Home » , » Ρουβίκωνας: Επίθεση σε κατάστημα της Leroy Merlin, σαν απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει.

Ρουβίκωνας: Επίθεση σε κατάστημα της Leroy Merlin, σαν απάντηση στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 | 6:06 μ.μ.

Δεν είναι η πρώτη φορά σήμερα που ο "Ρουβίκωνας" αντιδράει με μια δυναμική ακτιβιστική ενέργεια στον εργατικό μεσαίωνα -με τις "ευλογίες της κυβέρνησης φυσικά-  που βιώνουν οι εργαζόμενοι/ες της πολυεθνικής Leroy Merlin, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Παρόμοια ενέργεια είχε κάνει και πέρσι τον Ιούλη με αφορμή ότι η πολυεθνική είχε απολύσει εργαζόμενη όταν έμαθε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συνεχίζοντας την ίδια βάρβαρη αντεργατική πολιτική της η Leroy Merlin τώρα είναι στις προθέσεις της να καθιερώσει καθημερινό 9ωρο εργασίας για όλους τους υπαλλήλους της. Αυτός ήταν και ο λόγος που σήμερα τα ξημερώματα μέλη της αναρχικής ομάδας έκαναν επίθεση στο κατάστημα της πολυεθνικής που βρίσκεται στην λεωφόρο Κηφισίας.

Με κείμενο που ανάρτησε στο indymedia ο "Ρουβίκωνας" αιτιολογεί αυτή την δράση του αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Τα αφεντικά της πολυεθνικής Leroy Merlin γνωστής για τα DIY λιανικού εμπορίου προϊόντα της, αλλά κυρίως για την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων, συνεχίζει να απαξιώνει τους εργαζόμενους της. Αυτή τη φορά με τις νέες συμβάσεις υποχρεωτικού 9ώρου....

Έχοντας, λοιπόν, άψογη συνεργασία με το εκμοντερνισμένο σκλαβοπάζαρο, η Leroy Merlin είτε απολύει, είτε εξωθεί στην παραίτηση υπαλλήλους, και έπειτα ενοικιάζει νέους “σκλάβους” από εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων ανακυκλώνοντάς τους συνεχώς. Τα αφεντικά, οι μεγαλομέτοχοι και τα τσιράκια τους “πετώντας” τους παλιούς, τους “προβληματικούς”, τους “μη αποδοτικούς”, ενοικιάζοντας εργαζόμενους με συμβάσεις 4ωρου, 6ωρου ή ορισμένους αορίστου χρόνου, προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. Μάλλον για τη Leroy Merlin και το μεγαλομέτοχο της Παύλο Φουρλή οι εργαζόμενοι είναι εξίσου αναλώσιμοι με τα λιανικού εμπορίου προϊόντα τους....

Για αυτό και εμείς στεκόμαστε απέναντι στις στυγνές υστερόβουλες τακτικές τους και καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι στα αφεντικά και να μην ενδώσουν στις απειλές τους.

Οι εργαζόμενοι να οργανωθούν σε σωματεία βάσης, να μην υπογράψουν τις συμβάσεις και να μην νομιμοποιήσουν την καπιταλιστική πολιτική των εκμεταλλευτών που δεν υπολογίζει ανθρώπους και δικαιώματα παρά μόνο αριθμούς.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 9ΩΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !

 Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger