Home » , » Μάλλον δεν διαβάζει "Ριζοσπάστη" ο Δ. Αβραμόπουλος και δείχνει πανικόβλητος με τα όσα συμβαίνουν στην Γαλλία

Μάλλον δεν διαβάζει "Ριζοσπάστη" ο Δ. Αβραμόπουλος και δείχνει πανικόβλητος με τα όσα συμβαίνουν στην Γαλλία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 | 3:11 μ.μ.

Η πρωτοφανείς αστυνομοκρατία που υπάρχει στο Παρίσι με χιλιάδες πάνοπλους  μπάτσους, ελικόπτερα στον αέρα, και τεθωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας στους δρόμους, απέτρεψαν την μαζικότητα των διαδηλώσεων που θα ήθελαν  το "Κίτρινα Γιλέκα".
Σ' αυτό συνέβαλλαν οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες συνδικαλιστές, τα ΜΜΕ που καλλιέργησαν κλίμα φόβου καθώς και κάποιοι "προσκυνημένοι"  στην κυβέρνηση που αυτοχρίστηκαν "εκπρόσωποι των μετριοπαθών Κίτρινων Γιλέκων".

Αν και οι διαδηλώσεις είναι σε εξέλιξη -με τους μπάτσους να αντιμετωπίζουν τους συγκεντρωμένους με δακρυγόνα, αύρες νερού και πλαστικές σφαίρες -υπάρχει ένας διαδηλωτής που έχει τραυματιστεί σοβαρά από πλαστική σφαίρα που δέχτηκε στο μάτι-, οι εκατοντάδες προληπτικές συλλήψεις που έγιναν και τα δρακόντια αστυνομικά μέτρα που υπάρχουν, φαίνεται προς το παρόν ότι κάνουν ελέγξιμη την κατάσταση από τις δυνάμεις καταστολής, χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς πώς θα εξελιχθεί.

 Όπως ανακοίνωσε μάλιστα το Γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, σήμερα το μεσημέρι οι διαδηλωτές ανέρχονταν σε 31.000 και οι αρχές είχαν προχωρήσει σε 700 προσαγωγές και συλλήψεις.

"Oι κινητές μονάδες των πάνοπλων αστυνομικών έχουν ως αποστολή να προκαλούν φόβο στους διαδηλωτές με σκοπό να τους διαλύσουν όσο ειρηνικοί κι αν είναι. Στοχεύουν με τα flashball στα ίσα τον κόσμο   Ακόμα και τους δημοσιογράφους.  Το έζησα .... Πληροφορίες ότι στις διπλανές λεωφόρους κάνουν χρήση των τεθωρακισμένων κατά των διαδηλωτών. Βρίσκομαι στην λεωφόρο των Ηλυσίων. Ακούγονται συνέχεια εκρήξεις", γράφει χαρακτηριστικά η Μαρία Δεναξά στο twitter.

Πάντως παρακολουθούμε στις απευθείας συνδέσεις αυτή την στιγμή να υπάρχουν αν και σε περιορισμένη έκταση,  οδομαχίες μεταξύ μπάτσων και αστυνομικών στους δρόμους του Παρισιού.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα που θα καταλήξουν οι σημερινές διαδηλώσεις στις πόλεις της Γαλλίας, ο πανικός που επικρατεί στο ευρωιερατείο για το τι μπορεί να επακολουθήσει δεν κρύβεται. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει σε συνέντευξη του σήμερα στα "ΝΕΑ" ο Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Η υψηλή ανεργία στους νέους ανθρώπους, τούς δείχνει το δρόμο της άρνησης και της σύγκρουσης με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το κύμα μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό τσουνάμι».

Προφανώς ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν διαβάζει "Ριζοσπάστη" διαφορετικά θα γνώριζε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις με την μορφή που έχουν σήμερα στην Γαλλία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά να  "εγκλωβίζουν τελικά το λαό σε «εναλλακτικές» κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου". Οπότε άδικα ανησυχεί.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

8 Δεκεμβρίου 2018 στις 3:44 μ.μ.

οταν ξεφουσκώσουν τα κίτρινα γιλέκα να γράψεις ενα αρθρο,,μην ξεχάστεις...
Θα ειναι τοτε που η βενζίνη δεν θα ακριβύνει μεν, αλλα θα τους τα παρουν απο την αλλη τσέπη δε..
Απο τέτοια χάπενινγκ κινδυνεύει το πολιτικό προσωπικό οχι το εκμεταλλευτικό σύστημα.
Εχεις μια συνέπεια πάντως απο τοτε που άφησες τον Μ/Λ και έπιασες το(εύκολο) αυθόρμητο..Διαψεύδεσαι σταθερά......
υγ
Ο Γαλλικός Ρουβίκωνας γιατι σιωπά τοσες φωτογραφίες έβγαλαν με τους δικους μας.?

8 Δεκεμβρίου 2018 στις 4:18 μ.μ.

Τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ανάποδα τον διάβαζε ο αρθρογράφος ;;;;

9 Δεκεμβρίου 2018 στις 1:09 μ.μ.

Ας κάνει τον κόπο ο αρθρογράφος να διαβάσει την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Κ. Ε του ΚΚΕ, για τα γεγονότα στην Γαλλία.

10 Δεκεμβρίου 2018 στις 7:22 π.μ.

Κινήματα πλατειών άνεμος ολάντ αραβική άνοιξη περήφανη διαπραγμάτευση ...συνεχίστε στο δρόμο σας με συνεπείς στην αντι κκε εμμονή σας ..Ο ταξικός εχθρός άλλα πράγματα φοβάται ..Τα μέσα παραγωγής του και το ωργανομένο και προσανατολισμένο κίνημα ..

10 Δεκεμβρίου 2018 στις 8:44 μ.μ.

Οργανωμένο

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger