόμος για την επανάσταση και την ανατροπή, γιατί δεν υποδεικνύουν αυτοί στους ξεστρατισμένους προλετάριους το δρόμο;
Κι’ αν δεν καταδέχονται να το κάνουν σε εμάς, ας το κάνουν στο μπαρμπά Κώστα το Βάρναλη. Ας σταθούν νοητά μπροστά του για να δούμε αν θα βρουν έστω δυο λόγια να του αντιτάξουν, όταν αυτός τους πει πως "απ’ τα τσακάλια δε γλυτώνεις με ευχές και παρακάλια".

Όλοι αυτοί που τόσο στέκονται στην απρέπεια των καταστροφών και την απερίφραστη καταδίκη της βίας, θα ήταν χρήσιμο να πάνε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας μας και ποια θα ήταν κατά τη γνώμη τους η πρέπουσα αντίδραση μιας κοινωνίας που βλέπει έναν επιφορτισμένο – υποτίθεται - με την ασφάλεια της ένστολο να δολοφονεί εν ψυχρώ έναν άοπλο μαθητή.

Ο Άδωνις για παράδειγμα θα μας έλεγε ότι δεν χρειάζεται καμία αντίδραση, γιατί αυτή υπήρξε άμεσα από τους συντεταγμένους μηχανισμούς της πολιτείας, που φρόντισαν έτσι ώστε ο δράστης να συλληφθεί και να παραδοθεί στη δικαιοσύνη.

Η Ντόρα πάλι θα μας πρότεινε να μαζευτούμε στο σημείο της δολοφονίας και να ανάψουμε ρεσώ.

Η πλήρως ενσωματωμένη συστημική αριστερά τι έχει να μας πει; Για να διαπιστώσουμε βρε αδερφέ αν η θέση των στελεχών της διαφοροποιείται, σε λεκτικό έστω επίπεδο, από αυτή του Άδωνι και της Ντόρας.

Κι’ όσο κι’ αν  κανείς κατανοεί τα ταπεινά ελατήρια, δε μπορεί παρά να βρίσκει προβληματικό όλο αυτό τον  ελιτισμό και την περιφρόνηση που κάποιοι έβγαλαν προς το περιθώριο με αφορμή το Δεκέμβρη του 2008. Κάποιοι που απ’ ότι φαίνεται ξεχνούν το "Εμπρός της γης οι κολασμένοι" ή τους ξεβράκωτους(sans culotte) της γαλλικής επανάστασης.

Σαφώς και τη σπίθα θα την ανάψουν οι "επαναστατικοί δημιουργοί" όπως θα έλεγε και ο Λένιν, ωστόσο αυτή για να συντηρηθεί χρειάζεται οξυγόνο που μόνο στο "περιθώριο" μπορεί να βρεθεί σε τέτοιες ποσότητες.
Είναι παραπάνω από προφανές ότι δε θα ξεσηκωθεί ο αλλοτριωμένος μεσοαστός με το 2ο αυτοκίνητο και το εξοχικό που περιμένει να βγει το επόμενο smartphone για να φορτώσει με δόσεις την κάρτα του. Αυτός που θα ξεσηκωθεί είναι αυτός που βρίσκεται στο περιθώριο (δηλ. στην απ’ έξω) της κοινωνικής ζωής.

Είναι αλήθεια πως την εποχή των γεγονότων βρέθηκαν κάποιες - όχι λίγες - φωνές που πρόλαβαν να μιλήσουν για την κοινωνική αδικία, και το δικαιολογημένα βίαιο ξέσπασμα μιας νεολαίας αποκλεισμένης και καταδικασμένης να ξύνει μια ζωή τον πάτο του βαρελιού.
Με τα χρόνια θάφτηκαν κι’ αυτές στο βόθρο της κομματο-μηντιοκρατίας.
Γιατί όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό που επιπλέει στους βόθρους.

Το παράδοξο, βέβαια, θα ήταν να μην προσπαθούν να διαστρεβλώσουν, να αποπολιτικοποιήσουν και να απονοηματοδοτήσουν το Δεκέμβρη όλοι αυτοί οι οποίοι αμφισβητήθηκαν και απειλήθηκαν από εκείνον.
Αυτό που δε μπορούν όμως να κάνουν είναι να αλλάξουν τα γεγονότα, να ξαναγράψουν την ιστορία και να σβήσουν αυτό που έχει καταγραφεί στην ανθρώπινη συνείδηση.
Και στη ανθρώπινη συνείδηση έχει καταγραφεί το εφικτό της εξέγερσης, όταν αυτή έρχεται από τα κάτω και ξεσπά αυθόρμητη και ακαθοδήγητη.

Το χειρότερο δε για όλους αυτούς τους διαπρύσιους κήρυκες της εθελοδουλείας και της υποταγής, είναι πως βαθιά μέσα τους γνωρίζουν πως ο επόμενος Δεκέμβρης θα είναι σίγουρα σφοδρότερος, ακριβώς επειδή η κοινωνική σαπίλα που καλλιεργούν, και η ταξική αδικία που επιβάλλουν, προχωράνε και εξαπλώνονται.
Όσο κι’αν προσπαθούν λοιπόν να τον ξορκίσουν, αυτός θα είναι εδώ για να στοιχειώνει τις μέρες και τις νύχτες τους.

Και αυτή είναι η καλύτερη τιμωρία των εξορκιστών του Δεκέμβρη, μέχρι τουλάχιστον την επόμενη φορά που τέρατα θα ξεπηδήσουν απ’ τις φωτιές, και φωτιές θα ξεπηδήσουν απ’ τα τέρατα.

Π. (αναγνώστης του blog)
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

6 Δεκεμβρίου 2018 - 10:30 μ.μ.

Τι λες ρε παιδι μου ,,αφου τους φταίνε συνεχώς κάποιοι αλλοι γιατι δεν κανουν εκείνοι αυτο που πρεπει ,,αντι να φλυαρούν επαναστατικά..? Ε" γιατι.? Τι θα μας έλεγε ο Λενιν για εκείνους .?
Οι εξεγέρσεις εχουν στόχο ,,ο Δεκέμβρης τι ειχε ,,? Τίποτα ειναι η απάντηση,,,μια φούσκα που την φυσάνε για να φουσκώσει...Ο Βάρναλης ειχε δει πως ειναι το επαναστατικό μαζικό κίνημα,, για,εκεινο μιλούσε δεν μπέρδευε τα σώβρακα..

Ο Αλεξης ηταν ενας(1) εμεις τιμουμε τα θύματα της εργατικης ταξης στα κάτεργα των κεφαλαιοκρατών που ειναι αμέτρητα . Εκει στον τοπο εκμετάλλευσης της εργατικης δυναμης,,μεχρι να γυρίσει ο τροχος της ιστοριας .
Το τι θα γινει αυριο εξαρτάται απο τι θα κάνουμε σήμερα..
Γεμίσαμε απο μπουρδολογους του τίποτα....που δεν ξερουν γιατι μιλανε..

Ολη η ελλαδα μια χαλυβουργία

8 Δεκεμβρίου 2018 - 12:32 μ.μ.

"Ο Αλεξης ηταν ενας(1) εμεις τιμουμε τα θύματα της εργατικης ταξης στα κάτεργα των κεφαλαιοκρατών που ειναι αμέτρητα . Εκει στον τοπο εκμετάλλευσης της εργατικης δυναμης,,μεχρι να γυρίσει ο τροχος της ιστοριας ."

Δηλαδή έπρεπε ο Αλέξης να είναι εργατόπαιδο ή ένας εργάτης για να υποστηρίξεις την ΔΙΚΑΙΗ εξέγερση της νεολαίας το 2008; Το γεγονός δηλαδή ότι ένα 15χρονο παιδί πέφτει νεκρό από σφαίρα μπάτσου δεν είναι αρκετό για σένα; Έπρεπε να ανήκει ντε και καλά στην εργατική τάξη; Δεν ντρέπεσαι καθόλου με αυτά που λες; Τι πάει να πει ένας; Ένας ήταν και ο Καλτεζάς; Δεν θα τιμήσουμε με αγώνες τη μνήμη ενός παιδιού που έπεσε θύμα δολοφονίας από ένα όργανο της κρατικής καταστολής επειδή δεν ήταν παιδί προλετάριου ή δεν ήταν ο ίδιος προλετάριος; Δεν υπάρχει λόγος εξέγερσης για σένα, λόγος αγώνων, τίποτα;

Ε λοιπόν ο Δεκέμβρης πέτυχε κάτι σημαντικό. ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ. Όχι μόνο ιδεολογικά-πολιτικά αλλά και ΗΘΙΚΑ. Το ότι βγαίνεις αυτή τη στιγμή και ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ως άνθρωπος και ξεγυμνώνεσαι είναι ΝΙΚΗ του Δεκέμβρη. Νίκη γιατί αποδεικνύεις όχι πόσο αντικομμουνιστής είσαι (καλά αυτό το έχεις αποδείξει πάρα πολλές φορές) αλλά τελικά πόσο ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΑΘΛΙΟΣ είσαι. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό ακριβώς για να ξεκαθαριστεί ποιοι είναι αληθινοί επαναστάτες και κομμουνιστές και ποιοι όχι. Άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως Μ-Λ, αριστεροί, κομμουνιστές κλπ και εκφράζονται σε τέτοια σοβαρά ζητήματα με αυτό τον τρόπο είναι ΨΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ και ΒΑΘΙΑ ΣΑΠΙΣΜΕΝΟΙ μέσα τους, ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΣΤΙΜΙΚΟΙ. Και βεβαίως λερώνουν και ντροπιάζουν τον τίτλο του κομμουνιστή με αυτά που λένε. Οπότε είναι αναγκαίο να αποκαλύπτονται και να δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο για να ξέρουμε όλοι την αληθινή τους ιδεολογική ταυτότητα. Αυτό έκανε ο Δεκέμβρης για όλους εσάς και είναι ΝΙΚΗ.

Αποκαλύφθηκε στην τελική όχι μόνο το ποιόν ορισμένων από σας αλλά συνολικά του κόμματός σας γιατί αυτό σας γαλουχεί ιδεολογικοπολιτικά με αυτό τον χυδαίο και απαράδεκτο τρόπο.

V For Viva La Revolucion

8 Δεκεμβρίου 2018 - 3:17 μ.μ.

εγώ εκανα μια αντίστιξη ενος θύματος και τα αμέτρητα θύματα της εργατικής ταξης που τα εχετε ρίξει στην λήθη....Το τι κατάλαβες εσυ ειναι δικο σου πρόβλημα..
Τα θύματα της εργατικής ταξης τα τιμούμε με αγωνες ταξικούς
Το τι μικροαστός εισαι φαίνεται και απο το οτι αποκαλείς εξέγερση εναν αμφιλεγόμενο ξεσηκωμό χωρις αιτήματα(εναν απο τους πολλούς με το ιδιο μηδενικό αποτέλεσμα)
Ενας συναισθηματικός ξεσηκωμός ειναι κατανοητός αλλα δεν ειναι μαρξισμός/Λενινισμός

Τραβα παιξε μπαλαλάικα

8 Δεκεμβρίου 2018 - 8:05 μ.μ.

Το ότι δεν είχε σαφείς πολιτικούς στόχους και αιτήματα δεν σημαίνει ότι δεν ήταν εξέγερση. Η νεολαία εξεγέρθηκε. Ναι η εξέγερση της έμεινε στην διαμαρτυρία, στην καταγγελία και στο ξέσπασμα αλλά ήταν ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Μαθητές, φοιτητές, νέοι άνθρωποι διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά ενάντια στην αστυνομική βία και την κρατική τρομοκρατία, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, έγιναν καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, επιθέσεις γίνονταν από παιδιά σε αστυνομικά τμήματα, περιπολικά, τράπεζες κλπ. Οι εξεγέρσεις δεν έχουν πάντα στόχο. Υπάρχουν εξεγέρσεις αυθόρμητες, εξεγέρσεις που δεν βάζουν συγκεκριμένο στόχο πολιτικό, εξεγέρσεις που μένουν απλά στο ξέσπασμα, την οργή και στην καταγγελία, την διαμαρτυρία των εξεγερμένων. Έτσι γίνεται ειδικά σε περιόδους που δεν υπάρχουν λαϊκά κινήματα με στόχους και αιτήματα και βεβαίως ισχυρό κίνημα ταξικό, αντιιμπεριαλιστικό, δημοκρατικό κλπ. Ακόμα δε περισσότερο εν απουσία κομμουνιστικού κινήματος.

Οι κομμουνιστές όμως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να συμμετέχουν και σε αυτές τις εξεγέρσεις και να προσπαθήσουν να τις δώσουν το χαρακτήρα που πρέπει και να παλέψουν γι'αυτό. Αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα οι αγώνες των λαών και οι εξεγέρσεις τους δεν θα αποκτήσουν ποτέ ταξικό περιεχόμενο. Το ότι ακριβώς δεν μπορείς αυτό να το κατανοήσεις αποδεικνύει πόσο βαθιά ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΗΣ-ΑΝΤΙΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ είσαι. Αλλά θα μου πεις εδώ φτάσατε στο σημείο να κλείνετε και σχολές ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ με απόφαση του Περισσού όπως το Πάντειο. Ούτε συνελεύσεις ούτε τίποτα. Τέτοιοι κομμουνιστές είστε...

V For Viva La Revolucion

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger