Home » , » Είστε αξιωματούχος της κυβέρνησης κ υπουργέ της δικαιοσύνης και όχι προτεστάντης ιεροκήρυκας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας (Ηχητικό)

Είστε αξιωματούχος της κυβέρνησης κ υπουργέ της δικαιοσύνης και όχι προτεστάντης ιεροκήρυκας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 | 12:12 μ.μ.

Κάποιος πρέπει να πει στον υπουργό δικαιοσύνη, Νίκο Παρασκευόπουλο ότι είναι αξιωματούχος μια κυβέρνησης που θέλει να λέγεται αριστερή και όχι προτεστάντης ιεροκήρυκας. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με «πατρικές συμβουλές» -όπως έκανε μιλώντας στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο»- νέα παιδιά που ανά πάσα στιγμή ρισκάρουν την ζωή τους για ζητήματα που χρειάζεται μόνο μια υπουργική απόφαση για να λυθούν. Και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που φέρνει δεν κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι εξοργιστική η απάντηση που έδωσε ο υπουργός δικαιοσύνης στην ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη:

-  «Η κατάσταση των απεργών πείνας είναι πιο κρίσιμη από την κρίσιμη. Θα χρεωθεί στην αριστερά θάνατος απεργού πείνας;».

-  Κάνουμε ότι μπορούμε … ένας θάνατος θα μας βαραίνει ιστορικά κάνω έκκληση να σκεφτούν την ζωή τους … η πολιτεία προσπαθεί να λύνει προβλήματα που τους αφορούν .. μπλα μπλα μπλα…

Λοιπόν, να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Τι θα πει η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί; Και πότε δηλαδή θα το ολοκληρώσει. Μετά από 33 μέρες οι απεργοί πείνας βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και από στιγμή σε στιγμή μπορεί να επέλθει το μοιραίο.
«Χρειάζεται χρόνος και συζήτηση  στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή», μας είπε ο υπουργός για να λυθούν κάποια απ’ τα βασικά τους αιτήματα.

Σοβαρά; Eδώ μόλις πριν μερικές μέρες βρήκατε χρόνο και κάνατε αστραπιαία νόμο που απαλλάσσονται τους μεγαλοφοροφυγάδες που έχουν βγάλει μαύρο χρήμα στο εξωτερικό αν πληρώσουν συντελεστή φόρου 15%, δεν βρήκατε καιρό να ασχοληθείτε με νέα παιδιά που ρισκάρουν την ζωή τους για να υλοποιηθούν αιτήματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα για μια δημοκρατική κυβέρνηση; Και στην τελική αν συμβεί κάτι στην ζωή τους την ευθύνη δεν θα την φέρει μόνο ο Παρασκευόπουλος αλλά όλη η κυβέρνηση και κύρια ο Τσίπρας.


Στο παρακάτω βίντεο, από την εκπομπή  Zona Rosa μιλάει η δικηγόρος δ Ντίνα Κάτσια,  που υπερασπίζεται κάποιους από τους απεργούς πείνας και αναφέρεται στα αιτήματά τους. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι υπερβολικά;

___________

 Και από την εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ"


Πρόστυχο παιχνίδι από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Πρωτοφανή πράγματα. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά δεν κατατέθηκε στην αρμόδιο υπηρεσία της Βουλής (Νομοθετική), ώστε να πάρει το δρόμο τουλάχιστον για τη συζήτηση και ψήφισή του στην αρμόδια Επιτροπή!

Μέχρι σήμερα (Παρασκευή) το πρωί δεν έχει κατατεθεί ακόμη και έτσι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τη διαδικασία της συζήτησης και ψήφισής του!

Είναι φανερό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος εξακολουθεί να παίζει το πρόστυχο παιχνίδι του σε βάρος των απεργών πείνας πολιτικών κρατούμενων, οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον σε οριακό σημείο (ο Μιχάλης Νικολόπουλος ήδη νοσηλεύεται στην Εντατική, μετά από τρία καρδιακά επεισόδια, καθώς συνεχίζει την απεργία πείνας και υπάρχει κίνδυνος να υποστεί ανακοπή). Το μόνο που ενδιαφέρει τον υπουργό είναι να σταματήσει η απεργία πείνας, για να έχει λυμένα τα χέρια του και να διαπραγματευτεί με τον ακροδεξιό και δεξιό συρφετό τις διατάξεις του νομοσχεδίου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger