Home » , , » Μια τοποθέτηση του Κουτσούμπα που προκάλεσε πανικό στα φερέφωνα του συστήματος

Μια τοποθέτηση του Κουτσούμπα που προκάλεσε πανικό στα φερέφωνα του συστήματος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 | 8:36 π.μ.

«Το οργανωμένο κράτος δεν απεμπολεί το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας, το οποίο καλώς ή κακώς διαθέτει για την τήρηση των νόμων».

Κυριάκος Μητσοτάκης

Απίστευτος ο πανικός του αστικού κράτους, τον οποίο μας μεταφέρουν τα δημοσιοκαφρικά του φερέφωνα, μετά την απόλυτη κάλυψη που έδωσε ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, σε μέλος του ΠΑΜΕ και στέλεχος της ΚΝΕ, ο οποίος περιφρούρησε δυναμικά πορεία της παράταξης του.

Συγκεκριμένα, όταν κλήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Δ. Κουτσούμπας, να σχολιάσει την αντίδραση του διαδηλωτή, που δήθεν έδειρε φοβερά έναν Ματατζή, απάντησε ότι ήταν μια φυσιολογική αντίδραση για να υπερασπίσει τον κόσμο που συμμετείχε στην πορεία ο οποίος απρόκλητα δέχτηκε χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης καθώς και ξύλο από τα ΜΑΤ.

Μετά απ' αυτή την τοποθέτηση του Δ. Κουτσούμπα, ήταν επόμενο να πιάσει ανατριχίλα τα παπαγαλάκια του συστήματος που δεν φανταζόταν ότι ο γ.γ του ΚΚΕ θα συμμετείχε στο να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση μέρους του κόσμου η λαϊκή αντιβία.
Κι αυτό γιατί για το αστικό κράτος, το μονοπώλιο της κρατικής βίας πρέπει να περιφρουρηθεί σαν κόρη οφθαλμού.

Κι αυτός ο πανικός των αστών εκφράζεται ανάγλυφα στο χθεσινό ολοσέλιδο δημοσίευμα που έχει η εφημερίδα "Τα Νέα" με τίτλο "Μπορεί να δικαιολογηθεί η βία;".

Πριν μιλήσουμε αναλυτικά για το δημοσίευμα της φυλλάδας του Μαρινάκη, θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Για το κράτος και τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του συστήματος ο ΜΑΤατζής μπορεί να σου ανοίγει το κεφάλι με το γλομπ του και να σε στέλνει στο νοσοκομείο. 

Εσύ απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις το κοντάρι απ’ το πανό σου για να αντισταθείς. 

Οι ΜΑΤάδες επιτρέπεται να σε φλομώνουν στα χημικά, να σε τουλουμιάζουν στο ξύλο, αλλά αν εσύ τους πετάξεις μια μολότοφ και σε συλλάβουν πας κατηγορούμενος για κακούργημα!!

Το μεγάλο πρόβλημα για το αστικό πολιτικό σύστημα είναι να μην χαθεί «το δικαίωμα της επιβολής της τάξης και του μονοπωλίου της βίας» Το μονοπώλιο της βίας πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Να παραμείνει αποκλειστικό προνόμιο, περιουσιακό στοιχείο του αστικού κράτους. Γιατί διαφορετικά …

Είδατε τα καθεστωτικά ΜΜΕ που να έχουν την παραμικρή ένσταση στη διαρκής βία που εξαπολύει κάθε μέρα το αστικό καθεστώς, ανεξάρτητα πιο κυβερνητικός θίασος έχει την εξουσία στον ελληνικό λαό, με εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία και ψέματα; Αυτή η βία είναι αποδεκτή από τους κολαούζους του συστήματος. 

Αυτή η βία που μπορεί να μεταφραστεί με την απειλή της απόλυσης, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την φτώχεια και τον τρόμο της επιβίωσης δεν ποινικοποιείται από κανένα δικαστήριο. 
Είναι συστατικό του «σύγχρονου κράτους» σύμφωνα με τον Μανδραβέλη, τον Πρετεντέρη, τον Παπαδημητρίου, και τα άλλα καλόπαιδα που μας παρουσιάζονται «λειτουργοί της ενημέρωσης».

Ε, ναι. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Οι εργάτες έχουν χρέος να σπάσουν το μονοπώλιο της κρατικής βίας. Κι αυτό δεν γίνεται με χαρτοπόλεμο καταγγελιών, με πορείες-παρελάσεις με άσφαιρες διαδηλώσεις. Εχουμε πόλεμο. ‘Η εμείς ή αυτοί. Ή θα μας ισοπεδώσουν ή θα τους ανατρέψουμε.

Πριν επικεντρωθούμε στο άρθρο των "Νέων" να κάνουμε μια σημείωση. Ο χθεσινός "Ριζοσπάστης" κάνει λόγο για "αντικομμουνιστικές γελοιότητες" (το σωστό κατά την άποψη μας είναι να μιλάει για αντιΚΚΕ γελοιότητες, γιατί είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα ο αντικομμουνιστής, απ΄αυτόν που κάνει κριτική ή πολεμική ακόμα στο ΚΚΕ), των αστικών ΜΜΕ, που έχουν στόχο "τη συκοφάντηση της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο", παρουσιάζοντας "την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω, βάζοντας τους θύτες στη θέση του θύματος στην περιγραφή των γεγονότων". 
Το δημοσιογραφικό όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ σήμερα δεν έχει κάποια σχετική αναφορά.

Ας επανέλθουμε τώρα στο δημοσίευμα που έχουν τα "Νέα".
Εισαγωγικά διαβάζουμε:

Η πρωτότυπη όσο και βίαιη, επίθεση ενός διαδηλωτή του ΠΑΜΕ εναντίον ενός αστυνομικού το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας και η στάση που κράτησε στην συνέχεια το κόμμα οδήγησαν πολλούς να πιστέψουν ότι το ΚΚΕ άλλαξε στάση.
Εγκαταλείπει δηλαδή τον ειρηνικό και συντεταγμένο τρόπο διαμαρτυρίας που επέλεγε μέχρι τώρα και καταφεύγει σε πιο ακτιβιστικές και μοιραία, λιγότερο ελεγχόμενες μορφές δράσης.

Η αίσθηση αυτή ενισχύεται από την συνέντευξη που έδωσε ο γραμματέας του κόμματος στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα. Το πρόβλημα, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν είναι ο διαδηλωτής "που δήθεν έδειρε", έχοντας στο κάτω κάτω ακάλυπτο το πρόσωπο του, αλλά η "στάση των ΜΑΤ, της συγκεκριμένης διμοιρίας των ΜΑΤ, που επιτέθηκε, ενώ προστάτευε ένα άγαλμα γνωστού μακελάρη".

Με άλλα λόγια ο γραμματέας υιοθετεί τη θεωρία της ασύμμετρης αντίδρασης και των παράπλευρων απωλειών. Οι διαδηλωτές δεν έκαναν τίποτα σοβαρό, δεν επιχείρησαν καν να γκρεμίσουν αυτό το "άψυχο κουφάρι", όπως γίνεται συνήθως, μόνο μια μπογιά πέταξαν, και για τη συμβολική αυτή ενέργεια δέχτηκαν επίθεση με χημικά.
Ε. κατόπιν αυτού, μπορεί ένας θερμόαιμος να αντέδρασε υπερβολικά. Κι αν τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, έχει κινδύνους το επάγγελμα.

Είναι έτσι; Δυο συντάκτες των "Νέων" καταθέτουν τις απόψεις τους.


Η προβοκατόρικη διάθεση του δημοσιεύματος φαίνεται απ' την αρχή. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Δ. Κουτσούμπας  "υιοθετεί τη θεωρία της ασύμμετρης αντίδρασης και των παράπλευρων απωλειών"
Ούτε ο γραμματέας του ΚΚΕ, κάνει λόγο ότι ο διαδηλωτής που φέρεται  να επιτίθεται στον ΜΑΤατζή ήταν κάποιος  "θερμόαιμος να αντέδρασε υπερβολικά"
Το εντελώς αντίθετο μάλιστα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τηλεπαρουσιαστή είπε επί λέξη: "Και εσείς να βρισκόσασταν εκεί, κύριε Παπαδάκη, το χέρι σας και το πόδι σας θα το σηκώνατε να ρίξετε μια κλοτσιά". 

"Θερμόαιμος" και ο Γ. Παπαδάκης; Οι συντάκτες της φυλλάδας του Μαρινάκη θα μας τρελάνουν εντελώς;

Πάμε παρακάτω, προσπερνώντας την ιστορία του ΔΟΛ και της φυλλάδας "Τα ΝΕΑ".

Ποιοι είναι οι δυο συντάκτες των "Νέων" που αναλαμβάνουν τώρα να "αναλύσουν" το γεγονός της παρουσιαζόμενης αλλαγής θέσης του ΚΚΕ, σχετικά με την αντιμετώπιση των κατασταλτικών μηχανισμών;

Ο πρώτος είναι ο Ηλίας Κανέλης. Είναι κι αυτό ένα "μπουμπούκι" που ξεπετάχτηκε από τον "κήπο" του "Ρήγα Φεραίου" και του "ΚΚΕ εσωτερικού". (Και τι δεν έχει προέλθει απ' αυτό το "φυτώριο" όσο αφορά δημοσιοκάφρους και δημοσιολόγους! Αλέξης Παπαχελάς, Βασίλης ΛυριτζήςΓρηγόρης Ψαριανός, ο γνωστός αντικομμουνιστής  Νίκος Μαραντζίδης,ο Παντελής Καψής και ένα σωρό άλλοι).

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος του Μαρινάκη, σε όλο του το κείμενο παρουσιάζεται εντελώς αιφνιδιασμένος με την στάση του Δημήτρη Κουτσούμπα που όχι απλώς δεν αποδοκίμασε τον διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, ο οποίος περιφρούρησε δυναμικά την πορεία της παράταξης του, αλλά του παρείχε και απόλυτη κάλυψη.

Από τα γραφόμενα του προκύπτει ότι εκτιμάει ότι το ΚΚΕ έκανε μια ριζική μεταστροφή στην πολιτική του γραμμή.  
Σύμφωνα με τον ίδιο "Το ΚΚΕ παρά την αντισυστημική ρητορική του και τη θεμελιακή αντίθεση του στην αστική δημοκρατία, κατάφερνε να συμβιώνει αρμονικά με τους δημοκρατικούς δεσμούς... Από την αστική δημοκρατία το κόμμα παίρνει κρατική επιδότηση, μετακλητούς υπαλλήλους, συνδικαλιστές με προνόμια". 

Εχοντας αυτό το σκεπτικό ο δημοσιογράφος των "Νέων" καταλήγει ότι  "Οι δηλώσεις του γραμματέα του ΚΚΕ είναι απαράδεκτες για την δημοκρατία γιατί δικαιολογούν ένα τραμπούκο που ανήκει στο κόμμα του".

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά γ' αυτόν τον καλαμαρά που ανέλαβε την υπεράσπιση της δημοκρατίας "τους", αλλά υποσχόμαστε να το κάνουμε μια άλλη φορά.   

Και ο δεύτερος δημοσιογράφος που αναλαμβάνει να "συνετίσει" το ΚΚΕ έχει κι αυτός αριστερές καταβολές. 
Μιλάμε για τον Μιχάλη Μητσό που οι παλιοί τον θυμούνται να γράφει κάτι υπέροχα κείμενα στο πολύ αξιόλογο περιοδικό "Σχολιαστής", αρχές τις δεκαετίας του '80, για να βρεθεί στην συνέχεια αρθρογράφος της "Αυγής", πριν καταλήξει επιτελικό στέλεχος του ΔΟΛ και σήμερα υπάλληλος του Μαρινάκη.

Στο ίδιο μοτίβο κι αυτός. Μόνο που δεν πιάνει τα κλάματα αφού το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται να αλλάζει την γραμμή του και να "υιοθετεί την κουλτούρα της βίας"! 
Κι όλα αυτά γιατί ένας ΚΝίτης αντέδρασε δυναμικά σε ένα γιουρούσι που έκαναν οι μπάτσοι και δεν κάθισε να φάει ξύλο και χημικά, ενώ ο γ.γ του ΚΚΕ δεν καταδίκασε την ενέργεια του!

Δεν έχουν πάθει παράκρουση τα κυβερνητικά φερέφωνα πιθανολογώντας ότι μορφές λαϊκής αντιβίας μπορεί να νομιμοποιηθούν στην συνείδηση πλατιών μαζικών μαζών; 

Εδώ που τα λέμε, δεν έχουν και άδικο. Φαντάζεστε τι θα συμβεί αν σε μια λαϊκή κινητοποίηση κάποιοι διαδηλωτές είναι εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και κάθε απόπειρα μπατσάδικης καταστολής της, θα έχει σαν αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να παίρνουν φαλάγγι τους μπάτσους και να τους κυνηγούν με τα κοντάρια από τις σημαίες τους;

Κάτι τέτοια σενάρια φαντάζεται και ο Μιχάλης Μητσός και τον κόβει κρύος ιδρώτας.
Πάει, λοιπόν να δώσει κι αυτός την "συνεισφορά" του, ώστε το ΚΚΕ να μην ξεστρατίσει από το μονοπάτι του σεβασμού της αστικής νομιμότητας, που μέχρι τώρα είχε σαν ευαγγέλιο.

Αρχικά, λοιπόν, ο Μητσός, μας επαναλαμβάνει το γνωστό τροπάριο ότι "σε μια δημοκρατία η βία αποτελεί μονοπώλιο του κράτους", και συμπληρώνει: "η πρόσφατη επίθεση σε άψογο στυλ καράτε ενός διαδηλωτή του ΠΑΜΕ είναι πράξη ειδεχθής και ο δράστης πρέπει να υποστεί τις συνέπειες στα πλαίσια ενός κράτους δικαίου".

Αφού δηλαδή το κλομπ του μπάτσου δεν στάθηκε αποτελεσματικό να συμμορφώσει τους διαδηλωτές, πρέπει να αναλάβει καθήκοντα η δικαστική έδρα. Γνωστή καθεστωτική αντίληψη.

Αυτό όμως που είναι εμφανές στο κείμενο του είναι το "παράπονο" του, γιατί το ΚΚΕ άλλαξε άποψη, (μακάρι να είναι έτσι θα λέγαμε εμείς), στο θέμα της αντίληψης του περί κρατικού μονοπωλίου της βίας.

Μας γράφει, ο δημοσιογράφος των "Νέων":
"Το θέμα μας είναι η εφαρμογή του νόμου σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για την κατάλυση της τάξης, είτε για το κάπνισμα, είτε για πονηρούς υπουργούς είτε για θερμόαιμους διαδηλωτές.

Μέχρι πρόσφατα το ΚΚΕ αναγνώριζε αυτή την ανάγκη, έστω κι αν είναι ένα κόμμα που εξακολουθεί να υποστηρίζει τη δικτατορία του προλεταριάτου. Φρόντιζε πάντα να διαχωρίζει την θέση του από τη βία και τους θιασώτες της. Είναι κρίμα που, για λόγους ψηφοθηρικούς ή άλλους, μοιάζει να υιοθετεί και αυτό, ή εν πάση περιπτώσει να ανέχεται, την κουλτούρα της βίας. και μάλιστα δια στόματος του ίδιου του αρχηγού του". 

Πολύ θα θέλαμε οι φόβοι των αστών περί αλλαγής της στάσης του ΚΚΕ, σ' αυτό το θέμα να έχουν βάση και να είναι όπως τα γράφουν.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

11 Οκτωβρίου 2019 στις 11:54 π.μ.

Ο ρόλος όλων αυτών των Κανεληδων και των Μητσών, των ξεσκονοπανων του συστήματος είναι να ευλογάνε την εκμετάλλευση, την καταπίεση και το μονοπώλιο της βίας εκ μέρους του κράτους των εκμεταλλευτών. Γι'αυτό άλλωστε πληρώνεται όλη αυτή η δημοσιοκαφρική σπείρα. Αυτοί τη δουλειά τους θα κάνουν μεχρι να πάρει ο διάολος το σύστημα των αφεντικών τους. Ουδεμία έκπληξη. Το ζήτημα είναι να ανασυγκροτηθεί το λαϊκό κίνημα, έτσι ώστε να ξαναγίνει ο οργανωμένος μαζικός κυματοθραύστης της αστικής κρατικής βίας και της καθημερινής βίας των καπιταλιστών μέσα στα εργασιακά κάτεργα. Να ξαναγίνει δηλαδή έμπρακτα ο φόβος κι ο τρόμος της αστικής παρασιτικής τάξης. Αυτό προϋποθέτει ανασυγκροτημένο, αληθινά επαναστατικό ΚΚΕ,και δυναμικό λαϊκό μέτωπο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger