Home » , » Γαλάζιοι μπάχαλοι.

Γαλάζιοι μπάχαλοι.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 | 4:07 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η λέξη μπάχαλο ταιριάζει καλύτερα στους νεοδημοκράτες βλάκες με περικεφαλαία. Αυτό που έγινε χθες θα ήταν απίστευτο, αν δεν γνωρίζαμε την αδιαφορία και την ανικανότητα των γαλάζιων λαμογιών, που ενδιαφέρονται μόνο να πλιατσικολογήσουν το δημόσιο.

Ο “καταλληλότερος” έκανε διακοπές, όταν η Ελλάδα κόπηκε στα δυο από ελάχιστο χιόνι. Βέβαια τα ΜΜΕ επί ΝΔ βαπτίζουν την ψιχάλα “τυφώνα” και την αραιή χιονόπτωση “χιονοστιβάδα”. 
Η Ζηνοβία έφερε 1,5 μέτρο χιόνι” υποστήριζε δημοσιογράφος. 1,5 μέτρο είναι το ύψος του αστραγάλου; Πολύ ψηλός αυτός που τα έλεγε. Ή πολύ ψεύτης.

Απίστευτη ταλαιπωρία κάθε χρόνο σχεδόν για δυο απλούς λόγους: Πρώτον τις κακοτεχνίες που δεκαετίες τώρα δεν διορθώνει κανείς. Κάποια σημεία πχ πλημμυρίζουν με μια κουταλιά νερό.
Δεύτερο την παντελή αδιαφορία για σωστή συντήρηση.

Χθες οι ανεύθυνοι υπεύθυνοι απλά δεν φρόντισαν να καθαριστούν οι δρόμοι και να ρυθμιστεί αναλόγως η κυκλοφορία. Αποτέλεσμα; Η κανονικότητα: Να κλείσει η εθνική οδός για 4 ώρες! Ο μεγαλύτερος και πλατύτερος δρόμος με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία! Όχι κάποιος επαρχιακός χωματόδρομος!

Τα ΜΜΕ μόνο για λυσσασμένες πολικές αρκούδες στην εθνική δεν μίλησαν προκείμενου να καλύψουν την κρατική ανικανότητα.
Κι εδώ να παραδεχτούμε πως, αν ήταν ο Τσίπρας διακοπές με τέτοια απίστευτη ταλαιπωρία, θα γίνονταν το έλα να δεις στα κανάλια. Με τον Κούλη όμως “φταίνε οι οδηγοί που δεν έβαλαν αλυσίδες στην άσφαλτο”! Και το ότι ψηφίζουν οι μαλάκες τους μαλάκες επίσης.

Βέβαια έχει και χειρότερο. Επί Μητσοτάκη πάντα υπάρχει χειρότερο: Ένας ηλικιωμένος πέθανε εξ αιτίας της διακοπής ρεύματος. Ο ηλικιωμένος με το γιο του έβαλαν μπροστά γεννήτρια παραγωγής ρεύματος, όταν κόπηκε το ρεύμα, αλλά τα καυσαέρια πήγαν μέσα στο σπίτι με συνέπεια το θάνατο του 64χρονου και την λιποθυμία του γιου του. Τα συλλυπητήρια μας.

Κομμένο λοιπόν το ρεύμα σε αρκετά χωριά. Η “εξυγίανση” της ΔΕΗ που κάνει ο Χατζηδάκης έχει κάποιες παρενέργειες. Σαν το “γύψο” του Παπαδόπουλου.
“Η κακοκαιρία φταίει”! Τον κακό τους τον καιρό λοιπόν.

Βεβαίως κρύο κάνει. Για όσους δεν έχουν για θέρμανση, όπως στη δική μου πολυκατοικία εδώ και δέκα χρόνια, για τους άστεγους και τους πρόσφυγες. Για τους φτωχούς. Οι πλούσιοι είναι παντός καιρού.
Όχι όμως το ελληνικό κράτος - μπάχαλο που με μια ψιχάλα πλημμυρίζουμε, με μια νιφάδα χιονιού, κόβεται η κυκλοφορία και που κάθε καλοκαίρι γινόμαστε στάχτη.
Μόνο μερικές μέρες το χρόνο που έχει ήλιο χωρίς όμως καύσωνα ή αέρα μπορεί με λίγη τύχη να μην έχουμε καταστροφές. Αλλά που τύχη επί Βρικόλακα;

Τουλάχιστον έχουμε μπάτσους και θα πάρουμε κι άλλους. Λογικό: Όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο θες μπάτσους να σε φυλάνε από τους εξοργισμένους.

Περιμένουμε τώρα το γκάλοπ μαϊμού που έγινε στη Μαλακάσα όπου οι οδηγοί θα δηλώνουν “κατενθουσιασμένοι με το Μητσοτάκη καθώς απόλαυσαν επί 4 και πλέον ώρες το τοπίο”!

Δεν φταίει ο Κούλης ρε. Αυτός ήταν στο Μέτσοβο, διακοπές. Για τη Μαρέβα όμως δεν παίρνω όρκο. Αυτή δεν την έλεγαν “βασίλισσα του χιονιού”; Ε, η Έλσα φταίει! Είπε να φτιάξει ένα χιονάνθρωπο κι έκλεισε τη Μαλακάσα! Πάντως το χιόνι ούτε για τον Όλαφ δεν έφτασε...

Η Ζηνοβία τον ξεβράκωσε τον Κούλη. Πολύ άτακτη και δεν της φαίνονταν. Ίσως πάλι τα κανάλια να ήξεραν τι θα γίνει. Σου λέει “δεν λειτουργεί τίποτα, ας τα ρίξουμε προκαταβολικά στον καιρό”.
Κι ο Μουσολίνι αυτό έλεγε “Η βροχή και η κακοκαιρία εμπόδισαν την προέλασή μας”.
Σχεδόν 80 χρόνια μετά το λένε τα κανάλια για τους οδηγούς στην εθνική! Που να είχαμε και πόλεμο...
Δίνουν ένα όνομα στο κρύο κι αυτό ήταν!

Το κρατικό μηχανισμό πως θα τον πείτε; “Αόρατο άνθρωπο”; Να ονομάζετε όλες τις καταστροφές σας. Την υγεία πχ. Επί Κιλικία πείτε την “Αρμαγεδδών”. Την παιδεία. Πείτε την “Χέσε ψηλά κι αγνάντευε”.
Αν θέλετε, όνομα πείτε τη “Ασπασία”. Εταίρα ήταν; Γι αυτό ταιριάζει! Την εξωτερική πολιτική πείτε την απλά “οθωμανικό”. Θα καταλάβουν και στη Χάγη. Όσο για την οικονομία πείτε την “Καλλιόπη”. Όχι τη θεούσα, την άλλη, στο στρατό.

“Εσείς φταίτε” μας λένε τα πουλημένα ΜΜΕ “δεν φταίει η κυβέρνηση”. Φταίμε που δεν την πήραμε ακόμα στο κυνήγι...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger