Home » , » Δυο λόγια με αφορμή ότι ο "Ρουβίκωνας" χλευάζει τον Μητσοτάκη

Δυο λόγια με αφορμή ότι ο "Ρουβίκωνας" χλευάζει τον Μητσοτάκη

Από giorgis , Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 | 11:10 μ.μ.


Του Γ. Γ.

Το ότι τα παιδιά του Ρουβίκωνα έχουν πάρει στο δούλεμα τον Μητσοτάκη είναι κάτι που μπορείς να το πάρεις ανάλαφρα και να σου χαρίσει μειδίαμα. 
Από κει και πέρα όμως μπορείς να κάνεις κάποιες διαπιστώσεις για τα αποτελέσματα που είχε η δράση αυτής της συλλογικότητα. Είναι εντυπωσιακό ότι είναι η μοναδική συλλογικότητα που μαζικοποιείται συνεχώς, αν κρίνουμε απ' την πληθώρα τον δράσεων της.
Κι αυτό σε μια εποχή που η αποστροφή του κόσμου για συστράτευση του σε πολιτικά μορφώματα είναι έκδηλη.

Δεν πρέπει να έχει προηγούμενο για τα μεταπολιτευτικά πολιτικά χρονικά ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου να έχει απεύθυνση σε τόσο μεγάλο ακροατήριο όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα από την εκδήλωση που οργάνωσε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. 

Το πιο σημαντικό απ' όλα κατά την άποψη μας είναι άλλο.Πέρα του ότι οι στοχευμένες ενέργειες του Ρουβίκωνα έχουν μια αξιοσημείωτη κοινωνική αποδοχή και αναγκαστικά έχει γίνει μόνιμη πηγή αναφοράς στα καθεστωτικά ΜΜΕ -με το οπτικό πεδίο που τα χαρακτηρίζει φυσικά-, σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει προηγούμενο για αντιεξουσιαστική ομάδα, το ουσιαστικό επίτευγμα του είναι άλλο.
Οτι αυτή η συλλογικότητα κατόρθωσε έχοντας στοιχειώδη οργάνωση και περιφρουρώντας τις δράσεις της να γελοιοποιήσει και να γελοιοποιεί καθημερινά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αποδεικνύοντας όχι απλώς ότι δεν είναι παντοδύναμοι, αλλά το ότι η τάξη μας ακόμα δεν βρήκε την οργάνωση και τις μορφές πάλης που απαιτούν οι καιροί.

Υ.Γ: Τα άτομα του Ρουβίκωνα τα θεωρώ συντρόφους. Από κει και πέρα όμως είναι μεγάλες οι ιδεολογικές διαφορές μας. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger