Home » , » Εγκληματικοί ψαλμοί και Πρωτοψαλτικές γελοιότητες (Βίντεο)

Εγκληματικοί ψαλμοί και Πρωτοψαλτικές γελοιότητες (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Απριλίου 2020 | 1:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αυτά που ακούω από τους ακροδεξιούς ψάλτες είναι επικίνδυνα και εγκληματικά.
Κλειστήκαμε μέσα γιατί ακριβώς η ανοησία της αγέλης θα στοίχισε πάρα πολλές ζωές.
Αυτό το δικαιολογημένο φόβο μας εκμεταλλεύτηκε ο Μητσοτάκης, για να περάσει ανενόχλητος Μνημόνια, να κάνει πλιάτσικο και αυταρχική διακυβέρνηση.

Τώρα μας τα γυρίζουν με μερικές εντυπωσιακές, αλλά επικίνδυνες κωλοτούμπες.
Πρώτα απ' όλα να πω πως είμαι υπέρ του να βγούμε στους δρόμους. Με προσοχή φυσικά. Να καταργηθούν τα πρόστιμα και οι άδειες εξόδου. Φυσικά και δεν μπορούμε να μείνουμε ισόβια "φυλακή". Έστω κι αν τα κελιά είναι τα ίδια μας τα σπίτια.

Όμως το να ανοίξουν τα σχολεία, ιδιαίτερα τα δημοτικά, είναι εγκληματικό. Και άσκοπο. Τα μικρά παιδιά δεν κινδυνεύουν τα ίδια από τον ιό. Κολλάνε όμως τους μεγαλύτερους. Πολλοί γονείς έχουν άσθμα, διαβήτη, καρδιά, και άλλα νοσήματα.

Εγγυάται κανείς εγγράφως από αυτούς που θα ανοίξουν τα σχολεία, πως τα παιδάκια δεν θα κολλήσουν; Άθελά τους φυσικά. Και μέσα στις τάξεις που λόγω ελλείψεων προσωπικού δεν θα τηρούνται οι αποστάσεις αφού θα είναι πάνω από 20 σε μια αίθουσα, αλλά και στο διάλειμμα;

Το πλέον ανησυχητικό είναι το σκεπτικό του Τσιόδρα που θεωρώ εγκληματικό:
Αντιγράφω από το CNN:
“Ερωτηθείς για το εάν θα ήταν καλύτερο το σταδιακό «χτίσιμο» της ανοσίας, με το άνοιγμα των παιδοτόπων, ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε: «Εκτιμώ πως μια ηλικιακή ομάδα, όπως τα μικρά παιδιά που έχουν χαμηλά ποσοστά νοσηρότητας, θα μπορούσαν να εκτεθούν πιο σύντομα, αλλά αυτό μένει να δούμε εάν θα εφαρμοστεί»”.

Ούτε να το σκέφτονται. Γιατί τα μικρά παιδιά έχουν γονείς και παππούδες. Και μπορεί η κυβέρνηση να θεωρεί πως τελείωσε το θέμα αφού έκλεψε και πέρασε όσα ήθελε. Ο ιός όμως υπάρχει. Και αν βρει κατάλληλες συνθήκες θα εξαπλωθεί περισσότερο. Ήδη από τα λάθη του ΕΟΔΥ θρηνούμε 131 νεκρούς.

Το “δεν είμαστε Ιταλία”, το ξέρουμε. Ούτε Βόρειος Κορέα είμαστε, να έχουμε 0 κρούσματα. Μπορούμε όμως να την ξεπεράσουμε, αν αρχίσουν να συνωστίζονται οι άνθρωποι χωρίς προφυλάξεις.

Κάτσαμε σπίτι μας, επειδή δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Τα περί καιρού κλίματος κλπ, είναι παραμύθια. Ο ιός είναι παντός καιρού.

Η Κεραμέως ίσως θέλει να καταργήσει τις διακοπές και τις αργίες. Εκείνο όμως που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η Υγεία. Πειράματα και ιδιαίτερα με τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν.
Τα δημοτικά δεν χρειάζεται να ανοίξουν. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η κυβέρνηση θα έχει 100% την ευθύνη.

“Όποτε και αν ανοίξουν τελικά τα σχολεία θα χρειαστούν πολύ συγκεκριμένα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένη να εξασφαλίσει, γιατί προφανώς έχουν κόστος”. Λέει πολύ σωστά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Και συνεχίζει: “...η ΟΛΜΕ χρειάζεται, πρώτα απ' όλα, να απαιτήσει να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της υγείας των μαθητών και των συναδέλφων, με ιδιαίτερη μέριμνα σ’ αυτούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με βάση τις τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων. Ειδικά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις να διασφαλιστούν οι όροι ώστε οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να δώσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και να διαφυλαχθεί τόσο η υγεία των ίδιων όσων και όσων συναδέλφων θα εμπλακούν στη διαδικασία...”. (Πηγή)

Η κυβέρνηση πρέπει να έχει προτεραιότητα την Υγεία και μετά όλα τα άλλα. Δυστυχώς έχει άλλα στο μυαλό της, ενώ διαχειρίζεται επικοινωνιακά την ανικανότητα της και την κατάντια στην οποία έφερε τη χώρα η πολιτική της.
Χαρακτηριστική η παρακάτω γελοιότητα


Β.Κ: Πήραμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από αναγνώστη, αντιστασιακό στην χούντα του Παπαδόπουλου, (δεν γνωρίζουμε αν θα ήθελε να αναφέρουμε το όνομα του) με το οποίο μας επέκρινε γιατί σε αναρτήσεις μας θεωρούμε δικτατορική την σημερινή κυβέρνηση.
"Δεν ξέρετε παιδιά τι σημαίνει δικτατορία και τι ζήσαμε εμείς που αντισταθήκαμε σ' αυτή. Καλοπροαίρετα σας το γράφω, γιατί μας ενοχλεί να γράφατε ότι ζείτε σε δικτατορικό καθεστώς εμάς που βιώσαμε εξορίες και βασανιστήρια απ' αυτό", μας τονίζει.
Αν και έχουμε τονίσει ότι χρησιμοποιούμε αυτόν τον χαρακτηρισμό με τον Μαρξιστικό προσδιορισμό που έχει αυτή η λέξη ("Και η πιο δημοκρατική αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι παρά δικτατορία της αστικής τάξης πάνω στο προλεταριάτο", έγραφε ο Μαρξ), παίρνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν μας την παρατήρηση του φίλου αναγνώστη.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Απριλίου 2020 στις 1:25 π.μ.

Ξέρω καλά τι σημαίνει Χούντα. Την έζησα και την ξαναζώ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger