Home » , » Μπαχαλοποίηση "αρμοδίων". Τσιόδρα - Χαρδαλιας VS Κικίλια - Αρκουμανέα. - Η πανδημία σαρώνει κι αυτοί στις εγκληματικές ... τριβές τους.

Μπαχαλοποίηση "αρμοδίων". Τσιόδρα - Χαρδαλιας VS Κικίλια - Αρκουμανέα. - Η πανδημία σαρώνει κι αυτοί στις εγκληματικές ... τριβές τους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 | 2:42 π.μ.

Ολες οι προβλέψεις των κυβερνητικών στελεχών ότι με το lockdown θα υπήρχε μείωση κρουσμάτων και θανάτων από την πανδημία έχουν διαψευστεί. Θα θανατηφόρος ιός σαρώνει και καθημερινά μετράμε πάνω από 100 νεκρούς. Χτες Σάββατο είχαμε 121 νέους καταγεγραμμένους θανάτους και  διασωληνομένους 606 άνθρωποι. 

Και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Το ΕΣΥ έχει φτάσει στα όρια του και κρατιέται κάπως όρθιο ακόμα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, ενώ όπως ακούσαμε τον πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, να δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι αν συνεχιστεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα πεθαίνει κόσμος με απλά νοσήματα, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια σε νοσοκομεία για να νοσηλευτεί!

Οπως φαίνεται η καραντίνα θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι της 21 Δεκέμβρη,
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά επικρατεί ένα απίστευτο μπάχαλο στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν δυο Κυριακάτικες εφημερίδες. 

Το "Βήμα της Κυριακής" κάνει ανοιχτά λόγο ότι τα στοιχεία που δίνει στην δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας έχουν μόνιμα κενά και ανακρίβειες κάτι που έχει δημιουργήσει τριβές στο εσωτερικό των "αρμοδίων". 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα Τσιόδρα και Χαρδαλιας να έχουν ανοίξει μέτωπο με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα. κάτι που έχει δημιουργήσει μεγάλο ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την εφημερίδα να υπογραμμίζει:: «Ορισμένοι έχουν γίνει μάρτυρες σε τραγελαφικές καταστάσεις κατά το ημίωρο πριν από την ανακοίνωση των κρουσμάτων»!

Πληροφορίες για το δημοσίευμα της "Κυριακάτικης Δημοκρατίας συναντάμε στον λογαριασμό που έχει στο f/b ο Δημήτρης Παπαθανασίου:
 
"Διπλά βιβλία" για την καταγραφή των κρουσμάτων της πανδημίας κρατούν στο υπουργείο Υγείας
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής με ιδιωτική εταιρία με συνέπεια η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό των νοσούντων.

Αποτέλεσμα, οι επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα να μην έχουν την πλήρη εικόνα και να ακολουθούν ασθμαίνοντας την ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας.

Για να το κάνω λιανά, ο Π. Αρκουμανέας -τον θυμάστε που χόρευε με την καλή του "θα μείνω σπίτι" στην πρώτη φάση της πανδημίας - ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία τη δημιουργία πλατφόρμας για την καταγραφή των κρουσμάτων που εντοπίζουν οι μονάδες του ΕΟΠΥ και ταυτόχρονα την συλλογή των στοιχείων από τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας. Η πλατφόρμα ενημερώνεται όμως με καθυστέρηση τουλάχιστον επτά ημερών για τα κρούσματα στα δημόσια Νοσοκομεία με αποτέλεσμα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί να είναι αναληθή

Δεν είναι τυχαίο που πληθώρα επιστημόνων όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, επαναλαμβάνουν ότι τα μέτρα ελήφθησαν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι λοιμοξιωλόγοι είναι στα κάγκελα και ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι οργισμένος καθώς οι επιλογές των πολιτικών θέτουν σε αμφισβήτηση την επάρκεια των επιστημόνων. 

Σε κάθε περίπτωση βαριές σκιές σκεπάζουν το Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που οι νεκροί από την πανδημία έχουν ξεπεράσει τους 2.000.

Εισαγγελέας άραγε υπάρχει;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger