Home » , , » Ελεεινό κηφηναριό

Ελεεινό κηφηναριό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Μαΐου 2021 | 7:15 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Δεν είναι εξοργιστικό να σου τη λένε παράσιτα επειδή είσαι άνεργος; Να παίζουν με τον πόνο σου μαλάκες, που είτε βολεύτηκαν χάρη στο ρουσφέτι, είτε είναι γλείφτες και παίρνουν πολύ περισσότερα από ένα εργαζόμενο που λιώνει στη δουλειά κάθε μέρα και πληρώνεται ψίχουλα;

Στους λαγούς, που λένε να δουλέψουμε τζάμπα και να κάνουμε τα πάντα, απαντώ: Αφού θέλετε να δουλέψετε τζάμπα και να κάνετε τα πάντα, προσφέρω εγώ εργασία. Δε θα πληρώνεστε, ενώ θα κάνετε τα πάντα στο κρεβάτι. Εγγυημένο πήδημα! Κι αν νομίζουν μερικοί πως θίγονται, με τη δική τους γνώμη πάω. Αυτά τα άθλια που λένε για τα θύματα της οικονομικής πολιτικής, να τα εφαρμόζουν πρώτα στον εαυτό τους.

Δεν είδα πάντως κανένα από αυτά τα λαγουδάκια, τους βαλτούς, να δουλεύουν τζάμπα. Αντίθετα παίρνουν χιλιάρικα για να λένε βλακείες. Φυσικά είναι φερέφωνα άλλων που τους βάζουν για να δουν αντιδράσεις και βέβαια να δείξουν πως τα αντεργατικά εκτρώματα που επαναφέρουν τη δουλεία και που θέλουν να φέρουν όλες οι αστικές συμμορίες σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, είναι τάχα καλύτερα από αυτά που λένε.

Βγαίνει πχ ένα καθίκι και προκαλεί λέγοντας να δουλεύουμε χωρίς μισθό, οπότε ο νεοφιλελέ ανθρωποφάγος σου λέει δούλευε με τα μισό μισθό από όσο παίρνεις! Και στο λέει ο απατεώνας δεξιός, που λεηλατεί το δημόσιο. Αλλά αυτός θα σου πει τέτοια, ποιος θα στο πει, ο εργαζόμενος που ξέρει;

Λοιπόν εγώ να δουλέψω τζάμπα, άλλωστε όποιος θέλει από τους νεοφιλελέ ναζί τον πηδάω και τζάμπα, αλλά με μια μόνο προϋπόθεση: Να είναι τζάμπα τα πάντα! Το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, το νερό, το φαί, να νοικιάζουν τα σπίτια τζάμπα… όλα! Αλλιώς πως θα ζήσουμε; Δεν τους ενδιαφέρει, δεν θέλουν να ζήσουμε! Κι αφού αυτοί μας ειρωνεύονται, ανταποδίδουμε.

Είμαι μακροχρόνια άνεργος και δεν είναι επειδή δεν θέλω να δουλέψω, αλλά επειδή υπάρχει αυξημένη ανεργία λόγω των Μνημονίων. Ξέρω πως κανείς δεν παίρνει άρρωστο άνθρωπο, μεγάλης ηλικίας, έστω κι αν έχει προσόντα, είναι έντιμος κλπ, γιατί πάντα βρίσκει νεότερους. Σ αυτό δεν φταίνε οι νεότεροι αλλά το σύστημα που τους εκμεταλλεύεται άγρια.

Έκανα το λάθος να δουλεύω χωρίς ένσημα και δεν μπορώ τώρα να πάρω ούτε τα ψίχουλα που δίνουν για σύνταξη. Αν κάποιο από αυτά τα σκουλήκια συνεχίζει να παίζει με τα νευρά μας, θα τον πάρει ο διάολος κι αυτόν και το σόι του. Όπου βρίσκουμε τέτοια καθίκια θα πέφτει φάπα. Γιατί δεν ξέρουν τι σημαίνει έλλειψη και πως περνάμε για να φέρουμε βόλτα, ώστε να μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς και τα χαράτσια.

Μπορεί να μην έχουμε τα φράγκα κάποιων, αλλά τουλάχιστον τα λίγα που έχουμε τα κάναμε από την εργασία μας, όταν εργαζόμασταν, χωρίς να γλείφουμε κώλους. Έτσι το στόμα μας δε βρωμά σα βόθρος όπως των νεοφιλελέ ανθρωποφάγων, νοσταλγών της δουλείας.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν σε ένα αντεργατικό νόμο. Γιατί είναι λαίμαργα όρνεα. Την απάντηση θα τη δώσουμε με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Όσο για το κηφηναριό είπαμε. Τους πηδάμε τζάμπα. Κι αυτούς και τη μάνα τους. Εργασία είναι κι αυτό.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger