Home » , » Τρέμει το ευρωιερατείο μήπως ο "ιος" των "Κίτρινων Γιλέκων" μεταδοθεί σε όλη την Ευρώπη

Τρέμει το ευρωιερατείο μήπως ο "ιος" των "Κίτρινων Γιλέκων" μεταδοθεί σε όλη την Ευρώπη

Από giorgis , Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 | 9:01 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Αν και κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και ποιες διαστάσεις μπορεί να πάρει η λαϊκή εξέγερση του Γαλλικού λαού, εν τούτοις κάποιες αρχικές διαπιστώσεις μπορεί να γίνουν.

Σίγουρα έχουμε κινητοποιήσεις "χωρίς επιτελικό σχέδιο και ενιαία καθοδήγηση", όπως λένε κάποιοι χώροι της αριστεράς, οι οποίες εκφράζουν την επιφυλακτικότητά τους -δεν έφτασαν ακόμα στο σημείο της αποδοκιμασίας- για τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι πολίτες. (Αν όσα συμβαίνουν στο Παρίσι γινόταν στην Ελλάδα, το έχουμε δεδομένο ότι οι ίδιοι θα επιδιδόταν σε μια άκρατη πρακτορολογία).

Από την άλλη όμως έχουμε πρωτόγνωρα γεγονότα και μόνο κάποιος με απόλυτη απόλυτη πολιτική μυωπία μπορεί να τα προσπεράσει.
Στην Γαλλία αυτό τον καιρό έχουμε ένα κίνημα που όχι απλώς δεν μπορεί να ελεγχθεί και να κατασταλεί  από την κυβέρνηση αλλά καθημερινά μεγεθύνεται, συμπαρασύροντας μαζί του, μαθητές, φοιτητές, αγρότες, εργαζόμενους από όλους τους χώρους.
Εκατοντάδες λύκεια σε όλη την χώρα βρίσκονται σε κατάληψη, στα πανεπιστήμια επικρατεί αναβρασμός, οι αγρότες προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, ενώ τα συνδικάτα CGT και FO στον τομέα των μεταφορών, καλούν σε απεργία διαρκείας από την Κυριακή.

Κυβερνητικά στελέχη δεν τολμούν να κάνουν καμιά δημόσια εμφάνιση -είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις χτες διαδηλωτές πήραν στο κυνήγι τον Μακρόν- ενώ όπως μεταδίδεται από τον Παρίσι το ευρωιερατείο είναι πανικοβλημένο, φοβούμενο ότι ο ¨"ιος" των "Κίτρινων Γιλέκων" μπορεί να μεταδοθεί σε όλη την Ευρώπη.

Το πόσο θορυβημένη είναι η Γαλλική κυβέρνηση η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν το αδιέξοδο, το βλέπουμε από δηλώσεις στελεχών της τα οποία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβάσουν το Σάββατο τον στρατό στους δρόμους, για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές, αλλά και στα σημεία οπισθοχώρησης που κάνει απ' τις αρχικές της θέσεις.
Μετά την οριστική ματαίωση στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και της ενέργειας -πρώτη νίκη των Κίτρινων Γιλέκων, χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά- σήμερα ο υπουργός ισότητας Μαρλέν Σιάπα έδειξε ότι η κυβέρνησή του μπορεί να εξετάσει την επαναθέσπιση του φόρου αλληλεγγύης στις μεγάλες περιουσίες μετά από αξιολόγηση, ένα απ' τα βασικά αιτήματα των Κίτρινων Γιλέκων.

Κλείνοντας να πούμε ότι οι μπάτσοι σε όποια χώρα και να βρίσκονται έχουν "την ίδια μούρη". Το παρακάτω βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μας δείχνει Γάλλους μπάτσους να στριμώχνουν διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» μέσα σε μαγαζί Burger King και ενώ τους βρίσκουν ανυπεράσπιστους, τους χτυπούν χωρίς έλεος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger