Home » , » Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου: Αλλη μια δικαστική απόφαση πολιτικής σκοπιμότητας

Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου: Αλλη μια δικαστική απόφαση πολιτικής σκοπιμότητας

Από giorgis , Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 | 9:32 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου κατηγορείται ότι μαζί με την Πόλα Ρούπα σχεδίασαν την αποτυχημένη επιχείρηση για να δραπετεύσει ο Νίκος Μαζιώτης απ΄τις φυλακές..

Συνελήφθην και δέχτηκε την κατάλληλη "περιποίηση" από τους μπάτσους.
"Με μπανιαρισμένο το χέρι προσήχθη στον εισαγγελέα το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Κατερίνα Αθανασοπούλου. Την τραυμάτισαν οι ασφαλίτες καθώς προσπαθούσαν να της πάρουν με τη βία δαχτυλικά αποτυπώματα.

«Δεν συνεργάζεται καθόλου. Ακόμα και για να δώσει αποτυπώματα χρειάστηκαν πέντε για να την κάνουν καλά», έλεγαν τα παπαγαλάκια από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, παρουσιάζοντας το γεγονός σαν κατόρθωμα των μπάτσων", αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας..

Φυλακίστηκε έχοντας σε βάρος της μια σειρά κατηγορίες. (Συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, συνέργεια σε απόπειρα απόδρασης,  οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών).
Μετά την παρέλευση του 18μήνου, σύμφωνα με τους νόμους τους, αφέθηκε ελεύθερη με την υποχρέωση να δίνει το παρών στο ΑΤ της περιοχής της .

Η δίκη της ολοκληρώθηκε σήμερα με το δικαστήριο να την καταδικάζει στην εξοντωτική ποινή  σε 35 χρόνια κάθειρξη. (!). Η δικηγόρος της ζήτησε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, κάτι που όμως απέρριψαν οι δικαστές.

Η Κατερίνα όπως είχε "πετάξει". .Χτες ο πατέρας της εμφανίστηκε στο Α.Τ της περιοχής της και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Προφανώς η κοπελιά γνώριζε την συμπεριφορά που έχει η αστική δικαιοσύνη απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος και μάλιστα σε όσους/ες θεωρεί ότι το αντιμετωπίζουν ένοπλα.

Αντί για οποιονδήποτε σχολιασμός θα παραθέσουμε μια περασμένη ανάρτησή μας για την στάση της δικαστικής εξουσιαστικής κάστας απέναντι σε όσους/ες χαρακτηρίζει αντάρτες πόλης:

Πόλα Ρούπα: Μια Ποινή πολιτικής σκοπιμότητας!

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Πόλα Ρούπα! Μέλος του Ε.Α.
Καταδικάσθηκε εχθές από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε ποινή ΙΣΟΒΙΑΣ κάθειρξης και 25 ετών.

Αδικήματα: συμμετοχή στον ΕΑ και Εκρήξεις στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΚΑΝΕΝΑ θύμα, ΚΑΝΕΝΑΣ τραυματισμός, μόνον υλικές ζημίες (είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα)

Μια Ποινή πολιτικής σκοπιμότητας!

Μια Ποινή δυσανάλογη των αδικημάτων, αλλά ευθέως ανάλογη της ταξικότητας της δικαστικής εξουσίας και της εκδικητικότητας του Κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Γιατί η Ρούπα ούτε 2.1 τόνους ηρωίνης διακίνησε, ούτε δις καταχράστηκε εις βάρος του ελληνικού λαού.

Άραγε, πέρα από την επίφαση της "δημοκρατικής νομιμότητας" τι τις θέλει το κράτος τέτοιες δίκες; ας θεσμοθετήσει τη Διοικητική Κράτηση, κατά τα πρότυπα του φίλου-σύμμαχου κράτους του Ισραήλ..

Άραγε έχει νόημα να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες δίκες-θέατρα του παραλόγου, δίκες πολιτικές με τερατώδεις και αναντίστοιχες των πράξεων, αποφάσεις..

Αναρωτιέμαι πια και εγώ, που πάντα θεωρούσα τα ακροατήρια, πεδία μαχών..

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger