Home » , » Η Κατάρρευση της Δυτικής Δημοκρατίας

Η Κατάρρευση της Δυτικής Δημοκρατίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 | 4:57 μ.μ.

Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

[΄Εκθεση διάγνωσης θανάτου της Δημοκρατίας -στο τμήμα εκείνο του πλανήτη που με τη μάσκα της δημοκρατίας εξαπολύει πολέμους και επισωρεύει νεκρούς και ερείπια- αποτελεί το κατωτέρω άρθρο του καθηγητού, συγγραφέα, τέως υπουργού και γενναίου αγωνιστή της δημοκρατίας και της αλήθειας Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, η επικοινωνία με τον οποίον εμπλουτίζει πάντοτε την ενημερότητα και την κρίση του αναγνώστη. Ιδού τι γράφει:]

Μετάφραση:Μιχαήλ Στυλιανού

Η Δημοκρατία δεν υπάρχει πλέον στη Δύση. Στις ΗΠΑ ισχυρότατες ομάδες συμφερόντων, όπως το σύμπλεγμα άμυνας/ασφαλείας, η Γουώλ Στρητ, το Λόμπυ του Ισραήλ, οι αγρομπίζνες και οι βιομηχανίες εξόρυξης ενέργειας, ορυκτών και ξυλείας ανέκαθεν έλεγχαν την κυβέρνηση  περισσότερο από όσο ο λαός. Αλλά τώρα, ακόμη και η προσομοίωση δημοκρατίας έχει εγκαταλειφθεί.

Στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει την εκλογή του ως προεδρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ωστόσο οι αντιπρόσωποι στη ρεπουμπλικανική σύνοδο συνωμοτούν για να αρνηθούν στον Τραμπ την υποψηφιότητα στην οποία τον ψήφισε ο λαός. Το ρεπουμπλικανικό πολιτικό κατεστημένο δείχνει άρνηση να δεχτεί δημοκρατικά αποτελέσματα.
Ο λαός επέλεξε, αλλά η εκλογή του είναι απαράδεκτη για το κατεστημένο, που προτίθεται να υποκαταστήσει τη δική του επιλογή στην επιλογή του λαού.

Θυμόσαστε τον Ντομινίκ Στρος-Καν;  Ο Στρος-Καν ήταν ο Γάλλος επικεφαλής του ΔΝΤ και -όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις- ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Είπε κάτι που έμοιαζε πάρα πολύ ευνοϊκό για τον ελληνικό λαό. Αυτό ανησύχησε ισχυρά τραπεζικά συμφέροντα, που φοβήθηκαν πως θα τον έβρισκαν εμπόδιο στη λεηλασία της Ελλάδος, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας. Εμφανίσθηκε μια καμαριέρα ξενοδοχείου που τον κατηγόρησε για βιασμό. Συνελήφθη και προφυλακίσθηκε, χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση, μέχρι τη δίκη. Όταν η αστυνομία και οι εισαγγελείς γελοιοποιήθηκαν, όλες οι κατηγορίες κατέπεσαν και αποφυλακίσθηκε. Αλλά ο στόχος είχε επιτευχθεί. Ο Στρος-Καν αναγκάσθηκε να παραιτηθεί από το ΔΝΤ και να αποχαιρετήσει την προεδρία της Γαλλίας.                                                                                        

Δεν είναι περίεργο ότι τώρα εμφανίσθηκε μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ την βίασε στα 13 χρόνια της;
Εξετάστε τις αντιδράσεις του κατεστημένου στη ετυμηγορία του Brexit. Μέλη της Βουλής λένε πως το δημοψήφισμα είναι απαράδεκτο και ότι το Κοινοβούλιο έχει το δικαίωμα και την ευθύνη να αγνοήσει την φωνή του λαού.

Η άποψη που καθιερώθηκε τώρα στη Δύση είναι ότι ο λαός δεν διαθέτει τα απαιτούμενα εφόδια για να παίρνει πολιτικές αποφάσεις. Η θέση των αντιπάλων της βρετανικής αποχώρησης από την ΕΕ είναι σαφής: Δεν είναι υπόθεση του βρετανικού λαού να κρίνει εάν η κυριαρχία θα εκχωρηθεί σε μιαν επιτροπή των Βρυξελλών που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρος της Ευρωβουλής το έθεσε ξεκάθαρα:  « Δεν είναι η φιλοσοφία της ΕΕ ότι το πλήθος μπορεί να αποφασίζει για την τύχη του»
Και τα δυτικά ΜΜΕ κατέστησαν σαφές ότι ούτε αυτά αποδέχονται την απόφαση του λαού. Λένε ότι η ψήφος είναι ρατσιστική και γι’ αυτό μπορεί να αγνοηθεί ως αθέμιτη.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει την πρόθεση να επιτρέψει στους Βρετανούς να βγουν από τη ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Δεν δούλεψε 60 χρόνια η Ουάσιγκτον για να βάλει όλη την Ευρώπη στο σακί της ΕΕ ώστε να μπορεί να την ελέγχει, για ν’ αφήσει τώρα την δημοκρατία να της γκρεμίσει το επίτευγμά της.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, οι σύμμαχοί της στο χρηματιστήριο, η Τράπεζα της Ιαπωνίας και τα υποχείρια της στις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες θα ρίξουν τη στερλίνα και τις βρετανικές μετοχές και τα εκπορνευμένα ΜΜΕ θα εξηγούν ότι η πτώση των αξιών είναι η ετυμηγορία των «αγορών» πως η ψήφος του Brexit ήταν λάθος. Εάν επιτραπεί πραγματικά στην Βρετανία να αποχωρήσει, οι διετείς διαπραγματεύσεις θα χρησιμοποιηθούν για να δέσουν τους Βρετανούς στην ΕΕ τόσο γερά, ώστε η έξοδος να είναι λέξη κενή περιεχομένου.

Κανείς με μυαλό δεν πιστεύει ότι οι Ευρωπαίοι είναι ευτυχείς που η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ τους σέρνουν σε σύρραξη με τη Ρωσία. Αλλά οι διαμαρτυρίες τους δεν έχουν καμία επίδραση στις κυβερνήσεις τους.

Κοιτάξτε τις γαλλικές διαμαρτυρίες γι’ αυτό που η νεοφιλελεύθερη γαλλική κυβέρνηση –μασκαρεμένη σε σοσιαλιστική- αποκαλεί «μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας». Αυτό που κάνουν αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» είναι να παίρνουν πίσω όσες μεταρρυθμίσεις  πέτυχε ο γαλλικός λαός με δεκαετίες αγώνων. Οι Γάλλοι είχαν καταστήσει την απασχόληση πιο σταθερή και λιγότερο αβέβαιη, μειώνοντας έτσι την αγωνία της αβεβαιότητας και συμβάλλοντας στην ευτυχία της ζωής. Αλλά τα οικονομικά συγκροτήματα  θέλουν περισσότερο κέρδος και θεωρούν τους κανονισμούς και τους νόμους που προστατεύουν τους εργαζομένους ως εμπόδια στη μεγαλύτερη κερδοφορία. Νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι υποστηρίζουν τον περιορισμό των εργατικών δικαιωμάτων με το ψευδές επιχείρημα ότι μια ουμανιστική κοινωνία προκαλεί ανεργία. Οι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι το λένε αυτό «απελευθέρωση της αγοράς εργασίας», από μεταρρυθμίσεις που πέτυχε ο γαλλικός λαός. Η Γαλλική κυβέρνηση, φυσικά, εκπροσωπεί τις μεγάλες επιχειρήσεις, όχι τον γαλλικό λαό.

Οι νεοφιλελεύθεροι οικονομολόγοι και πολιτικοί δεν έχουν ενδοιασμούς να θυσιάσουν την ποιότητα της ζωής στη Γαλλία  για ν’ ανοίξουν τον δρόμο στην πολυεθνικές να πραγματοποιήσουν περισσότερα κέρδη. Τι αξία έχει η «παγκόσμια αγορά» όταν το αποτέλεσμα είναι η χειροτέρευση της μοίρας των λαών;

Κοιτάξτε τους Γερμανούς. Πλημμυρίζονται από πρόσφυγες των πολέμων της Ουάσιγκτον, τους οποίους διευκόλυνε η βλακώδης γερμανική κυβέρνηση. Ο γερμανικός λαός υφίσταται αύξηση της εγκληματικότητας και των σεξουαλικών επιθέσεων. Διαμαρτύρεται αλλά η κυβέρνηση δεν τον ακούει. Η γερμανική κυβέρνηση νοιάζεται περισσότερο για τους πρόσφυγες παρά για τον γερμανικό λαό.

Κοιτάξτε τους ΄Ελληνες και τους Πορτογάλους, εξαναγκασμένους από τις κυβερνήσεις τους να δεχτούν την προσωπική οικονομική καταστροφή προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη των ξένων τραπεζών. Αυτές οι κυβερνήσεις εκπροσωπούν ξένους τραπεζίτες, όχι τους λαούς της Ελλάδος και της Πορτογαλίας.

Αναρωτιέται κανείς πόσος χρόνος θα χρειασθεί μέχρι να αντιληφθούν οι λαοί ότι μόνο μια Γαλλική Επανάσταση, πλήρης με την Γκιλοτίνα, μπορεί να τους ελευθερώσει.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

4 Ιουλίου 2016 στις 7:14 μ.μ.

Ερώτηση προς βαθύ κόκκινο: αυτό το άρθρο, το οποίο παραθετετε άνευ σχολιασμού, απειχει τις θέσεις σας;

Αν ναι, καλό θα ήταν να αλλάξετε το όνομά σας σε βαθύ μαύρο...

Άγνωστος Χ

5 Ιουλίου 2016 στις 7:18 π.μ.

Ενδιαφέρον άρθρο, και χτυπάει εκεί που πονάει, στην σύγκρουση μεταξύ κλασσικών αριστερών (εργατικά δικαιώματα) με τους κλασσικούς εθνικιστές (περιορισμός μετανάστευσης)

Η μετανάστευση έχει χρησιμοποιηθεί γιά να διαλύσει τα κοινωνικά δικαιώματα στην δύση, όχι στην Ελλάδα που δεν υπήρχαν, αλλά σίγουρα στην Βόρεια Ευρώπη όπου ένας πολίτης βλέπει ότι εάν μείνει σήμερα άνεργος θα βρεθεί στην πείνα επειδή τα χρήματα που κάποτε έδωσε στο σύστημα ως εργαζόμενος πηγαίνουν σε μετανάστες με 3-4-5 παιδιά που δεν έχουν εργασθεί ποτέ στην χώρα του, και πολλοί από αυτούς προτιμούν να λαβαίνουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας - που και πάλι είναι περισσότερα λεφτά από όσα θα έπαιρναν σαν εργαζόμενοι στον τόπο καταγωγής τους - από το να ψάξουν να βρούν δουλειά.

Οι μετανάστες είναι ο δούρειος ίππος που διαλύει το κοινωνικό κράτος της Βόρειας Ευρώπης, αλλά διάφοροι "Άγνωστοι Χ" βγάζουν άναρθρες κραυγές - ίσως επειδή συγχέουν την Ελληνική πραγματικότητα με αυτήν της Σουηδίας ή της Γερμανίας...

5 Ιουλίου 2016 στις 10:17 μ.μ.

Προς Πέτρο Χουχούλη,

Την "άναρθρη κραυγή" που την είδες, μανάρι μου;
Το βαθύ "κόκκινο" συνηθίζει, όταν θέλει να αποδομήσει ή να διαχωρίσει τη θέση του από ένα άρθρο, να το σχολιάζει. Όταν συμφωνεί με ένα άρθρο, το αφήνει ασχολίαστο. Προφανώς, αφού δεν υπάρχει απάντηση, το παρόν άρθρο ανήκει στη δεύτερη κατηγορία...

Κατά τα άλλα, έχεις πάθει ελαφριά παράκρουση... Οι φράσεις: "Ωστόσο οι αντιπρόσωποι στη ρεπουμπλικανική σύνοδο συνωμοτούν για να αρνηθούν στον Τραμπ την υποψηφιότητα στην οποία τον ψήφισε ο λαός.", "Η γερμανική κυβέρνηση νοιάζεται περισσότερο για τους πρόσφυγες παρά για τον γερμανικό λαό." δεν αναφέρονται στην "εκμετάλλευση των μεταναστών από τις κυβερνήσεις της Β.Ευρώπης για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους"...
Όπως και η δική σου φράση: "Οι μετανάστες είναι ο δούρειος ίππος που διαλύει το κοινωνικό κράτος της Βόρειας Ευρώπης" κινείται στην ίδια μισάνθρωπη "λογική". Οι μετανάστες, μανάρι μου, δεν είναι δούρειος ίππος, αλλά αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το δε εργαλείο αυτών που διαλύουν το κοινωνικό κράτος είναι ο ρατσισμός που προάγουν άρθρα σαν το παραπάνω και σχόλια σαν το δικό σου. Όχι οι μετανάστες*.

* Δεν υπερασπίζομαι τους μετανάστες για "εθιμοτυπικούς λόγους", αλλά γιατί απόψεις σαν αυτή του Πέτρου προσκρούουν στην κοινή λογική...


Άγνωστος Χ

ΥΓ1: Ευτυχώς ακόμη ξέρουμε να διαβάζουμε και να καταλαβαίνουμε την ελληνική γλώσσα.

ΥΓ2: Ντροπή να γράφονται αυτά σε ένα μπλογκ που αυτοαποκαλείται "βαθύ κόκκινο"...

7 Ιουλίου 2016 στις 4:43 μ.μ.

Ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας Προσωποποιημένος.
Αυτός είναι το βαθύ ΜΑΥΡΟ.

7 Ιουλίου 2016 στις 5:13 μ.μ.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το λόγο ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ εμφανίζεται ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ που θέτει τα αδιέξοδα της πραγματικότητας που ζούμε π.χ το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ (έστω εικονικής) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ εμφανίζονται ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΕΣ που με μπλαζε αριστοκρατικό υφάκι, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ περί του αντιθετου πετάνε την προπαγανδίτσα του συστήματος ως ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟΥΣ ΔΗΘΕΝ χαρακτηρισμούς για την ΑΠΟΨΗ.
Προφανώς όποιος καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα καταλαβαίνει ότι μια άποψη που βγαίνει σαν ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ μετά από παράθεση δεδομένων και γεγονότων ΔΕΝ αποκρούεται από χαρακτηρισμούς. Απεναντίας όποιος καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα αναγνωρίζει ότι η χρήση τέτοιων χαρακτηρισμών όπως και υπονοούμενων τύπου μαναρι μου, ελαφρά παράκρουση, ντροπή κλπ γίνεται από άτομα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη ΛΟΓΙΚΗ άρα και τον πολιτισμό. Οι χαρακτηρισμοί που απευθύνονται στο συναίσθημα λοιπόν είναι χαρακτηριστικό της λεγόμενης ΚΙΤΡΙΝΗΣ σχολής προπαγάνδας που ανέδειξε σε επιστήμη ο Γκέμπελς , υπουργός προπαγάνδας των ΝΑΖΙ.
Ειναι ΝΤΡΟΠΗ να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που από διανοητική ΟΚΝΗΡΙΑ ή ακόμα χειρότερα από ιδιοτέλεια εξυπηρέτησης σκοτεινών συμφερόντων ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ πρακτικές στο δημόσιο λόγο. Η χρησιμοποίηση τέτοιων μεθόδων προπαγάνδας ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ , αποκρουστικοί και τελικά τελικά ΥΠΟΠΤΟΙ.

ΥΓ1. Ευτυχώς ακόμη ξέρουμε να διαβάζουμε και να καταλαβαίνουμε την ελληνική γλώσσα
ΥΓ2. Ντροπή να γράφονται σχόλια σαν του/της φασιστα Αγνωστου Χ σε ένα μπλογκ που αυτοαποκαλείται "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

8 Ιουλίου 2016 στις 5:22 μ.μ.

L'Enfant de la Haute Mer Δηλώνουμε αδυναμία να σε βοηθήσουμε. Πιθανόν να μην είναι ανίατη η περίπτωση σου, και με αυτό το σκεπτικό δεν χάνεις τίποτα να επισκεφτείς ένα ψυχίατρο. Ισως να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα συμπτώματα που σου δημιούργησε η στέρηση (Ξέρεις εσύ σε τι αναφερόμαστε).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger