Home » , , » Η Λιάνα Κανέλλη προσπάθησε να υπερασπιστεί την συμβολαιογράφο που δέχτηκε την "επίσκεψη" του "Ρουβίκωνα" και την "πάτησε" άσχημα.

Η Λιάνα Κανέλλη προσπάθησε να υπερασπιστεί την συμβολαιογράφο που δέχτηκε την "επίσκεψη" του "Ρουβίκωνα" και την "πάτησε" άσχημα.

Από giorgis , Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 | 8:18 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ομολογώ ότι προβληματίστηκα διαβάζοντας στην ιστοσελίδα 902 την ανάρτηση που τιτλοφορείται "Επίθεση -που γεννά ερωτηματικά- του «Ρουβίκωνα» σε συμβολαιογραφείο".
Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται: "Επίθεση με βαριοπούλες σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, που δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε πλειστηριασμό πρώτης εργατικής - λαϊκής κατοικίας, έκαναν την Παρασκευή το πρωί μέλη του «Ρουβίκωνα», σε μια ενέργεια που γεννά πολλά ερωτηματικά".
Επίσης φιλοξενείται δήλωση της ιδιοκτήτριας του συμβολαιογραφικού γραφείου Θηρεσίας Δάλλα - Πολυζώη  όπου καταγγέλλεται "προβοκατόρικη σε βάρος της επίθεση"  αφού όπως λέει "δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα".

Λίγο μετά άκουσα την Λιάνα Κανέλλη στον ρ/σ Real fm να μιλάει για "Ρουβικωνιές" και αφού "δουλειά δεν έχει ο διάολος και γαμάει τα παιδιά του", όπως μας είπε ότι λένε στο χωριό της, τα μέλη της αναρχικής ομάδας την "έπεσαν" στην συγκεκριμένη συμβολαιογράφο επειδή κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές του συλλόγου της με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ που στηρίζει το ΚΚΕ. Σύμφωνα με την Κανέλλη, η εισβολή στο συμβολαιογραφείο "ήταν μια "πολιτική ενέργεια" που αποσκοπούσε "να σπάσουν το τσαμπουκά" της Δάλλα. 
Και αν σταματούσε εδώ, η συνεργαζόμενη βουλευτής του ΚΚΕ την λογοδιάρροια της, θα ήταν καλά. Προχώρησε όμως και όπως θα δούμε παρακάτω άφησε εντελώς εκτεθειμένο -προφανώς από άγνοια της- το πρόσωπο που ανέλαβε να υπερασπίσει.  

Γνωρίζοντας ότι συνήθως τα μέλη του Ρουβίκωνα, καρατσεκάρουν, που θα 'λεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα, κάθε πληροφορία τους και θα το θεωρούσα τεράστια ανευθυνοτητά τους να κάνουν αυτή την ενέργεια τους χωρίς να είναι σίγουροι για την δραστηριότητα του ατόμου που στοχοποιούν, είπα να κάνω ένα σχετικό ρεπορτάζ.

Προφανώς και δεν αρκέστηκα στην κατηγορηματική τηλεφωνική διαβεβαίωση που μου έδωσε φίλος που ανήκει σ' αυτή την αναρχική ομάδα ότι το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό γραφείο έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε πλειστηριασμούς και κύριων κατοικιών.

Στάθηκα, λίγο στην δήλωση της κ. Δάλλα. Δεν μας λέει ότι δεν συμμετέχει σε πληστηριασμούς, αλλά ότι αυτή "δεν εκπλειστηριάζει πρώτη λαϊκή κατοικία".
Και εδώ είναι το πρώτο ερώτημα; Πώς γνωρίζει η ίδια ποιες είναι πρώτες ή όχι κατοικίες;

Οπως έχει δηλώσει η αντιπρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Λένα Κοντογεώργη:
"Δεν υπάρχει ορισμός της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτό υπάρχει σύγχυση προς το είδος του ακίνητου, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πρώτη κατοικία του οφειλέτη.... . Ο συμβολαιογράφος που διενεργεί τον πλειστηριασμό δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνεται στο Ε9 του οφειλέτη και γενικά αγνοεί την περιουσιακή του κατάσταση. Καλείται να εκτελέσει μια δικαστική απόφαση".

Αρα, λοιπόν η κ. Δάλλα δεν μπορεί να γνωρίζει αν συμμετέχει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ή όχι. 

Από κει και πέρα με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δούμε ότι το γραφείο της δεν απουσιάζει όποτε γίνονται πλειστηριασμοί.Πάμε τώρα και στο καλύτερο της υπόθεσης. Η Λιάνα Κανέλλη, αφού, λοιπόν, μας έκανε την αγιογραφία της κ. Δάλλα η οποία στις προσεχείς εκλογές του συμβολαιογραφικού συλλόγου κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, μας είπε στην κατακλείδα της τοποθέτησής της: "Το πρόβλημα είναι ότι έχει νομοθετηθεί να γίνεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και γίνεται ηλεκτρονικά για να μην γίνεται βαβούρα".

Σωστή τοποθέτηση. Μόνο που την "πάτησε"! Που να γνώριζε η ταλαίπωρη όταν ανάμεσα στους πρώτους 30 συμβολαιογράφους της Αθήνας που δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προφανώς για να αποφύγουν την "βαβούρα" -έτσι χαρακτηρίζει η Κανέλλη τις λαϊκές κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία που πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί-, είναι και η "προστατευόμενη" της κ. Δάλλα!!!

Και για να μην μείνει σε κανέναν η παραμικρή επιφύλαξη δημοσιεύουμε απόσπασμα από ανάρτηση που είχε κάνει το "Κίνημα Δεν Πληρώνω" στις 12 Σεπτέμβρη 2017.
Αυτή είχε τίτλο  "ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ" και παρέθετε τα ονόματα από την «κλίκα των 30 συμβολαιογράφων που εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των fund άλλα και της τσέπης τους, κόπτονται να αναλάβουν το "πακέτο" των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με κάθε τίμημα με την μνημονιακή δοσίλογη πολιτική ηγεσία του τόπου να τους στρώνει το χαλί, καταπατώντας κάθε έννοια αστικής δημοκρατίας και Συνταγματικής νομιμότητας».

Οπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα εξέχουσα θέση σ' αυτή την κλίκα έχει το όνομα της κ. Δάλλα. Περαστικά σας κυρία Κανέλλη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

18 Μαΐου 2018 στις 8:54 μ.μ.

Οι "Ρουβίτσες" του Βούτση


Με αφορμή την επίθεση, η Θηρεσία Δάλλα - Πολυζώη στην οποία ανήκει το γραφείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Καταγγέλλω την προβοκατόρικη σε βάρος μου επίθεση, από κουκουλοφόρους, που έλαβε χώρα σήμερα Παρασκευή 18/5/2018 και ώρα 10.00 το πρωί στο γραφείο μου. Η συγκεκριμένη επίθεση υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αφού δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Επιδιώκει να ενοχοποιήσει με προβοκατόρικο τρόπο τη διαμαρτυρία εναντίον των πλειστηριασμών.
Αντίθετα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ως συμβολαιογράφος, φροντίζω πάντα και με κάθε πρόσφορο τρόπο, να εξασφαλίζω ότι δεν θα εκπλειστηριαστεί από εμένα κανένα σπίτι φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης, έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας.
Είναι γνωστό, επίσης, ότι έχω αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο χώρο των συμβολαιογράφων, αλλά και με τη συνολικότερη δράση μου, πρωτοστατώ στον αγώνα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, σε αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και με τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.
Απαντώ σε αυτούς που επιτέθηκαν στο γραφείο μου με κουκούλες και βαριοπούλες και δηλώνω ότι δεν τρομοκρατούμαι και θα συνεχίσω τη δράση για την προστασία των λαϊκών δικαιωμάτων».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου με ανακοίνωσή του, παρά το γεγονός ότι κατήγγειλε την επίθεση, επιχειρεί να ενοχοποιήσει το σύνολο των λαϊκών κινητοποιήσεων ενάντια στην πλειστηριασμούς, προφανώς εξυπηρετώντας δικές του σκοπιμότητες και δίνοντας άλλοθι στην πολιτική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Θα εξακολουθήσουμε να εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντά μας προς όφελος όλων των συμπολιτών μας. Η προστασία των αδύναμων προκύπτει από τους νόμους και εφαρμόζεται από τη Δικαιοσύνη, σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και όχι από βιαιότητες και τραμπουκισμούς».
https://laikhexousia.blogspot.gr/2018/05/blog-post_18.html

19 Μαΐου 2018 στις 9:29 π.μ.

Γ.Γ@ ψάξε καλύτερα ποιούς πλειστηριασμούς έχει κάνει τό γραφείο τής κ.Δάλλας καί μετά γράψε αυτό τό κατεβατό.Μήν δικαιολογεις τούς Ρουβίκωνες...Καί τά περαστικά σου δώσ'τα στά λαμόγια τους Ρουβικώνες...

19 Μαΐου 2018 στις 12:39 μ.μ.

Εγώ δεν χρειάζεται να ψάξω τίποτα. Υπάρχουν άλλες συλλογικότητες που ασχολούνται πιο εμπεριστατωμένα με τους πλειστηριασμούς. Μια απ' αυτές είναι και ο "Δρόμος Ανοιχτός". Μετά την ανάρτησή μας θεώρησαν σκόπιμο να μας στείλουν ένα πίνακα ο οποίος περιλαμβάνει τους συμβατικούς πλειστηριασμούς που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα νομικών την περίοδο 1/5/2016 - 31/4/2017 σε ΕΤΑΑ ΤΑΝ και στους οποίους συμμετείχε η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος. http://www.dromosanoixtos.gr/2017/06/blog-post93.html Από τότε μέχρι σήμερα η κ. Δάλλα έχει κάνει πολλούς άλλους συμβατικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ανέλαβαν τα παιδιά αυτής της συλλογικότητας να βρουν συγκεντρωτικά όλα τα στοιχεία και να μας τα στείλουν. Οπότε κάνε λίγο υπομονή. Τα καλύτερα έρχονται.

20 Μαΐου 2018 στις 11:46 π.μ.

@giorgisΝα μας ενημερώσουν οι "συλλογικότητες" για το σε ΤΙ είδους πλειστηριασμό συμμετείχε η συγκεκριμένη.Επειδή πληροφορήθηκα πως αφορούσε επίσχεση εργαζόμενων γαι πληρωμή δεδουλευμένων.Διότι δεν αφορούν όλοι οι πλειστηριασμοί λαϊκή περιουσία ,ε!

20 Μαΐου 2018 στις 9:55 μ.μ.

Είναι προβοκάτσια που στήνεται από το 2012.
https://attikanea.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3981.html

21 Μαΐου 2018 στις 1:43 μ.μ.

Χαιρετίζουμε την νέα συνεργασία του Βαθιού με την εθνομπατριωτική φράξια του ΕΠΑΜ. Ο ασκαρδοτέτοιος τι έγινε; έτζασε;
Ευτυχώς θα υπάρχει, για χάρη της πολυφωνίας βεβαίως βεβαίως, η γνήσια και ανόθευτη φωνή του Ανοιχτοδρόμου να λέει ζήτω η ιδιωτική περιουσία.(πόσο είναι το χαμηλή σε τουλά; έχω μία μικρή βιομηχανία που με τόσο κόπο δούλεψα τόσους εργάτες για να την δημιουργήσουν. 600χιλιάρικα είναι πολλά μπροστά στα δις του Λάτση;)
"Οι πλειστηριασμοί δηλαδή που αφορούν σε ιδιωτική περιουσία χαμηλής αξίας είτε κατοικιών, είτε καταστημάτων, είτε επιχειρήσεων πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν;
Πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν στις ανακεφαλαιωμένες και πληρωμένες πολλάκις ΑΠ' ΟΛΟΥΣ τους πολίτες αδηφάγες τράπεζες αυτές οι ιδιωτικές περιουσίες;"
Να ακούγονται αυτά τα γνήσια ερωτήματα των συμμάχων του Ρουβίκωνα από το Βαθύ και απύθμενο που θέλει να είναι κόκκινο - όχι από την ΝΤΡΟΠΗ.

και για να τελειώνουμε
Δηλωμένοι ΕΧΘΡΟΙ του μαζικού Λαικού Κινήματος και ιδιαίτερα του εργατικού ταξικού κινήματος είστε.
...
εξαντλώντας τον νόμο των πιθανοτήτων θα πάρουμε ως υπόθεση εργασίας πως η συμβολαιογράφος έχει κάνει κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και ταυτόχρονα είναι υποψήφια με τις ταξικές δυνάμεις. Ένας καλοπροαίρετος και πάντως όχι εχθρός του ταξικού κινήματος δεν θα γνωστοποιούσε όλα τα στοιχεία που έχει ώστε το ίδιο το κίνημα να απομονώσει και γιατί όχι να καταδικάσει τις πράξεις της με διώξιμο κτλ;
Ποιος μονάχα θα έσπερνε φήμες και θα δημιουργούσε εντυπώσεις χωρίς καμία απόδειξη ώστε αν είναι αλήθεια οι ισχυρισμοί το ταξικό κίνημα να βρισκόταν με εχθρό στις τάξεις του αφού δεν δίνονται στοιχεία για τον διώξουν ενώ αν όλα είναι ψέμματα στόχος δεν είναι οι ευρύτερες συμμαχίες που το ταξικό κίνημα πετυχαίνει σε διάφορους χώρους;
Αλήθεια η ψέμματα ο στόχος είναι ένας αφού δεν παρουσιάζονται ατράνταχτα στοιχεία για το: "Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτων κατοικιών "

Το χτύπημα του μαζικού ταξικού κινήματος με ελιτίστικες γκρούπες που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν έχει ξαναδοκιμαστεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger