Home » , » Κοινοβουλευτική δήλωση μετανοίας – Η θλιβερή συμμόρφωση του ΚΚΕ με τον σκληρό πυρήνα των επιχειρημάτων της εθνικιστικής δεξιάς περί Μακεδονικού.

Κοινοβουλευτική δήλωση μετανοίας – Η θλιβερή συμμόρφωση του ΚΚΕ με τον σκληρό πυρήνα των επιχειρημάτων της εθνικιστικής δεξιάς περί Μακεδονικού.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 | 6:46 μ.μ.

Αναμφισβήτητα  είναι πολύ σημαντικό -από ιστορικής άποψης- το αναλυτικό δημοσίευμα που υπογράφει o Τάσος Κωστόπουλος στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και προσεγγίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις απόψεις που έχουμε εκφράσει και εμείς στον ιστότοπο μας για την απαράδεκτη, ανιστόρητη άποψη που εκφράζει σήμερα το ΚΚΕ για το Μακεδονικό.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος τα λέει όλα.

Περιμένουμε τώρα, με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση του ΚΚΕ.

Σημειώνει ο Τ. Κωστόπουλος μεταξύ άλλων:

Αν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή σίγουρα δεν ήταν το ξεσάλωμα μιας βαθιάς Δεξιάς, που ένιωσε να της ξανάρχονται ένα ένα χρόνια δοξασμένα.

Μεταχρονολογημένη δήλωση μετανοίας

Αν κάτι σημάδεψε βαριά την τριήμερη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, αυτό ήταν η θλιβερή συμμόρφωση του ΚΚΕ με τον σκληρό πυρήνα των επιχειρημάτων της εθνικιστικής δεξιάς περί Μακεδονικού, σε βάρος της ίδιας της εκατοντάχρονης ιστορίας του.

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στην αντίθεσή του στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, που από μόνη της θα δικαιολογούσε την εκ μέρους του καταψήφιση της συμφωνίας − έστω κι αν η ΠΓΔΜ μπορούσε έτσι κι αλλιώς να γίνει δεκτή στη συμμαχία με το προσωρινό της όνομα, βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, μετά τη ρητή καταδίκη του ελληνικού βέτο από το Διεθνές Δικαστήριο το 2011.

Πραγματική τομή αποτέλεσε η προσχώρηση του ΚΚΕ στο βασικό αφήγημα της μείζονος Δεξιάς, με την αναπαραγωγή από τους αγορητές του των βασικών ιδεολογημάτων της τελευταίας όσον αφορά τον «ανιστόρητο» και «εγγενώς αλυτρωτικό» χαρακτήρα του μακεδονικού αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων μας. Αποψη που ισοδυναμεί επί της ουσίας με κατασυκοφάντηση των ηρωικότερων σελίδων της Ιστορίας του κόμματος − των ίδιων ακριβώς σελίδων, δηλαδή, που οι σημερινοί κάτοχοι του τίτλου του αρέσκονται να προβάλλουν σαν την «ύψιστη στιγμή της ταξικής πάλης» στη χώρα μας.

Διαβάστε την συνέχεια
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

3 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:34 μ.μ.

Συραζακια μου εσείς

Ανώνυμος
4 Φεβρουαρίου 2019 στις 9:07 π.μ.

Δεν μπαινω στο θεμα γιατι έχω επιφανειακό διάβασμα και δεν θελω να πεταξω κοτσανες.Όμως είναι εμφανης η αποπειρα του γερμανοφιλου , αμερικανοκινητου και liberal δημοσιογραφου να την βγει απο αριστερα ατο κκε υποστηριζοντας την κυβερνηση

4 Φεβρουαρίου 2019 στις 4:11 μ.μ.

"Εφημερίδα των συντακτών"
Πραγματικά ρε παιδιά, υπάρχουν προοδευτικοί άνθρωποι ειλικρινά ακόμα που εξακολουθούν και διαβάζουν αυτό το μασκαραλίκι. Την συνέχεια της "Χαφιεδοτυπίας" ; όπως κάποιος χώρος εξέφραζε κάποτε ;
Κάλιο φίλοι η ντομπροσύνη και η ειλικρινής ωμότητα ενός αστικού επιθετικού φύλλου που κινείται στα όρια του σεβασμού παρά η μάσκα της ...ντεμέκ "αριστερής" φυλλάδας. Συγγνώμη αλλά μήτε τα πρωτοσέλιδά της δεν καταδεχόμαστε να δούμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger