Home » » Η Ελλάδα των Μεταξά - Παπαδόπουλου, συγνώμη του Αντώνη Σαμαρά

Η Ελλάδα των Μεταξά - Παπαδόπουλου, συγνώμη του Αντώνη Σαμαρά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 | 9:22 μ.μ.

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΞΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Στις 21 Νοεμβριου σημαιοστολίζουν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ "ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ" για να ξεχάσουμε τις μίζες και τη διαφθορά τους, να αποδεχτούμε το Ισραήλ των Βαλκανίων και να υποταχθούμε σε νέα "εθνική συμφιλίωση"-  "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Η ακροδεξιά κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία και να εφαρμόσει την σκληρή ταξική της πολιτική με κάθε μέσο. Σκαρφαλώνει λοιπόν στα άρμα του εθνικισμού και μιλιταρισμού απαιτώντας από την εργατική τάξη και την νεολαία "εθνική συμφιλίωση", προπαγανδίζοντας ότι το succes story των Μνημονίων και των τραγικών κοινωνικών αδιεξόδων των τελευταίων ετών πρέπει να βρει την συνέχεια του στη νέα Μεγάλη Ιδέα της ΑΟΖ και της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού της ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μια περίοδο πλήρους απαξίωσης της ίδιας της έννοιας της εργασίας, καταγράφεται μια ανησυχητική για το αστικό καθεστώς εξουσίας άνθιση της κοινωνικής διαμαρτυρίας που συνυπάρχει με την καταβαράθρωση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν την λαϊκή αγανάκτηση. Το αστικό καθεστώς Αντεπιτίθεται και διεκδικεί την επιβολή των στρατηγικών του συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων, σε αυτό το συνεχές της αστικής πολιτικής που διεξάγει πόλεμο κατά των δυνάμεων της εργασίας. Όσοι αμφισβητούν την κυρίαρχη αστική-εθνική αφήγηση που επιβάλλει τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας -φοιτητές-μαθητές-εκπαιδευτικοί-εργαζόμενοι στο εμπόριο-καθαρίστριες-σχολικοί φύλακες κλπ τίθενται εκτός "εθνικού πλαισίου", διώκονται από τις δυνάμεις καταστολής, την αστική δικαιοσύνη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, η προβολή των "εθνικών κινδύνων¨ χρησιμοποιείται για την αναδόμηση του καταρρέοντος κυβερνητικού προφίλ,  για την επιβολή "εθνικής ενότητας" και την εγκαθίδρυση του πολεμικού μετασχηματισμού του συνόλου της κοινωνίας ώστε να διαμορφωθεί ο στρατιωτικός βραχίωνας που θα εξυπηρετήσει τον νέο ιμπεριαλιστικό ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης.

Ο Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων φέτος αναβαθμίζεται γιατί ακριβώς πρέπει να ξεχαστεί το αμαρτωλό καθεστώς της μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα και παράλληλα να εμποτιστεί η κοινωνία με την αστική προπαγάνδα που απαιτεί τη διαμόρφωση όρων Ισραήλ των Βαλκανίων και ότι σημαίνει αυτό: νέοι εξοπλισμοί αξίας πολλών δις ευρώ, νέες προσλήψεις μισθοφόρων, αύξηση της στρατιωτικής θητείας, στράτευση στα 18, στράτευση των γυναικών κλπ.

Σύμφωνα με την αρθρογραφία  "Σημαίες και φώτα καλούνται να βάλουν και να ανάψουν αντίστοιχα οι προϊστάμενοι των περιφερειακών και ειδικών περιφερειακών υπηρεσιών, των δημόσιων μουσείων αλλά και οι εποπτευόμενοι από το ΥΠΠΟΑ οργανισμοί της Αττικής στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στις 21 Νοεμβρίου. Έγγραφο με τίτλο «Σημαιοστολισμός για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων» εστάλη στις παραπάνω υπηρεσίες από τη Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με αριθμό πρωτοκόλλου ΥΠΠΟΑ/ΓΔΔΥΗΔ/ΔΔΑΑΔ/ΤΔΑΔΤΠ/272587/40483/35647/17993 το οποίο αναφέρει:

«Κατόπιν της της αριθμ. 38554/14-11-2014 απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, που αφορά στον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε:
Α) Για τον σημαιοστολισμό των καταστημάτων των υπηρεσιών σας, στις 21 Νοεμβρίου 2014, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου και
Β) Για τη φωταγώγηση των καταστημάτων υπηρεσιών σας στις 21 Νοεμβρίου 2014, κατά τις βραδινές ώρες.
Η Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και Διαχείρισης Υλικού, στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλείται για τις ενέργειες της αρμοδιότητάς της».

Η απόφαση έχει δημιουργήσει ήδη αρνητικές εντυπώσεις, καθώς η σύνδεση των ενόπλων δυνάμεων με τον πολιτισμό, είναι μία πρακτική που θυμίζει άλλες «μαύρες» εποχές.
Για εμάς η 21η Νοεμβρίου είναι μέρα Πένθους.

Είναι η μέρα που τιμούμε τους νεκρούς συναδέλφους των αυτοκτονιών και των ατυχημάτων, τις δολοφονίες νέων ανθρώπων από τον Στρατό για χάρη του Αξιόμαχου και της Πολεμικής Προετοιμασίας για να επιβάλλουν τα αστικά συμφέροντα, εντός και εκτός συνόρων.

Είναι η μέρα που θυμόμαστε [όπως καθημερινά φυσικά] την πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας από την οποία λούφαραν οι αστοί πολιτικοί εξαγοράζοντας την: άμισθη δουλική εργασία, κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, τσάκισμα της προσωπικότητας και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας, έμμεση φορολόγηση 3000 ευρώ, εθνικιστική-ρατσιστική-μιλιταριστική προπαγάνδα, καλλιέργεια του μίσους για κάθε γειτονικό λαό.  

Είναι η μέρα που αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός είναι ο πιο βάναυσος μηχανισμός ταξικής κυριαρχίας, όπου πλέον στο πλαίσιο των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο λαό ως ασύμμετρη απειλή, ως εσωτερικό εχθρό.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-Ελληνική Ολιγαρχία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
τηλ. επικ. 6932955437
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 11:31 π.μ.

https://athens.indymedia.org/post/1533786/

Ανώνυμος
10 Νοεμβρίου 2014 στις 11:50 π.μ.

Από το 1987 στο 2014. Η φάρσα επαναλαμβάνεται πιο φαιδρή αυτή τη φορά.
Το 1987 μια Αμερικανική Εταιρεία ζητά και παίρνει άδεια από την Τουρκία για έρευνες στο Αιγαίο. Το "Σισμίκ" (πρώην "Χόρα") ανακοινώνεται ότι θα αποπλεύσει. Τα γεγονότα που ακολούθησαν είναι γνωστά. Το "έπος του εβαπορέ" στα σούπερ μάρκετ, όπου πανικόβλητοι καταναλωτές έπαιρναν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την "επερχόμενη σύγκρουση", δηλώσεις εκατέρωθεν και "ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων".
Αρχικά το ωκεανογραφικό πλοίο "Πίρι ρέις" κάνει έρευνες σε διεθνή ύδατα στο Β. Αιγαίο. Η Αθήνα ανακοινώνει πως, αν γίνουν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, θα αντιδράσει δυναμικά. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται και το πλοίο διατάσσεται να επιστρέψει λίγες μέρες μετά. Στις 26/3/1987 το Σισμίκ βγαίνει με τη σειρά του να ερευνήσει για πετρέλαιο. Τα ΜΜΕ και η Ελληνική κυβέρνηση βρίσκουν μια χρυσή ευκαιρία για πατριδοκαπηλία. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι οι Αμερικανοί δεν θα επέτρεπαν ποτέ να γίνει σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ειδικά εκείνη την εποχή, αρχίζουν τους λεονταρισμούς. Τα ίδια φυσικά και η Τουρκική πλευρά. Σκοπός να συσπειρώσουν μέσω του φόβου και να αποπροσανατολίσουν από σκάνδαλα και οικονομικά προβλήματα. Ούτε λόγος βέβαια για βύθιση του "Χόρα" όπως έλεγε ο Ανδρέας το 1976 σαν αντιπολίτευση.
Πως είμαστε τόσο σίγουροι, ότι δεν θα επιτρέπονταν σύγκρουση; Είναι απλό. Η Νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ (Ελλάδα - Τουρκία) ήταν η μόνη ισχυρότερη στρατιωτικά απέναντι στις δυνάμεις του συμφώνου της Βαρσοβίας. Αν γίνονταν πόλεμος οι συσχετισμοί θα άλλαζαν δραματικά, αφού οι δυο "συμμαχικές χώρες" θα είχαν πολλές καταστροφές, ακόμα κι αν η σύγκρουση διαρκούσε λίγο.
Αυτό το ήξεραν όλοι. Απλά ο κάθε αρχηγός το έπαιζε μάγκας. Ο μεν Παπανδρέου, που ήταν άριστος χειριστής της αερολογίας, έλεγε "τα όρια της Ελλάδος είναι αδιαπραγμάτευτα, δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους, αέρα, ή θαλασσίου χώρου" ο δε Οζάλ μιλούσε για "επεκτατισμό της Ελλάδας και πως αν η Ελλάδα έκανε έρευνες πέραν των χορικών της υδάτων το ίδιο θα έκαναν και οι Τούρκοι".
Να μην τα πολυλογώ τελικά οι Τούρκοι δεν πραγματοποίησαν άλλες έρευνες πράγμα που θεωρήθηκε "νίκη" της Ελλάδας χάρη στο "αξιόμαχο του ναυτικού, τη διάταξη που έδινε τακτικό πλεονέκτημα" και τα λοιπά. Όχι, "ελοχίμ" δεν είχαν καμία ανάμιξη.
Στην πραγματικότητα και οι δυο πλευρές συμφωνήθηκε να σταματήσουν τις έρευνες στο Αιγαίο, πράγμα που έγινε πράξη κι εφαρμόστηκε για πολλά χρόνια. Κανένας δε νίκησε, απλά έγινε ένα θέατρο που στοίχισε κάμποσα χρήματα. Οι μόνοι που κέρδισαν εκτός από τους Αμερικανούς, που μοσχοπούλησαν τα σαράβαλα τους για όπλα, ήταν ίσως οι ιδιοκτήτες των σουπερ μάρκετ που είδαν τα παλιά εμπορεύματα να εξαφανίζονται και να πληρώνονται χρυσάφι.
Δεν θα αναφερόμουν στο 1987, αν δεν έβλεπα ακριβώς το ίδιο θεατράκι. Αν οι τοκογλύφοι σκεφτούν, ότι οι υδρογονάνθρακες (όχι οι υδατάνθρακες;) είναι πιο φθηνοί, αν τους πάρουν από χρεοκοπημένη χώρα θα "συνετίσουν" τους Τούρκους. Έχουν τρόπο. Όλα τα άλλα είναι μια αποτυχημένη επανάληψη, που δεν έχει καν το "θέαμα" της "ανάπτυξης των δυνάμεων μας" λόγω της χρεοκοπίας. Οι δήθεν λεονταρισμοί της κυβέρνησης μόνο γέλια προκαλούν κι ευτυχώς κανένα πανικό. Εδώ ο "πρωθυπουργός" στέκεται σούζα σε τρεις τοκογλύφους θα πάει να "πάρει την Πόλη" τρομάρα του; Πιθανόν να τα έχουν πουλήσει ήδη και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Μάταια όμως, μόλις ξεχαστεί η "Τουρκιά" θα προκύψει η επόμενη δόση του ΕΝΦΙΑ. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger