Home » » Ασ’ τους να προχωρούν, βαδίζουν προς τον τάφο

Ασ’ τους να προχωρούν, βαδίζουν προς τον τάφο

Από giorgis , Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 | 3:36 μ.μ.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες μέρες από την σύνοδο κορυφής 65 χωρών που έγινε στο Λονδίνο για το Αφγανιστάν. Εκεί οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές χώρες και οι κολαούζοι τους έθεσαν σε εφαρμογή το διαβόητο σχέδιο για τη «συμφιλίωση και την ενσωμάτωση» των Ταλιμπάν στην αφγανική κοινωνία.
Βλέποντας την συνεχή οικονομική αιμορραγία που είχαν από την διατήρηση των κατοχικών δυνάμεων (οι στρατιώτες τους που σκοτωνόταν θεωρούνται «αναλώσιμοι» και ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Οι αντιδράσεις που υπάρχουν στην κοινή γνώμη των χωρών τους είναι ένα πρόβλημα), θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να εξαγοράσουν τους «μετριοπαθείς Ταλιμπάν».
Συμφώνησαν, λοιπόν να χρηματοδοτήσουν με 140 εκατομμύρια δολάρια σε πρώτη φάση την επιχείρησή τους. Οι ιμπεριαλιστές θεωρούν ότι η ελευθερία ενός λαού κοστολογείται με κάποια εκατομμύρια δολάρια.

Οι μέρες που ακολούθησαν μετά την προσπάθεια τους, -η σύνοδος έγινε στις 28 Ιανουαρίου- τους προσγείωσαν στην πραγματικότητα.

Εδώ να παρεμβάλουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση του «Ηγετικού Συμβουλίου του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν» για την σύνοδο του Λονδίνου:

«Ενα μαύρο σύννεφο φρικαλεοτήτων και βιαιοπραγιών σκέπασε το δυστυχισμένο έθνος μας. Ενα όργιο δολοφονιών, κλοπών, απατών, προσβολών των εθνικών και θρησκευτικών αξιών μας και άλλων απρεπειών άρχισε αμέσως υπό το όνομα της δημοκρατίας, της ανοικοδόμησης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι θηριωδίες και οι βαρβαρότητες σήκωσαν το κεφάλι τους στη χώρα υπό το ίδιο όνομα της δημοκρατίας και της αποκατάστασης, προκαλώντας μια κατάσταση αναρχίας, ανασφάλειας, πλιάτσικου, εμπορίου ναρκωτικών , διαφθοράς σε κυβερνητικούς κύκλους και γραφεία. Λαθρέμποροι ναρκωτικών και αλκοολούχων προϊόντων, παραβάτες ανθρώπινων δικαιωμάτων, διεφθαρμένα πρόσωπα, εθνικοί προδότες και άρπαγες της ιδιωτικής περιουσίας του λαού άρπαξαν την εξουσία. Αυτοί έκαναν τις πιο εξευτελισμένες εκλογές, για την νοθεία στις οποίες μιλά τώρα ο κόσμος.

Οι πολεμοκάπηλοι κυβερνήτες υπό την καθοδήγηση του Ομπάμα και του Μπράουν θέλουν να εξαπατήσουν τους λαούς του κόσμου συγκαλώντας τη σύνοδο του Λονδίνου για να δείξουν ότι ο (αφγανικός) λαός τους υποστηρίζει ακόμη.
Ετσι ελπίζουν ότι θα αποφύγουν την οργή του δικού τους λαού. Βέβαια, αυτοί εισέβαλαν στη χώρα μας παραβιάζοντας όλους τους ηθικούς και νομικούς κανόνες και αρχές. Συνεπώς, όλοι οι Αφγανοί και οι Μουσουλμάνοι έχουν καθήκον να περιφρουρήσουν και να υπερασπίσουν τη ζωή, την περιουσία, την τιμή και τις θρησκευτικές αξίες τους. Οι Μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Εμιράτου είναι γιοι αυτής της γης. Γνωρίζουν κάθε βουνοκορφή και φαράγγι αυτής της χώρας και είναι έτοιμοι για την υπεράσπισή της. Η τελική ήττα και ο εξευτελισμός θα είναι η μοίρα των εισβολέων».

Και όντος τα κατοχικά στρατεύματα είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι στρατιωτικά δεν μπορούν να νικήσουν την Αφγανική αντίσταση. (Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον πίνακα είναι από την ιστοσελίδα http://icasualties.org/ και δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι ξένες κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν περνούν "χρυσή εποχή"),

Αφού λοιπόν το σχέδιο διάσπασης και εξαγοράς μαχητών της Αφγανικής αντίστασης δεν φαίνετε να έχει κανένα αποτέλεσμα, οι ιμπεριαλιστές επέστρεψαν σ’ αυτό που ξέρουν πολύ καλά, Να σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Σύμφωνα με τα σημερινά δημοσιεύματα: «Νέα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά των Ταλιμπάν ξεκινά εντός των ημερών στα νότια του Αφγανιστάν με τη συμμετοχή τουλάχιστον 4 χιλιάδων Βρετανών στρατιωτών. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπομπ Έινσγουορθ, μιλώντας στα ΜΜΕ προειδοποίησε τη χώρα να περιμένει απώλειες στους κόλπους των δυνάμεών της στο Αφγανιστάν».

Εμείς να προσθέσουμε μια φράση που είπε ο Στάλιν όταν οι Γερμανοί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εισέβαλαν στην Σοβιετική Ενωση: «Ασ’ τους να προχωρούν, βαδίζουν προς τον τάφο».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger