Home » , » Κι αν αντισταθείς σε σκοτώνουν ...

Κι αν αντισταθείς σε σκοτώνουν ...

Από giorgis , Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 | 10:27 μ.μ.

Του Γ.Γ.

«Απέραντος είναι ο κόσμος. Μα μόνο δυο ειδών είναι οι άνθρωποι του. Κείνοι που ζητούν απ την ζωή το μερτικό το δικό τους, και κείνοι που ζητούν το δικό τους και το δικό σου.
Κι άμα δεν τους το δώσεις σε βαφτίζουν "ληστή" και στο παίρνουν. Κι αν αντισταθείς σε σκοτώνουν. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟ ΛΕΝΕ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"».

Μενέλαος Λουντέμης.  

Δεν κατορθώσαμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία που αναφέρει ότι στην καταδικαστική απόφαση, σε 13 χρόνια φυλακή του δολοφόνου μπάτσου Κορκονέα, συνυπολογίστηκε ο χρόνος αποφυλάκισης του, ώστε να συμπίπτει με την συνταξιοδότηση του επίσης δολοφόνου Καλαμπόκα, την θέση του οποίου σαν διευθυντικό στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα να αναπληρώσει ο φονιάς του Γρηγορόπουλου.

Κάποιες διαδρομές του μυαλού όμως, μας θύμισαν ότι πριν μερικά χρόνια ορισμένα άτομα, (οι Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος και ο Δαμιανός Μπολάνο), τα οποία κατηγορήθηκαν για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς» καταδικάστηκαν συνολικά σε 68 χρόνια φυλακή ο καθένας, κατά συγχώνευση 34, από τα οποία εκτίονται τα 25.

Επίσης ο Νίκος Ρωμανός για την γνωστή υπόθεση που βρέθηκε κατηγορούμενος, πρωτόδικα είχε εισπράξει 18 χρόνια φυλακή, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Προηγούμενος πρωθυπουργός είχε πει την μνημειώδη φράση, απευθυνόμενος στους μπάτσους: "Το κράτος είστε εσείς".
Και οι δικαστές αυτή την εκτίμηση  διαχρονικά την λαμβάνουν υπ' όψιν τους.
Εξάλλου άλλο είναι να δικάζουν αναρχικούς, πολιτικούς αντιπάλους του συστήματός τους, και άλλο "δικά τους παιδιά", κάθε 'απόχρωσης". Μην τα κάνουμε όλα ίσα κι όμοια!
(Θυμήθηκα κάτι που διάβαζα πρόσφατα σε ένα βιβλίο που αναφέρεται στις δίκες-παρωδία των δοσίλογων που έγιναν μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους Γερμανούς.
Απολογείται ένας εγκληματίας ταγματασφαλίτης και λέει απευθυνόμενος στους δικαστές: "Με τι κύρος θα δικάσετε εσείς εμάς, που αν δεν υπήρχαμε εμείς να σας σώσουμε απ' τους κομμουνιστές, ούτε τον μισθό σας θα είχατε, ούτε τα αξιώματα;". Και φυσικά οι δικαστές τον αθώωσαν)  

Θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάδες περιπτώσεις για την ταξική φύση της αστικής "δικαιοσύνης" αλλά για να αποφύγουμε να επαναλάβουμε απόψεις και γεγονότα που ήδη έχουμε αναφέρει, ρίξτε μια ματιά σ' αυτή μας την ανάρτηση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger