Home » , » Είναι ατομική ευθύνη το ότι δεν τους έχουμε πάρει ακόμα με τις πέτρες

Είναι ατομική ευθύνη το ότι δεν τους έχουμε πάρει ακόμα με τις πέτρες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 | 8:45 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175   

Κάποια νεοδημοκρατικά τρολλ, κάποια ζωντόβολα, όρθια αιγοπρόβατα, έχουν το θράσος να κατηγορούν το κόσμο για την έξαρση του κορονοϊού, με την γνωστή κασέτα περί "ατομικής ευθύνης"!
(Και όντος αν υπάρχει "ατομική ευθύνη" είναι γιατί ακόμα δεν τους έχουμε πάρει με τις πέτρες για την δολοφονική τους πολιτική).

Η αύξηση των κρουσμάτων άρχισε δυο βδομάδες μετά την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να μην κάνει κανένα ουσιαστικό έλεγχο στους τουρίστες που έρχονταν στη χώρα.
Για να δικαιολογήσουν το έγκλημα από τη μια μεριά εξακολουθούν να μην κάνουν παρά ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες, ώστε να παρουσιάζουν λίγα σχετικά κρούσματα, από την άλλη βρίζουν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους.

Οι περισσότεροι περίμεναν αυτό που συμβαίνει σήμερα. Χωρίς ελέγχους ήταν μοιραίο τα κρούσματα να αυξηθούν από τους ασυμπτωματικούς κυρίως τουρίστες, οι οποίοι φυσικά δεν κλείστηκαν στα ξενοδοχεία.

Στα γαλάζια καθάρματα επίσης έχουμε να πούμε πως πρέπει να διαγράψουν ένα Τζιτζιφιόγκο, όπως αποκαλούσε τον Τζιτζικώστα, ο Τζίμης Πανούσης.
Ο τύπος έγραψε στα παπάρια του τις αποφάσεις της ΝΔ. Όπως καταγγέλλεται παραβίασε το ωράριο λειτουργίας εστιατορίου στο νησί των Παξών. Έκατσε πολύ ώρα μετά τις 12.

Για το μέτρο αυτό είπαμε πως είναι παράλογο και σκοπό δεν έχει τη προφύλαξη, αλλά τα πρόστιμα και την υποταγή σε παράλογες διαταγές. Δηλαδή στις 10 δεν κολλάει; Ιός με ωράριο; Πλακά κάνουν;

Όμως, αν διαφωνεί ο Περιφερειάρχης οφείλει να το πει δημόσια. Αυτό που μας εξοργίζει είναι η υποκρισία του. Τα μέτρα ισχύουν για τους άλλους! Και δεν είναι ο μόνος υποκριτής που μας προκαλεί από τη γαλάζια συμμορία.

Θυμίζουμε πως αρχικά έφταιγαν τους τα καρναβάλια. Η ειρωνεία ήταν πως οι μασκαράδες της ΝΔ κόλλαγαν Κορονοϊό ο ένας μετά τον άλλο. Ο πρόεδρος της Βαγγέλης Μαρινάκης και όσοι τον έγλειψαν: Βουλευτές της ΝΔ, δημοσιογράφοι, στελέχη της κλπ. Είχαμε πει πως κολλάει κι έτσι.

Δεν νομίζουν λοιπόν πως πρέπει να το βουλώσουν επιτέλους; Δε φτάνει που η κυβέρνηση μας γέμισε Κορονοϊό, έχουμε και τους γαλάζιους μαλάκες, να μας κουνάνε το δάχτυλο!

Ο κόσμος είναι εξοργισμένος γιατί κλείστηκε μέσα πάνω από ενάμισι μήνα, μόνο και μόνο για να έχουμε το σημερινό μπάχαλο! Χώρια που έχασε τη δουλειά του, είδε το μισθό του να μειώνεται και καταστράφηκε οικονομικά.

Φυσικά προσέχουμε, δεν θέλουμε να κολλήσουμε ιδιαίτερα όσοι έχουμε υποκείμενα νοσήματα. Ξέρουμε πως, αν αρρωστήσουμε, με τα χάλια που έχει το ΕΣΥ λόγω των περικοπών, την έχουμε πολύ άσχημα. Αλλά δεν τρομοκρατούμαστε.

Γνωρίζουμε πως δεν φτάνει η χρήση μάσκας ακόμα και όταν τη φοράμε σωστά. Χρειάζεται συνδυασμός μέτρων. Απόσταση, καθαριότητα, σωστή διατροφή, αποφυγή βλαβερών ουσιών για συκώτι καρδιά πνεύμονες κλπ. Και ένα από τα βασικά μέτρα πρόληψης είναι τα ΤΕΣΤ. Αυτά που δεν έκανε στους τουρίστες η κυβέρνηση του υιού του Αποστάτη.

Λέμε ακόμα και τώρα να μην ανοίξουν τα σχολεία, ιδιαίτερα τα δημοτικά. Τα μικρά παιδιά είναι αδύνατο να μην κολλήσουν τον ιό, όταν είναι στριμωγμένα στις αίθουσες. Κι ας λένε οι δεξιοί ψάλτες ό,τι τους κατέβει.

Από Σεπτέμβρη, άμα δεν κρύψουν τα κρούσματα, θα γίνει χαμός! Αλλά επειδή η κυβέρνηση θέλει να δουλέψουν οι γονείς, βάζει σε θανάσιμο κίνδυνο τον κόσμο. Τα σχολεία δεν φτιάχτηκαν για να αντιμετωπίσουν επιδημίες. Απόδειξη είναι πως κάθε χρόνο μαθητές κολλάνε μαζικά γρίπη. Και βέβαια κολλάνε τους υπόλοιπους στο σπίτι.
Τότε λοιπόν θα το γυρίσουν ξανά στο τσάμικο. Δεν κολλάνε οι νέοι κλπ κλπ.

Η δεξιά έχει κάποιο κόμπλεξ με τη διασκέδαση των νέων. Το είχε από παλιά. Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής είχε βγάλει διάταγμα να κλείνουν τα καταστήματα στις 2.
Ο Ζαμπέτας είχε βγάλει τραγούδι, “Το διάταγμα” που μεταξύ άλλων έλεγε.

“Πολλά τα διατάγματα τα ίδια και τα ίδια
Μα όσο κι αν γκαρίζουμε μας γράφουμε στα αρχίδια.
Μα ο καιρός πλησίασε και θα μας θυμηθούνε
Και θα τους απαντήσουμε να πα να γαμηθούνε!”

Ο άλλος ήταν ο χριστιανοταλιμπάν, ο Παπαθεμελής. Γι αυτόν είχε τραγουδήσει ο Λαζόπουλος.
Ο Κούλης από ότι φαίνεται θέλει να έχει κι αυτός σατυρικό τραγούδι.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

13 Αυγούστου 2020 στις 9:31 μ.μ.

Αγαπητέ σύντροφε Μήτσο, κοντά σε όλες τις παραπάνω καίριες επισημάνσεις σου, πρέπει -κατά τη γνώμη μου- να δοθεί δημοσιότητα και προσοχή στο θέμα:Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στις στρατιωτικές μονάδες, σχετικά με την προφύλαξη από τον κορωνοϊό των παιδιών μας που υπηρετούν τη θητεία τους. Το επισημαίνω αυτό ιδιαιτέρως, γιατί εδώ στη Μαγνησία καθημερινά εκδηλώνονται κρούσματα σε στρατιωτικές μονάδες, ενώ στην τοπική εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ του Βόλου έχουν επανειλημμένα γίνει σοβαρές επισημάνσεις, σχόλια και εκτεταμένη αναδημοσίευση καταγγελιών του Δικτύου φαντάρων ΣΠΆΡΤΑΚΟΣ. Το δίκτυο αυτό, που αποτελείται προφανώς από αριστερούς συναγωνιστές μας φαντάρους, κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες για πλημμελή έως ανύπαρκτη ουσιαστικά προληπτική γραμμή προστασίας των στρατιωτών, και βεβαίως και των στρατιωτικών στελεχών που υπηρετούν, παίρνοντας ως παράδειγμα όσα έχουν συμβεί στο Στεφανοβίκειο, όπου υπάρχει ήδη εστία μόλυνσης στρατιωτών. Δεν πρέπει λοιπόν να αφεθούν στην αφάνεια αυτές οι επισημάνσεις, αλλά με κάθε τρόπο να τεθεί και στο σημείο αυτό η κυβέρνηση ενώπιον των σοβαρών ευθυνών της.

14 Αυγούστου 2020 στις 4:16 π.μ.

Έχεις δίκιο σύντροφε. Υπάρχουν πολλά κρούσματα στο στρατό όπως καταγγέλλουν, αλλά υπάρχει φοβερή λογοκρισία. Και μην νομίζεις πως λένε στους φαντάρους τι συμβαίνει. Τώρα που το αναφέρεις, υποψιάζομαι πως το κόψιμο των αδειών με αφορμή το θέατρο με τους γείτονες, μπορεί να έγινε και γι αυτό. Η κυβέρνηση διακοπές κι έκοψαν τις άδειες; Μπορεί να μην είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για να μην καταλάβουν τι γίνεται.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger