Home » , » Κοινό κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων για το Πολυτεχνείο και την πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Κοινό κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων για το Πολυτεχνείο και την πορεία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 | 6:04 μ.μ.

Το φετινό Πολυτεχνείο διεξάγεται σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία για το λαό και τη νεολαία. Οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, σε συνθήκες δομικής κρίσης του συστήματος, γεννούν διαρκώς πολέμους, προσφυγιά και δυστυχία για τους λαούς όλου του πλανήτη. Στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προετοιμάζουν αυτές τις μέρες νέα κύματα επίθεσης, με αιχμή τα νέα μέτρα για τα εργασιακά και το συνδικαλισμό.

Η επίσκεψη Ομπάμα, έρχεται να σημάνει την προσπάθεια προώθησής των συμφερόντων του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μετατρέποντας ακόμα παραπέρα τη χώρα σε ορμητήριο του πολέμου και βαθαίνοντας την εμπλοκή στα αιματοβαμμένα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Το γεγονός μάλιστα του ότι η επίσκεψη αυτή, συμπίπτει με τον τριήμερο εορτασμό της αντιιμπεριαλιστικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την καθιστά ωμή πρόκληση απέναντι στο λαό και τη νεολαία.

Σε αυτή τη βάση αναδεικνύεται η αναγκαιότητα για τον κόσμο της εργασίας και για τη νεολαία, να μπούν μαζικά στο προσκήνιο, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου, στην αντιμπεριαλιστική διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη, αλλά και σε εκείνη ενάντια στην επίσκεψη του Ομπάμα. Να δοθεί με αυτόν τον τρόπο το έναυσμα, για να γίνουν οι κινητοποιήσεις αυτές το εφαλτήριο νέων αγώνων για την επόμενη περίοδο.

Διαχρονικά, οι μέρες του Πολυτεχνείου, αποτελούσαν αγκάθι για το σύστημα, και επιχειρούσε κάθε χρόνο να τις υπονομεύσει, χρησιμοποιώντας από τη συκοφάντηση μέχρι και την πιο άγρια τρομοκρατία και καταστολή. Σε αυτό πλαίσιο εντάσσονται τα τελευταία χρόνια, τόσο οι κινήσεις από την πλευρά του κράτους, όσο και ενέργειες δυνάμεων ξένων προς το κίνημα. Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη, να γίνει η πολιτική υπεράσπιση του τριημέρου εορτασμού, υπόθεση κάθε αριστερής δύναμης και ευρύτερα κάθε δύναμης με αναφορά στους αγώνες, τις αντιστάσεις και το κίνημα, καθώς και συνολικά του λαϊκού - νεολαιίστικου κινήματος.

Οι στόχοι του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανοί και ανεκπλήρωτοι. Δεν κλείνεται στα μουσεία, αλλά αποκτά νόημα στους αγώνες που αναπτύσσουν λαός και νεολαία ενάντια στο σύστημα και τις πολιτικές του.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στις 15/11 ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα και στις 17/11 στην αντιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ – ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

. Ανασύνθεση ΟΝΡΑ
. Αριστερή Ανασύνθεση
. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση
. Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
. Αριστερή Συσπείρωση
. Αριστερό Ρεύμα
. Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
. Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
. Νεολαίοι ΚΚΕ(μ-λ)
. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

12 Νοεμβρίου 2016 - 11:03 μ.μ.

Παλι εξαφανιζουμε το Κομμα της εργατικης ταξης;

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο τον ελληνικό λαό να “υποδεχτεί” αγωνιστικά τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέπτεται τη χώρα μας, σε μια περίοδο όπου εντείνονται οι επιθετικοί σχεδιασμοί των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ στην περιοχή μας, με την ενεργό εμπλοκή της Ελλάδας και με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Να συμμετέχει μαζικά στα συλλαλητήρια που οργανώνονται από την ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ και τους άλλους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της νεολαίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εκτεθειμένη απέναντι στον ελληνικό λαό, όχι μόνο γιατί στρώνει "κόκκινα χαλιά" και ετοιμάζεται να καλωσορίσει τον ηγέτη μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης, που ευθύνεται για πολέμους, επεμβάσεις, θανάτους αμάχων και αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων, αλλά και γιατί κοροϊδεύει, λέγοντας ότι, από την επίσκεψη Ομπάμα μπορούν δήθεν να προκύψουν οφέλη για τον ελληνικό λαό, όπως για παράδειγμα μια αμερικανική παρέμβαση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα έχει ως επίκεντρο την παραπέρα συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, από τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και με επίκεντρο τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, αγορών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας.

Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών εκδηλώνεται και με τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία, το Ιράκ, την Ουκρανία και μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα. Η επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχιστεί και με τον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις όποιες διαφορές τακτικής. Όπως θα συνεχιζόταν κι αν πρόεδρος εκλεγόταν η Χίλαρι Κλίντον.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με πολύ μεγάλη προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, έχει στηρίξει μέχρι σήμερα όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που συνιστούν κλιμάκωση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και παραπέμπουν σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας. Στήριξε τις αποφάσεις της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προσφέρει ελληνικά νησιά για την ίδρυση ΝΑΤΟϊκών βάσεων, έχει νομιμοποιήσει τη ΝΑΤΟϊκή παρουσία στο Αιγαίο, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Ενώ, την ίδια στιγμή αποσιωπά ότι προωθείται η ντε φάκτο διχοτόμηση της Κύπρου, μέσω ενός νέου σχεδίου τύπου “Ανάν”.

12 Νοεμβρίου 2016 - 11:03 μ.μ.


Ο ευρωατλαντικός προσανατολισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καμουφλάρεται απ’ το σύνθημα της “πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής” και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα σε αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία), υπηρετώντας το στόχο του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή.

Από αυτές τις εξελίξεις, μόνο νέοι κίνδυνοι μπορούν να προκύψουν για τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση. Έχει, πλέον, πλούσια πείρα για να μην πιστέψει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς, αποτελεί δήθεν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης. Τη στιγμή που αυτοί ακριβώς οι οργανισμοί ευθύνονται για τους πολέμους, την προσφυγιά, για τη στήριξη στους δολοφόνους του “Ισλαμικού Κράτους”, την επαναχάραξη συνόρων, αλλά και την υπόθαλψη της τουρκικής προκλητικότητας κι επιθετικότητας.

Η θέση, που ουσιαστικά λέει ότι όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται, αν υπάρξει ως αντάλλαγμα μια αμερικανική παρέμβαση στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, που θα ανοίξει το δρόμο για την ανάκαμψη της οικονομίας, είναι θέση απαράδεκτη, επικίνδυνη και πρέπει να απορριφθεί από τον ελληνικό λαό.

Αυτή η θέση κρύβει ότι και το ζήτημα του χρέους συνδέεται άμεσα με ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα (κυρίως ΗΠΑ - Γερμανίας) που αφορούν την πορεία της Ευρωζώνης, στη βάση των δυσκολιών που συναντά η καπιταλιστική ανάκαμψη. Κόντρα, βεβαίως, που στο ελάχιστο δεν αμφισβητεί τα αντιλαϊκά μέτρα, τις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται σε βάρος του λαού.

Η επίσκεψη Ομπάμα, τις ημέρες γιορτασμού του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αποτελεί πρόκληση για το λαό και τη νεολαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, πριν χρόνια, έσβηνε τη λέξη “αμερικανοκίνητη” δίπλα από τη λέξη “χούντα”, ενώ τώρα ως κυβέρνηση ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης για το 3ο μνημόνιο.

Το πιο προκλητικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το μανδύα του “αριστερού” προσπαθεί να αθωώσει και να νομιμοποιήσει την πολιτική ΗΠΑ, ασελγώντας πάνω στην ιστορική μνήμη και συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού.

Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, απαιτείται εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, διεθνής αλληλεγγύη, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά:

- Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

- Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

- Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

- Αποδέσμευση της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ΕΕ, από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

- Αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων για να υπάρχουν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας και ασφαλής μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

- Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, με μονομερή διαγραφή χρέους, κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγει ο λαός, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία.

Να μη χύσει ο λαός το αίμα του για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger