Home » , , » Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: Απαξιώνουν το ΕΣΥ, χαρίζουν πακτωλό χρημάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους υγείας

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: Απαξιώνουν το ΕΣΥ, χαρίζουν πακτωλό χρημάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους υγείας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 | 10:49 μ.μ.


Σε κάποια τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες είδαμε να προβάλλεται η δήλωση του Β. Κικίλια η οποία αναφέρει ότι «Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορωνοϊό. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια».
Μια απόλυτη εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζεται σαν πραγματικό γεγονός.

Ακολούθησε όμως η τηλεφωνική παρέμβαση στην ραδιοφωνική εκπομπή των Μπογιόπουλου - Κοττάκη- του προέδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Γιάννη  Παπαδόπουλος που έκανε σμπαράλια όλη αυτή την κυβερνητική προπαγάνδα.
(Αλλο θέμα που τα Πατσωμένα ΜΜΕ θα "πνίγουν" ή στην καλύτερη περίπτωση θα υποβαθμίζουν τέτοιες απόψεις). 

Ακούσαμε λοιπόν τον συνδικαλιστή γιατρό να μας λέει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει "επαρκές προσωπικό" στο νοσοκομείο Δράμας, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός υγείας, αλλά είναι καλυμμένο μόλις το 50% των οργανικών θέσεων των γιατρών.
Σε ένα νοσοκομείο που δεν υπάρχει ούτε μια κενή θέση από τις 12 κλίνες ΜΕΘ, που διαθέτει με τα 140 κρεβάτια απλής νοσηλείας κορονοϊού να έχουν πληρότητα 100% , υπάρχει ένα "προσωπικό που λειτουργεί στα όρια του".
"Εργαζόμαστε 10-12 ώρες καθημερινά χωρίς ρεπό" μας είπε ο γιατρός για να συμπληρώσει ότι "105 εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι εκτός υπηρεσίας. 80 νοσηλευτές και 25 γιατροί". 

Και η υποστελέχωση του νοσοκομείου Δράμας δεν είναι μια κατάσταση που προέκυψε ξαφνικά.

Θεωρώντας πολύ σημαντικά τα όσα ακούσαμε να μας λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Δράμας και επειδή τα λεγόμενα του συμπίπτουν με την θέση μας ότι η υποβάθμιση του ΕΣΥ είναι μια συνειδητή επιλογή των αστικών κυβερνήσεων παραθέτουμε ένα μέρος απ' τις δηλώσεις του:

Το υπάρχον προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Ζητάμε μόνιμες προσλήψεις για να υπάρξει ένα προσωπικό που δεν είναι αναγκαίο μόνο στον καιρό της Πανδημίας. Αυτό το προσωπικό που ήρθε και εργάζεται έστω και εποχιακά αυτή την στιγμή -έχουν γίνει 43 προσλήψεις-  ήρθε να καλύψει προγενέστερα κενά και ανάγκες πριν κορονοϊού. 

Τα τελευταία 13 χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης από το νοσοκομείο της Δράμας έχουν αποχωρήσει περίπου 250 εργαζόμενοι. Ενα πολύ μικρό ποσοστό αυτών των εργαζομένων αναπληρώθηκε. 

Να θυμίσω ότι τα προηγούμενα χρόνια γι' αυτά τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, οι σημερινοί κυβερνώντες πανηγυρίζανε και ζητούσαν να μην τους πάρει την δόξα η τρόικα και να έχουνε αυτοί την τιμή να απολύσουν και να διώχνουν προσωπικό από το ΕΣΥ  χωρίς να το αναπληρώνουν. 

Σήμερα πληρώνουμε αυτές τις επιλογές τους. Γνωρίζουμε ήδη ότι δυο νοσοκομεία λοιμωδών ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα έχουν κλείσει. Θα μπορούσαν να τα έχουν ανοίξει εδώ και καιρό, να έχουν στελεχώσει όπως έπρεπε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε μέχρι αυτή την στιγμή.

Δεν έχει θωρακιστεί όπως θα έπρεπε το ΕΣΥ. Βλέπουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την κυβέρνηση. 

Αυτό που ζητάμε εμείς είναι επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των γιατρών και όχι δωράκια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί αυτό συναντάμε στην Θεσσαλονίκη. Πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες γιατρούς και μέσα σ αυτή την πανδημία να καρποφορούνε στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας.      

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger