Home » , » Την κάνει με μικρά πηδηματάκια και ο κουμπάρος της πρωθυπουργικής οικογένειας;

Την κάνει με μικρά πηδηματάκια και ο κουμπάρος της πρωθυπουργικής οικογένειας;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 8:53 μ.μ.

Αναμενόμενη και δικαιολογημένη είναι η αμηχανία των λογογράφων του Μητσοτάκη, οι οποίοι έγραψαν το σημερινό μήνυμα που είπε ο πρωθυπουργός. Να κρύψεις ελέφαντα σε δωμάτιο δεν γίνεται. 

Το πόσο έκθετος έχει μείνει ο απόφοιτος του Χάρβαρντ μετά τις αστείες δικαιολογίες που ψέλλισε, παριστάνοντας τον Κινέζο για τις καταιγιστικές αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, το διαπιστώνει κανείς από τις αμήχανες τοποθετήσεις των γαλάζιων θαμώνων του διαδικτύου που περιορίζονται να μας θυμίζουν το ψυχροπολεμικό ανέκδοτο "κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους", απευθυνόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ, και στο ότι εγκατέλειψαν τον Μητσοτάκη, ακόμα και φωνές που μπορούσες να τις θεωρήσεις εν δυνάμει στηρίγματά του. Οπως π.χ. ο Ευα. Βενιζέλος, ενώ κρατούν εμφανείς αποστάσεις δημοσιογραφικά στηρίγματα της Ν.Δ., όπως η "Καθημερινή" του Αλαφούζου και ο όμιλος ΜΜΕ του Μαρινάκη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως έχουμε μια αντιπαράθεση κορυφών. Απουσιάζει η δυναμική παρουσία του λαϊκού παράγοντα σ' αυτές τις εξελίξεις και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.

Η σημερινή τοποθέτηση του Μητσοτάκη εστιάστηκε στην προσπάθεια να συσπειρώσει την συντηρητική παράταξη που φυλλοροεί. 

"Η προσφορά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι σημαντική" μας είπε ο Μητσοτάκης και αν εννοούσε τις υπηρεσίες που προσφέρει διαχρονικά αυτή η βρόμικη κρατική υπηρεσία στο σύστημα, δεν έχει άδικο. 
 "Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από τότε που αποκαλύφθηκε ο ρόλος του ΚΥΠατζή Ντάνου Κρυστάλλη που έβαζε τις "ορφανές βόμβες" κατ' εντολή του ¨χειριστή" του -σύμφωνα με την πρακτόρικη ορολογία- Ιωάννη Αλεξάκη διοικητή της ΕΥΠ μέχρι το 1986, καθώς και του Σάββα Καλεντερίδη γνωστού από τον άθλιο ρόλο που έπαιξε στην παράδοση στους Τούρκους, από την κυβέρνηση Σημίτη, του  Αμπντουλλάχ Οτζαλάν", ήταν η κατακλείδα ανάρτησή μας στην οποία είχαμε κάνει μια ιστορική διαδρομή για τα πεπραγμένα της ΚΥΠ/ΕΥΠ απέναντι στον "εσωτερικό εχθρό".

Μιλώντας πάντως με αστικούς πολιτικούς όρους είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, αφού αρχίζει να χάνει τα επικοινωνιακά στηρίγματα στα οποία κατά πολύς βασίζει την επιβίωσή της. Το άρθρο που υπογράφει σήμερα ένα από τα πρώτα δημοσιογραφικά "πιστόλια" του Μαρινάκη, ο Μιχάλης Μητσός στα "Νέα", δεν αφήνει καμιά αμφιβολία γ' αυτό.

Αντιγράφουμε:

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει εύκολα να κλονίσει τις βεβαιότητες ούτε να διαλύσει τις αμφιβολίες. Οι συγκρίσεις με τους προηγούμενους δεν έχουν πλέον νόημα. Η απαίτηση να του έχουν οι πολίτες τυφλή εμπιστοσύνη διότι ξέρει τι να κάνει έχει έρθει επανειλημμένα σε σύγκρουση με την πραγματικότητα. Η πολιτική των διαρροών δεν λειτουργεί, ιδιαίτερα όταν είναι κραυγαλέες. Το σύνθημα "όλα στο φως!" είναι λόγια του αέρα. Και οι συγγνώμες κούρασαν".  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger