Home » , » Τι είναι βαρύτερο για τους δικαστές; Να σκοτώσεις δυο ανθρώπους, ή να πετάξεις μπογιές σε ντουβάρια;

Τι είναι βαρύτερο για τους δικαστές; Να σκοτώσεις δυο ανθρώπους, ή να πετάξεις μπογιές σε ντουβάρια;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 | 5:50 μ.μ.

Αναγνώστρια μας στέλνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο επισημαίνοντας μια παράληψη μας.

Μας γράφει ότι αφήσαμε ασχολίαστο το γεγονός ότι ένας Γάλλος κροίσος, γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίαςσκότωσε με το ταχύπλοο σκάφος του έναν 70χρονο και έναν 60χρονο, ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι 60χρονη αδερφή τους στο Πόρτο Χέλι, και όμως οι δικαστές έκριναν ότι δεν έπρεπε να καθίσει ούτε ώρα στην φυλακή".

Μας παραθέτει δήλωση συγγενή των θυμάτων που αναφέρει:«Είναι απάνθρωπο! Πήρε δύο ζωές, η μητέρα μου χαροπαλεύει και αυτός δε ζήτησε δημόσια συγνώμη. Βύθισε στο πένθος τόσα σπίτια και αντί να είναι στη φυλακή, απολαμβάνει την ελευθερία στο σπίτι του».

Συμπληρώνει στην συνέχεια η επιστολογράφος μας: «Ο δολοφόνος που αφαίρεσε δυο ανθρώπινες ζωές αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 και με μόνο περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο ελληνικό προξενείο στο Βέλγιο όπου διαμένει. Τα μέλη του Ρουβίκωνα που πέταξαν κάποιες μπογιές πλήρωσαν 60.000 ευρώ για να μην μπουν φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη τους, ενώ η Ηριάννα φυλακίστηκε για ενάμιση χρόνο με μόνο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος της ότι είχε σχέση με αναρχικό. Να χαίρεστε κύριοι την "δικαιοσύνη" σας». 

Παραλείπουμε κάποια "κοσμητικά" επίθετα που αποδίδει η αναγνώστρια μας στους "λειτουργούς της Θέμιδας' και δεν νομίζουμε ότι έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι στις επισημάνσεις της.
Αλλωστε για την αστική δικαιοσύνη έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και θα είναι πλεονασμός να επανέλθουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger