Home » » Πανηγυρίζουν οι καπιταλιστές

Πανηγυρίζουν οι καπιταλιστές

Από giorgis , Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 | 4:16 μ.μ.

Πανηγυρίζουν και με το δίκιο τους οι ντόπιοι μεγαλοκαπιταλιστές για το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ξέρουν ότι κάτι θα «τσιμπήσουν» κι αυτοί, εκτός απ’ τους ξένους καπιταλιστές, από το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που εξάγγειλε η κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι με την μείωση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων θα θησαυρίσουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, το έχουν δεδομένο ότι οι έμποροι υγείας θα δουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη, μετά την μείωση κονδυλίων για την δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη.

Και αυτό τον ενθουσιασμό τους δεν τον κρύβουν. Αρκεί να διαβάσει κανείς τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλος και το διαπιστώνει: Το Πρόγραμμα «αποτελεί μία πιο ολοκληρωμένη και πιο ποιοτική, σε σύγκριση με το παρελθόν, προσπάθεια αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και των διαρθρωτικών αναγκών της οικονομίας», μας είπε, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης πρέπει «να υλοποιηθούν χωρίς εκπτώσεις, χωρίς παλινωδίες».

Όταν το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό είναι οι μόνοι που διεξάγουν ταξικό πόλεμο ….
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger