Home » , , , » Κυβερνητική αλητεία με συνεπικουρία των ΜΜΕ

Κυβερνητική αλητεία με συνεπικουρία των ΜΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 | 10:22 μ.μ.

Με τους απατεώνες, πολιτικούς και δημοσιογραφίσκους, που μπλέξαμε, θα ξεχάσουμε και τους ορισμούς των λέξεων που ξέραμε. 

Ολες οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναφέρουν σήμερα ότι εκδόθηκε κυβερνητική απόφαση για "επιστράτευση" και "δέσμευση" ιατρικών ιδιωτικών θεραπευτηρίων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων από τον κορονοϊό. 

Απ' το enikos.gr π.χ διαβάζουμε:

"Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία με κορονοϊό θα μπορούν να μεταφέρονται και να νοσηλεύονται σε κλίνες και ΜΕΘ ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών. Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ προβλέπει τη δέσμευση εγκαταστάσεων, χώρων και κλινών έως τις 30.09.2020 στις τριτοβάθμιες δομές υγείας του ΕΣΥ και σε στρατιωτικά νοσοκομεία αποκλειστικώς για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορονοϊό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων".

Γνωρίζουν άραγε, οι δημοσιογραφίσκοι, τι σημαίνει "επιστράτευση" και "δέσμευση"; Μάλλον όχι. Ας τους ενημερώσουμε αντιγράφοντας από εγκυκλοπαίδεια:  "Ο όρος επιστράτευση χρησιμοποιείται και ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για ορισμένες περιοχές που κηρύσσονται ομοίως, λόγω εκτάκτων γεγονότων (καταστροφών, σεισμών κ.λπ.) καθώς και ως μέσον καταστολής συνεχιζόμενης απεργίας ιδιαίτερου επαγγελματικού κλάδου ή χώρου που προσβάλλει το δημόσιο συμφέρον. Στις μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις η επιστράτευση διατάσσεται με απόφαση οικείου υπουργού ή νομάρχη"..

Είναι δηλαδή μια αναγκαστική κατάσταση και αν κάποιος "επιστρατευτεί" ή "δεσμευτεί" από το κράτος η περιουσία του, δεν έχει περιθώρια άρνησης και υπακούει στην κυβερνητική απόφαση. 

Εδώ όμως συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Οπως διαβάζουμε στην Κοινή υπουργική απόφαση, και συγκεκριμένα στο άρθρο 2  "Σε περίπτωση αναγκαίας διακομιδής ασθενούς από δημόσιο νοσοκομείο σε θάλαμο νοσηλείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου-κλινικής, κατόπιν σχετικής συναίνεσης και αποδοχής του περιστατικού από την ιδιωτική κλινική, τότε η νοσηλεία αποζημιώνεται σύμφωνα με το φύλλο νοσηλείας του ασθενούς, είτε με ΚΕΝ είτε με ημερήσιο νοσήλιο και τα εξαιρούμενα αυτού, όπως περιγράφονται στον ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ"..

Με απλά λόγια μόνο αν οι έμπορου υγείας γουστάρουν να νοσηλεύσουν στα μαγαζιά τους ασθενείς με κορονοϊό, θα το κάνουν. 

 Προφανώς οι κλινικάρχες δεν έχουν κανένα λόγο να μην δεχθούν "πελάτες" αφού η κυβέρνηση απαξίωσε εντελώς το ΕΣΥ, βρίσκοντας την ευκαιρία παράλληλα να κάνει ένα τεράστιο δώρο η Ν.Δ., στους πολιτικούς φίλους της. Να θυμίσουμε ότι καθόρισε να δίνει κάθε μέρα στους κλινικάρχες 1.672 ευρώ για κάθε ασθενή που περιθάλπουν (από 800 που ήταν προ Ν.Δ).

 Και αντί τα Πέτσινα ΜΜΕ να στιλιτεύουν αυτή την κυβερνητική επιλογή, προσπαθούν να παρουσιάσουν "αποφασιστικότητα" και άμεση αντίδραση της κυβέρνησης, με "επιστράτευση" και δέσμευση" ιδιωτικών υγειονομικών μονάδων. Μιλάμε για δούλεμα άνευ ορίων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger