Σύμφωνα, λοιπόν με το δημοσίευμα, ένας πολιτικάντης, πατριδοκάπηλος, χριστέμπορας, καταδικασμένος σαν απατεώνας, ονόματι Κυριάκος Βελόπουλος, ο τύπος που πουλάει μαντζούνια για κάθε νόσο και μαλακία, σε συσκευασία ρατσισμού και πατριδοκαπηλίας, έβαλε στο στόχαστρο του τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας: «Πόσοι είναι, 500 στην Πάτρα, 2000 στην Αθήνα, 1000 στη Θεσσαλονίκη; Τους μαζεύεις όλους αυτούς και τους πας στα ακατοίκητα νησιά μας, όχι εξορία (!), αλλά με κοινωνική εργασία»!
Θυμίζοντας το ξεκατίνιασμα που του έκανε ο ναζί, Η. Παναγιώταρος σ' αυτόν τον επικίνδυνο τσαρλατάνο, δεν μπορεί να μην σημειώσουμε ότι ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΛΑΟΣ, κατόρθωσε να υπερκεράσει τον πολιτικό του μέντορα Γιώργο Καρατζαφέρη και σήμερα να παρουσιάζεται αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας με την αποδοχή και σφραγίδα εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων.
Κάποιος συγγραφέας έκανε διατριβή για την «τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω», ενώ είναι γνωστή και η ρήση: "Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Μάλιστα για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος". Δεν ισχύουν όμως αυτά για τον τηλέμπορα πολιτικάντη. Αν κάπου πρέπει να χρεώσεις βλακεία είναι σε ένα μέρος του ελληνικού λαού που έκανε πάμπλουτο τον Βελόπουλο, αγοράζοντας τα "Βυζαντινόν" του και τις έντυπες πατσαβούρες που πουλάει, ενώ αποδέχτηκε τις ψεκασμένες ακροδεξιές απόψεις του κάνοντας τον, αρχηγό κόμματος.
+ σχόλια + 3 σχόλια
Να πω πάντως εδω οτι αυτος που έκανε το εργο για την σημασια των βλακων κλπ ήταν ψιλοδωδιλογος και βλακες εννοουσε οσους αντισταθηκαν στους ναζι.Αν το ψαξετε λιγο θα το βρειτε.Προφανως και το βιβλιο εχει ενδιαφερον αλλα σερνει πραγματα πισω του...
Ξέρουμε ποιος ήταν ο Ευάγγελος Λεμπέσης. Πάντως οι απόψεις για το ποιόν του είναι διφορούμενες. Ο Β. Ραφαηλίδης τον χαρακτηρίζει "έντιμο δεξιό" και ο "Ρ" απλώς "πολιτικό αντίπαλο".
Αυτό το βιβλίο του Λεμπέση (περί των ...βλακών) σύντροφε Λώλο, το ανέφερε συνεχώς ο μακαρίτης ο Ραφαηλίδης στα άρθρα του στο "Έθνος". Δεν το έχω διαβάσει, έχω όμως την εντύπωση από όσα έγραφε τότε ο Ραφαηλίδης, ότι το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στο Μεσοπόλεμο,στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Επομένως δεν μπορεί να έχει σχέση με την αντίσταση ή με τους δωσίλογους, οτιδήποτε κι αν ήταν ο συγγραφέας του αργότερα, επί κατοχής, πράγμα που επίσης εγώ δεν το ξέρω. Μήπως από τη δική σου την έρευνα βρήκες καμιά δεύτερη ή τρίτη έκδοση αυτού του βιβλίου, όπου ο Λεμπέσης να χλευάζει σ' αυτην τους αγωνιστές του αντιφασιστικού μας αγώνα; Θα άξιζε τον κόπο να διευκρινιστεί το ζήτημα.
Δημοσίευση σχολίου