Home » , » Αν επικρατούσαν Σταλινικοί στην Ελλάδα

Αν επικρατούσαν Σταλινικοί στην Ελλάδα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 | 10:52 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

“Ορέ Μητσάρα,αν επικρατούσαν οι σταλινικοί στην Ελλάδα, που θα τρέχατε να κρυφτείτε ορέ? ("Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει τη θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με τη διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!

Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δεν μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 ή 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.

Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν τον λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο θεός Μαμμωνάς, ο θεός του χρήματος"…

Με το παραπάνω κείμενο σχολιάζει αναγνώστης μας περασμένη ανάρτησή μου.

Αν επικρατούσαν Σταλινικοί στην Ελλάδα όχι μόνο δεν θα τρέχαμε να κρυφτούμε, αλλά θα ήμασταν πολύ υπερήφανοι γιατί δεν θα ήμασταν μπανανία.

Από που προκύπτει πως θα λέγαμε στον κόσμο τι να πιστέψει; Διάβασε τι λέει ο Στάλιν. “Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να πρεσβεύει οποιαδήποτε θρησκεία” Συμφωνούμε όλοι;

Αμ δε! Τράβα να το πεις αυτό στους φανατικούς των θρησκειών. Που σκότωναν τους άλλους επειδή ήταν φανατικοί και αλλόθρησκοι! Μεσαίωνας, Ιερά Εξέταση, θρησκευτικοί πόλεμοι...

Άλλοι δεν είναι υπέρ της θρησκευτικής Ελευθερίας και γενικά καμίας Ελευθερίας.

Πως θα προκόψει ο λαός σήμερα; Εγώ γουστάρω αυτό που είπε ο Ιησούς. Να δώσουν οι πλούσιοι στους φτωχούς. Το είπε πριν το Μαρξ. Απλά ο Μαρξ ήταν πιο πρακτικός. Αφού μας τα έκλεψαν από την άγρια εκμετάλλευση, πάμε να τα πάρουμε πίσω. Γιατί αν περιμένουμε να τους πιάσει το φιλότιμο...

Μίλησες για συκοφαντίες. Που αναφέρεσαι συγκεκριμένα. Με ενδιαφέρει, γιατί η αξιοπιστία είναι κάτι για το οποίο υπερηφανεύομαι. Δεν αποκλείω τα λάθη, Πάπας δεν είμαι, αλλά επειδή γράφω σε μια όαση ενημέρωσης, που ψάχνει την αλήθεια, με ενδιαφέρει πολύ να με διορθώνετε. Και παρακαλώ, όπου βρείτε ψέμα να το πείτε. “Μητσάρα αυτό δεν ισχύει”. Αν όντως δεν ισχύει, ανακαλώ.

Που συκοφάντησα; Εξέφρασα μια άποψη βάση όσων διάβασα. Και βέβαια όλα τα στοιχεία που λέω είναι αληθινά. Εκτός αν δεν τα είπε αυτά ο Μητροπολίτης, οπότε ζητάω συγνώμη.

Είναι άλλο να λες διαφωνώ με την ερμηνεία, κι άλλο να λες πως λέω ψέματα.

Για παράδειγμα δεν είμαι εγώ εκείνος που έλεγε πως δεν κολλάει ιός στην Εκκλησία.

Είμαι σκληρός στα όσα λέω; Μπορεί. Όμως πιστεύω πως λίγα λέω σε σύγκριση με όσα κάνουν οι παπάδες.

Είμαι υπέρ το δέον ευγενικός, σε βαθμό παρεξηγήσεως. Διότι έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα εκατομμυρίων θυμάτων. Κι όχι μόνο στο παρελθόν.

Τι λένε 21ο αιώνα; Δεν κολλάει ιός σε κουτάλι που γλείφουν πενήντα! Είναι λογικό; Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο;

Ξέρω την απάντηση. “Η πίστη δεν αποδεικνύεται επιστημονικά, γι αυτό λέγεται πίστη”. Αυτό όμως δεν εμποδίζει να πούμε τ' αυτονόητα. Πως αν πέσεις στο γκρεμό, δε θα σε σηκώσουν οι Άγγελοι επειδή πιστεύεις, θα τσακιστείς. Αν φας από ένα κουτάλι που πριν έφαγαν δεκάδες και κάποιοι από αυτούς είχαν Κορονοϊό ή γρίπη, θα κολλήσεις.

Όσο για τον Άνθιμο, αν τα έλεγε αυτά από την αρχή, χωρίς τα πονηρά περί υποταγής στην κοσμική εξουσία, θα του έλεγα μπράβο. Δεν μπορώ όμως να το πω τώρα.

Ευχαριστώ τα σχόλια όλων των αναγνωστών δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους.

Ξέχασα. Το Μαμμωνά το λατρεύουν όλοι οι άρπαγες. Δεξιοί “αριστεροί”. Αλλά κάποιοι λένε για τους δήθεν αριστερούς, για άλλοθι στους εκμεταλλευτές. Επειδή είναι και “αριστερά” σκυλόψαρα, δεν θα κάτσω να με φάνε οι δεξιοί καρχαρίες. Έχω πει “κομμουνιστές μπλε”.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger